Door het gebruik van armstukken ontstaan er minder trillingen in de spieren. Dat geeft meer stabiliteit in de bovenarmen. Arm sleeves running voorkomen dat de armen opzwellen en daarnaast bevordert het ook het herstel na de training.
Veel voorkomende sporten waarbij arm sleeves gedragen worden zijn basketbal, handbal, volleybal maar ook bij voetbal, hardlopen en andere sporten zie je het steeds vaker. Een compressie arm sleeve is een losse mouw die wordt aangebracht om de arm om hiermee extra compressie en veiligheid te bieden aan de armen.
Bij hardlopen in de winter draag je een gevoerd hardloopshirt van bijvoorbeeld fleece of geruld, brushed jersey materiaal. Bescherm jezelf met een jas tegen de weersinvloeden als je gaat hardlopen in de winter. Regen, wind, sneeuw of hagel worden door het dragen van de juiste hardloopjas tegengehouden.
15 - 20 graden
Boven de 15 graden volstaan een korte broek en t-shirt met korte mouwen vaak wel. Vind je dat in het begin toch wat koud, draag er dan een hardloopjack overheen. Deze kun je makkelijk om je heupen knopen mocht je het toch te warm krijgen onderweg.
Armsleeves ondersteunen de spieren in de armen en verbeteren de bloedcirculatie, wat kan leiden tot betere prestaties en minder vermoeidheid. Bovendien bieden ze bescherming tegen weersinvloeden en schuren. Armsleeves zijn licht van gewicht, ademend en gemakkelijk te dragen.
Je trekt de sleeve aan zoals je ook sokken of handschoenen aantrekt, en schuift hem over je huid naar de juiste positie.In tegenstelling tot sokken zijn compressiesleeves ontworpen met een compressiegradiënt, wat ervoor zorgt dat je bloed terugstroomt naar je hart.
ABOUT THE PRODUCT: De elbow sleeves zijn een van de sterkste en duurzaamste op de markt ze zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit, waardoor ze hun elasticiteit behouden, zelfs bij zwaar en frequent gebruik. De naam verklapt het al want de sleeves ondersteunen namelijk je ellebogen.
Wat is een compressie hardloopbroek (compressie legging)
Compressiekleding zijn over het algemeen kledingstukken die strak om de huid zitten. Deze kledingstukken zijn ontworpen om de bloedstroom te bevorderen, spiervermoeidheid te verminderen en overbelasting te voorkomen.
Gewone truien en broeken kan je zeker vijf keer dragen voor ze gewassen moeten worden. T-shirts draag je best een tot twee dagen voor je ze wast. Maar ook dit hangt af van hoeveel je zweet.
Gewone broeken en jurken kun je na 2 dagen dragen wassen, vooral als de pasvorm iets uitgerekt is of als er vlekken op zitten. Indien niet, dan mag je deze gerust nog een paar dagen langer dragen zonder wassen. Rokken kun je iets langer dragen, gemiddeld vijf dagen.
Organen/spieren werken minder goed door de kou
Zolang je lichaam tussen de 35,5 en 37,5 graden is, is er niets aan de hand. Wanneer dit onder de 35 graden komt, is er sprake van onderkoeling. Met name de nieren, het hart, de stofwisseling en de spieren krijgen het zwaarder te verduren.
Koud water zorgt voor het stimuleren van je bloedcirculatie en zorgt er dus voor dat bloed beter wordt aan-en afgevoerd naar je spieren en organen. Ook voert je lichaam de afvalstoffen sneller af, je spieren herstellen makkelijker en de kans op onstekingen blijven zo klein mogelijk.
Ga hardlopen als de buitentemperatuur nog onder de 25 graden celcius is. Je moet namelijk altijd 10 graden optellen bij de buitentemperatuur om tot de gevoelstemperatuur te komen bij hardlopen. Bedenk dat je dan dus in 35 graden hitte gaat lopen te rennen ;).
Sportkleding ademt
Een goed sportshirt 'ademt' en kan dit zweet op de juiste manier afvoeren. Dit is beter voor je lichaamstemperatuur en de vochtregeling. Sport je vaak buiten? Ook dan zorgt een goed sportshirt voor de juiste temperatuur: je spieren koelen minder snel af en dit verkleint de kans op blessures.
Per temperatuur kun je globaal het volgende zeggen over wat je aan kan trekken: Minder dan 0 graden: een shirt met lange mouw, een thermo sporthemd en een jack, lange (winter)tight en eventueel handschoenen en muts of hoofdband. Tussen 0 en 9 graden: shirt met lange mouw en een (thermo) sporthemd, lange (winter)tight.
De onderkant van de broekspijpen voelen erg strak aan? Zeker als je niet gewend bent een compressiebroek te dragen, kan de Knap'man compressiebroek aan de onderkant van de broekspijp strak aanvoelen. Onze ervaring leert dat dit gevoel tijdens het sporten verdwijnt.
Spijkerbroeken kunnen meerdere keren gedragen worden voordat ze gewassen moeten worden. Als ze niet vies ruiken of zichtbaar vlekken hebben, kun je ze vaak na 4-5 keer dragen wassen. Dit helpt de stof en kleur langer goed te houden.
Maar hoe vaak moeten we onze kleding dan eigenlijk wassen? Levi's raadt zijn klanten aan hun spijkerbroek na elke tien keer dragen te wassen. “De gemiddelde Chinese consument wast zijn spijkerbroek na ongeveer vier keer dragen.
Bij droog of beschadigd haar is het goed om je haar om de drie of vier dagen te wassen. Door minder vaak te wassen droogt je haar minder snel uit. De natuurlijke oliën op je hoofdhuid kunnen dan je haarpuntjes beter bereiken.
Hardlopen kan je van buikvet afhelpen
Hardlopen kan de hoeveelheid visceraal vet verminderen, oftewel het vet dat diep in de buik ligt opgeslagen.
Buiten- en binnenbroek: 2-in-1
Hij zit wat losser en beweegt met je mee als jij het uiterste moet geven tijdens het sporten. De broek aan de binnenkant sluit door de comfortabele stretch stof juist nauw aan om je lichaam zodat alles op z'n plaats blijft tijdens het sporten ð.
Meer spieren, minder vet
Je lichaam bestaat uit spieren, organen, water, botten en vet. Veel mensen die sporten, willen meer spieren kweken en vet kwijtraken. Hardlopen helpt daar goed bij. Zeker als je lopen combineert met een gezond voedingspatroon.
De compressie van knee sleeves stimuleert de bloedcirculatie en vermindert daarnaast ook de pijn en de zwelling van de knie gedurende en na een training. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je sneller herstelt van een training waardoor je uiteindelijk van dag tot dag beter gaat presteren.
Als je kuit meer dan 4cm (1,6in) groter is dan je knie, dan kan je een maat groter nemen om een goede pasvorm te garanderen. Als je een nauwsluitende pasvorm wilt die het best geschikt is voor powerlifting en squatten, raden we je aan een kleinere maat te nemen. Een normale kniebandage zal strak zitten.
Wij raden aan de Knee Sleeves met de hand te wassen in warm water.