De combinatie van honing en bijenwas is overheerlijk en je kunt alles opeten! Het is dus ook mogelijk om de bijenwas op te eten.
Bijenwas houdt de lichaamswarmte vast, zonder de huid af te sluiten. Zo ben je goed beschermd en kan je huid blijven ademen. Zuivere bijenwas is rijk aan vitamine A, een belangrijke stof in huidverzorgingsproducten. Want vitamine A staat bekend om zijn huidverbeterende effect bij veel huidproblemen.
Bijenwas is een 100% natuurlijk ingrediënt dat rechtstreeks uit de honingraat van honingbijen komt. Honingbijen verbruiken honing en pollen om bijenwas te maken.
Smaak, kleur, textuur van honingraat
Algemeen genomen is het een diepe natuurlijke honingsmaak en een opmerkelijke structuur. Honingraat met heidehoning is in beperkte mate beschikbaar. Deze is donker van kleur en de smaak is nog intenser dan de bloemen-honingraat.
Ambachtelijke en cosmetische formuleringen: Bijenwas dient als een veelzijdig ingrediënt in ambachtelijke en cosmetische formuleringen. Het kan worden gebruikt als een bindmiddel, emulgator of verdikkingsmiddel in verschillende producten, zoals zeep, lippenstift, lotions, crèmes, en zalven.
Bijenwas bevat namelijk hydraterende componenten die ervoor dat je huid en lippen het vocht vasthouden. Hierdoor heb je minder snel last van een droge huid of schrale lippen. Bovendien geeft Bijenwas de huid en lippen een extra beschermlaag zodat kou, wind en regen tegengehouden worden.
€ 19,85. Op voorraad en direct leverbaar. Verpakking van 1 kg ruwe bijenwas in brokken of korrelvariant.
Verse honingraat eten
Ja! Hoe mooi is dat?! Ook jij kan dan proeven van dit meest zuivere product in totaal onbewerkte toestand. Neem een stukje op je cracker of op je beschuit.
Ja, natuurlijk! Honingraat is ontzettend gezond en erg lekker. Het is een 100% natuurzuiver product in totaal onbewerkte toestand.
Honingraat is zeker eetbaar
Van zichzelf heeft honingraat namelijk niet veel smaak. Daarnaast is raathoning ook niet zo makkelijk verkrijgbaar. De raten hebben de bijen namelijk zelf nodig om de honing in te verwerken.
Melk, ei en vlees ken je natuurlijk, maar sommigen zijn minder opvallend. Het vandaag verborgen ingrediënt: bijenwas. Dit ingrediënt is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig van bijen en daardoor niet veganistisch. Bijenwas is een vettige stof die zich bij sommige bijensoorten in de wand van de honingraat bevind.
Het verschil tussen honing en bijenwas
Honing is vloeibaar en stroperig. Bijenwas heeft een stevigere substantie en wordt door de bijen gebruikt om de verkregen nectar in te stoppen en om te zetten naar honing (ook bekend als honingraten). Belangrijk om te weten is dat de bijenwas door de bijen zelf wordt gemaakt.
De bijen kauwen de harsen van de bomen en vermengen dit met hun speeksel. Vervolgens nemen zij het uitgekauwde goedje mee aan de achterpootjes en brengen het zo naar de bijenkast. In de kast wordt het kleverige pakketje gemengd met stuifmeel en bijenwas. Dit volledige mengsel wordt propolis genoemd.
Verwarm de pan tot een graad of 70.Nooit warmer dan 90 graden omdat de was dan teveel beweegt en met het water en de restmaterialen mengt. Daarnaast kan de was te warm worden en kan er een spontane ontbranding ontstaan (vergelijkbaar met een 'frietpan' brand).
Slechte huidbacteriën wijken voor bijenwas
Fijn, want deze bacterie kan zorgen voor ontstekingen bij eczeem en acne. De bescherming tegen ziekteverwekkers op je huid heeft bijenwas waarschijnlijk te danken aan propolis: deze plakkerige antioxidant werkt behalve antibacterieel ook ontstekingsremmend.
De voordelen van bijenwas en sojawas kaarsen
- Bij het branden van een bijenwaskaars komen er negatieve ionen vrij die de lucht zuiveren. - Daarnaast is de vlam van een natuurlijke kaars met bijenwas rustiger en aangenamer om naar te kijken. - Er komt bijna geen roet vrij bij het branden van biologische kaarsen.
- Honing bevordert de spijsvertering: honing werkt licht laxerend en vochtafdrijvend, en kan dus helpen bij tijdelijke constipatie. Daarnaast biedt honing ook verlichting bij maag- en darmontstekingen.
Rauwe honing, rechtstreeks uit de bijenkorf, is veel meer dan alleen een zoetstof. Het is een krachtig voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en een scala aan gezondheidsvoordelen biedt, waarvan sommige uniek zijn voor rauwe, onbewerkte honing.
De duurste kilogram sidr-honing bracht ooit (in Abu Dhabi) 500 dollar op. Maar ook in Europa betaal je al snel 25 euro voor een potje van 250 gram. Sidr-bomen in Jemen, de bijen en de sidr-honing: goud voor de economie van Jemen. In veel landen wordt sidr-honing gebruikt als voedsel én als medicijn.
Voor de productie van honing moeten honingbijen gehouden worden.Hierdoor is honing per definitie niet veganistisch. Om honing te produceren, wordt deze bijensoort geëxploiteerd. De honing waar de honingbijen hard voor werken, maken ze voor zichzelf, maar wordt van hen afgenomen.
Manuka honing is uniek als honingsoort omdat het in erg hoge mate het bioactieve bestanddeel methylglyoxal (MGO) bevat. Bij gewone honing bedraagt het percentage MGO 0,2 tot 0,5 %, maar bij Manuka honing kan dat tot wel 8% oplopen. Dat verklaart dan ook meteen waarom de prijs van deze unieke honing zo hoog is.
Product Informatie
De bijenwas is samengesteld uit natuurzuivere grondstoffen en bevat carnaubawas en bijenwas. Kruidvat Protect Bijenwas beschermt je meubels tegen houtworm, herstelt de kleur en geeft je meubels een diepe, langdurige glans.
Zorg ervoor dat je genoeg bijenwas gebruikt voor het aantal kaarsen dat je wilt maken. Het magische getal om te bereken hoeveel wax je nodig hebt is 0.84. Doe de inhoud in ml van je potje of mal X 0.84 en je weet hoeveel gram bijenwas je nodig hebt om het potje te vullen.
Bijenwas kun je het beste bewaren in een hersluitbare verpakking. Bijenwas is ongemengd over het algemeen 36 maanden houdbaar maar meestal nog wel langer. Als je Bijenwas mengt met andere ingrediënten is het product minder lang houdbaar. De precieze houdbaarheid hangt af van de andere ingrediënten.