Gebruik een pan met deksel
Waarschijnlijk het meest voor de hand liggende alternatief voor de tosti-ijzer is het bakken van je broodje in een pan met daarop een deksel. Verwarm de pan op middelhoog vuur en bak je broodje een paar minuten aan beide zijden. Druk tijdens het bakken het brood goed aan.
Dan kan je aan de slag met het roosteren van het brood; dit is alles behalve moeilijk. Smeer het brood met olie in (of doe olie in de pan) en leg het brood vervolgens in de pan. Doe de deksel op de pan en wacht enkele minuten. Draai vervolgens het broodje om en laat ook de andere kant enkele minuten roosteren.
Rustig roosteren in de oven
Het proces duurt ongeveer 10 minuten. Kost enorm veel tijd inclusief voorverwarmen van de oven. Bij het roosteren legt u het brood op de middelste rek en op een laag vuur. Hoe langer je wacht, hoe donkerder en krokanter het wordt.
Dat een geroosterde boterham minder calorieën bevat dan een gewone snee brood is een fabel. De hoeveelheid calorieën per snee is namelijk gelijk: circa 83 kcal. Tijdens het roosteren verbranden er geen calorieën.
Het voordeel van een broodrooster met tostiklem is dat je er niet alleen toast mee kan maken, maar ook tosti's. Je hoeft je tosti's dan niet meer apart klaar te maken in een tosti grill apparaat – dat kost meer ruimte in je keuken – of in de oven (daar wordt het brood droog van).
Gebruik droog brood dat een dag oud is, als je het hebt.
Aangezien het vocht in vers brood het week maakt (in tegenstelling tot een hete oven verdampt een magnetron het vocht niet, waardoor het niet knapperig wordt), is een droog stuk brood veel geschikter voor in de magnetron.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel het brood met ⅔ van de olijfolie en strooi het zeezout erover. Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant.
Om een tosti te maken met een broodrooster is deze handeling dé gouden truc: de broodrooster op zijn kant zetten. Leg vervolgens in het ene rooster een plak brood besmeerd met boter (of mayonaise), kaas en ham en in de ander een snee brood met kaas voor extra cheesyness.
Kies een lage stand voor droog, dun of oud brood. Dit type brood heeft minder vocht en wordt sneller bruin dan vochtig, dik of vers brood. Kies een lage stand voor fruitbrood, zoals krentenbrood. Kies een lage stand voor brood met veel suiker.
De afbakbroodjes kunnen ook één voor één klaar worden gemaakt door middel van een tosti-ijzer.
We kunnen allemaal ons steentje bijdragen om afval te reduceren als we brood in de vriezer bewaren. Vanuit de diepvriezer kan het meteen – zonder ontdooien – in de broodrooster”, zegt Sarah Clayton van Wrap.
Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Hoe een panini opwarmen? Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de afbakbroodjes vijf minuten voor.
Snij de hamburgerbroodjes voorzichtig open en plaats ze 5 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Verwarm de tosti 15-20 seconden in de magnetron of totdat de kaas gesmolten is. Zet het bord met de tosti in het midden van de magnetron en verwarm de tosti steeds 15-20 minuten. Haal de tosti uit het keukenpapier wanneer de magnetron klaar is en controleer of de kaas gesmolten is.
Het vraagt wel even de tijd, omdat de oven voorverwarmt moet worden. Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Leg de de sneetjes brood op het rooster en plaats het rooster in het midden van de oven. Na 8 minuten is het brood geroosterd.
Snijd de boterham in 2,leg op de 2 helften een plakje kaas en daarboven wat hesp. Zet die boterham op een bord in de magnetron. Je moet goed blijven kijken. Als de kaas begint te "bubbelen" is ie waarschijnlijk al goed.
Met een broodrooster kun je allerlei verschillende soorten brood roosteren voor het perfecte ontbijt. Maar ook kun je de lekkerste lunchgerechten maken met dit apparaat. In een broodrooster kun je ook een lekkere tosti maken. In de meeste broodroosters kun je zelfs twee boterhammen tegelijk roosteren.
Een broodrooster met tostiklem is een uitkomst wanneer je graag toast eet, maar geen zin hebt in een groot en dik apparaat. Een simpel broodrooster met tostiklem is snel aangesloten en doet precies wat je ervan verwacht: het roostert de boterhammen en geeft ze een lekkere krokante bite.
1. Tefal Snack Collection SW854D. In onze ogen is de Tefal Snack Collection SW854D momenteel het best geteste tosti-ijzer. Zo wordt dit apparaat standaard geleverd met vier verschillende platen voor wafels, panini's, poffertjes en tosti's waardoor hij super veelzijdig is.
Naast dat het soms gewoon lekker is om een geroosterd broodje te eten, is het ook een goed voedingsmiddel voor wanneer u zich niet zo lekker voelt. Juist omdat het zo licht verteerbaar is, houdt geroosterd brood de maag en darmen rustiger, wat het goed verdraagbaar maakt.
De glycemische index van geroosterd brood blijkt iets lager te zijn dan die van een gewone boterham. Dat betekent dat je toast je bloedsuikerspiegel minder snel doet stijgen: dat is gezonder, en beter voor je lijn. Alleen is het verschil met een gewone boterham miniem.
Volkorenbrood. Volkorenbrood is gezond. De vezels helpen om je bloedsuiker goed te houden. Als je volkorenbrood eet, stijgt je bloedsuiker minder, en ook langzamer.