Mix tot een schuimige drankMet heet water of plantaardige melk, 70-80°C is voldoende zodat het niet te heet is om te drinken. Cacao schuim je makkelijk op met een garde, melkschuimer of blender.
Jazeker! Hoewel het niet zo romig en rijk is als klassieke warme chocolademelk, kun je in plaats van melk water gebruiken om jezelf te verwennen met een mok heerlijke warme chocolademelk .
Voor wie een cappuccino het liefst drinkt met een snufje cacaopoeder, hebben we goed nieuws: cacaodrank is gezond voor lichaam én geest. Het perfecte cacaodrankje is schuimig met 100% pure cacao en toegevoegde kruiden. Lees hier hoe je het drankje bereidt en welke positieve effecten het op ons heeft.
Het is veilig om dagelijks cacao te drinken.
Cacao staat bekend om zijn krachtige helende eigenschappen die de deur openen naar innerlijke kracht en liefdevolle energie. Veel deelnemers ervaren een verhoogde verbinding met hun innerlijk zelf en met anderen tijdens de ceremonie, dankzij de 'heilige drank'.
Mix tot een schuimige drank
Met heet water of plantaardige melk, 70-80°C is voldoende zodat het niet te heet is om te drinken. Cacao schuim je makkelijk op met een garde, melkschuimer of blender.
Rauwe cacao is een stemmingsverbeteraar, antidepressivum en ondersteunt een goede nachtrust, omdat het fundamentele neurotransmitters voor de hersenen bevat, zoals tryptofaan. Rauwe cacao helpt ons om ons gelukshormoon serotonine aan te maken, wat ook belangrijk is voor de productie van ons slaaphormoon melatonine.
Avonden: Onderzoek suggereert ook dat pure cacaodrankjes in de avond de slaapkwaliteit kunnen verbeteren en slapeloosheid kunnen verminderen, vooral bij ouderen . Cacao is rijk aan magnesium en bevordert ook ontspanning en diepere slaap. Dus waarom zou u niet eens pure warme cacao toevoegen aan uw ontspanningsroutine?
In cacao zitten specifieke antioxidanten, namelijk flavanolen. Volgens het Voedingscentrum heeft het innemen van elke dag 200 milligram flavanolen uit cacao een positief effect op de elasticiteit van de bloedvaten. Ook zouden flavanolen diabetes kunnen voorkomen en een gunstig effect hebben op het hart.
Velen kunnen de impact van Keith's Cacao direct voelen, wat wij begrijpen als een energieke vermenging met de Cacao Spirit. Binnen 20-30 minuten wordt er over het algemeen een soort buzz gevoeld, terwijl 45 minuten na inname het moment is waarop de volledige effecten optreden; als de maag niet vol is, dat wil zeggen.
Cacao is een geweldig slaapmiddel : Cacao bevordert de productie van serotonine. Het gelukshormoon regelt op zijn beurt de vorming van het slaaphormoon melatonine. Een cacao in de avond kan je echt helpen in slaap te vallen. Geluksbrenger : Chocolade bevat ook de stof fenylethylamine.
Over het algemeen geldt als vuistregel dat als je meer gefocust bent op voedingsstoffen en antioxidanten, je voor cacao kiest; maar als je minder calorieën en wat antioxidanten wilt, kies dan voor cacaopoeder of pure chocolade . Wat je ook koopt, let op de hoeveelheid vet en suiker die is toegevoegd.
Een bestanddeel van cacao, genaamd epicatechine, kan de natuurlijke werking van de lichaamseigen ontstekingsremmer cortisol verbeteren.
Lepel de cacao in een drinkbeker. Giet er een beetje water bij, net genoeg om de cacaopoeder te bedekken. Meng met een lepel tot het dik en romig is. Giet de rest van het hete water erbij, terwijl je voorzichtig roert.
Warme chocolademelk is rijk aan flavonoïden, die de bloedstroom verbeteren . Een verbeterde bloedstroom vermindert de kans op bloedstolsels, verlaagt de bloeddruk, verbetert de gezondheid van het hart en helpt u beter te denken dankzij een betere bloedstroom naar de hersenen.
Cacaopoeder is hydrofoob, wat betekent dat het niet gemakkelijk oplost in water. Door de buitenste laag met een tandenstoker te prikken , breek je in feite de buitenste laag vloeistof, vergelijkbaar met het laten knappen van een ballon.
Psychologische effecten
Cacao bevat naast mineralen en antioxidanten ook veel van het stofje fenylalanine. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blijer voelt. Fenylalanine wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine. En dopamine ken je misschien wel: het verhoogt je geluksgevoel en concentratievermogen.
Het eten van chocolade kan zorgen voor vervelende darmklachten zoals een opgezette buik, buikpijn, obstipatie, diarree en gasvorming. Vervolgens kun je ook last krijgen van je maag, oprispingen en misselijkheid. De suiker en melk in de chocolade zijn de grote boosdoeners.
Hallucinogeen of psychoactief. Sommige beoefenaars beweren dat cacao kan functioneren als een neurologische drug, vergelijkbaar met cannabis of andere geestverruimende planten . Maar hoewel cacao bepaalde bestanddelen gemeen heeft, zijn ze ofwel in microscopisch kleine hoeveelheden aanwezig of worden ze niet op dezelfde manier door het lichaam verwerkt.
Hartaandoeningen: Cacao bevat cafeïne. De cafeïne in cacao kan bij sommige mensen een onregelmatige hartslag veroorzaken en moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij mensen met hartaandoeningen . Diabetes: Cacao lijkt de bloedsuikerspiegel te kunnen verhogen en kan de bloedsuikerspiegelcontrole bij mensen met diabetes verstoren. Diarree.
Ze hebben een gunstige en beschermende werking op het cardiovasculaire systeem en de bloeddruk. De consumptie van pure chocolade, en dus van cacao, verbetert de elasticiteit van de bloedvaten, verwijdt de slagaders en verbetert de bloedcirculatie, waardoor de druk in de bloedvaten afneemt.
Chocolade bevat ook tryptofaan, wat serotonine en melatonine stimuleert . En serotonine en melatonine zouden helpen bij het slapen. Maar nogmaals, de hoeveelheid tryptofaan verschilt per chocoladesoort en het heeft een heel andere impact op verschillende mensen.
Cacao wordt gezien als superfood. Superfoods zijn rauwe, onbewerkte voedingsmiddelen met een pure, natuurlijke smaak en bevatten vele goede eigenschappen. Rauwe cacao is dan ook erg gezond.Het bevat vele vitamines en mineralen en kan heilzame effecten hebben voor je gezondheid.
Cacao heeft in feite een van de hoogste concentraties antioxidanten in alle voedingsmiddelen ter wereld. Bevordert de gezondheid van het hart : De theobromine in cacao helpt de bloeddruk te verlagen, beroertes te voorkomen en de algehele gezondheid van het hart te bevorderen.
Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder.