Overschrijven via loket of voertuigbedrijfBij sommige kentekenloketten kunt u ook op zondag en 's avonds overschrijven. Neem mee: Kentekencard en de tenaamstellingscode of. Originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en Overschrijvingsbewijs.
Een kenteken overschrijven op zondag is ook mogelijk.
Kenteken overschrijven bij een RDW-erkende garage of dealer
Dan zet deze de auto meteen voor je op naam. Je hebt hiervoor wel een geldig legitimatiebewijs nodig.
Op de website van de RDW druk je op de knop 'Voertuig overschrijven'. Hier kun je inloggen met jouw DigiD en het voertuig overschrijven. Zorg ervoor dat je de kentekencard en de tenaamstellingscode bij de hand hebt. Betaalt de kosten met iDeal.
Wil je je auto overschrijven? Er zijn genoeg plekken in de buurt waar je dit kunt doen. Bijvoorbeeld bij je lokale supermarkt: Jumbo, Albert Heijn of de Plus.
Overschrijven bij kentekenloket of postkantoor
Dan kan je op verschillende plekken terecht. In sommige steden vind je kantoren van Stichting Kentekenloketten die tot negen uur 's avonds open zijn. Maar er zijn ook postkantoren waar je 's avonds je kenteken auto over kan schrijven, vaak in supermarkten.
Met het overschrijven van een kenteken wordt de auto op naam van iemand anders gezet. Je kunt alleen een kenteken overschrijven op je eigen naam als je minimaal 18 jaar oud bent en in Nederland woont. Het overschrijven op je naam kun je zelf regelen. Je hebt wel de medewerking van de verkoper nodig.
Voertuig online overschrijven
Je hebt dan nodig: je kentekenbewijs en een tenaamstellingscode. Je DigiD-app doet de controle van je identiteitsbewijs, als je een smartphone hebt met NFC-lezer of een iPhone 7 of hoger hebt. Zo zet je je auto online op naam: Ga naar Voertuig overschrijven en log in.
De verkopende partij moet beschikken over het originele tenaamstellingsbewijs (deel IB), het overschrijvingsbewijs of het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode. De kopende partij hoeft enkel een geldig legitimatiebewijs gereed hebt. Dit kan uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart zijn.
In sommige gevallen is dit nog een ouderwets papieren document. Auto overschrijven - wat nodig?: Bij het overschrijven van een auto is de kentekencard met tenaamstellingscode nodig of het papieren kentekenbewijs tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het overschrijvingsbewijs (Deel II).
Ben je in binnen de EU geboren en is het autobedrijf in bezit van een RDW machtiging, dan kan het autobedrijf de auto te naam stellen. Hiervoor heeft het autobedrijf een rijbewijs nodig (van de eigenaar van het bedrijf) en een OTT-code. De OTT-code ontvang je van ons samen met de leaseovereenkomst.
Manier 1: kenteken auto overschrijven bij een RDW-erkende garage of dealer. Wanneer je een auto koopt bij een RDW-erkende garage of autodealer, dan kan de auto daar vaak meteen op jouw naam worden gezet. Daarvoor heb je wel een geldig identiteitsbewijs nodig.
Ga je je auto via een PostNL-servicepunt, de RDW of een Kentekenloket laten overschrijven? Dan bedragen de kosten in heel Nederland 10,10 euro. Het maakt hierbij niet uit via welke locatie je het overschrijven van het kenteken regelt.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft.In principe geldt er geen limiet.
Kortom, het is mogelijk om een auto op naam te zetten met een buitenlands rijbewijs. Je moet in alle gevallen wel in de Basisregistratie Personen staan en een uittreksel BRP meenemen. Verkoop je de auto aan iemand die in het buitenland is ingeschreven? Dan gelden de regels van export en moet je de auto uitvoeren.
Dit heet de Basisregistratie Personen (BRP). Om een auto op uw naam te kunnen zetten moet u ingeschreven staan in de BRP, in Nederland wonen en een geldig ID hebben. Staat u niet of onjuist ingeschreven in de BRP, dan is een kenteken op naam zetten niet mogelijk.
De kosten voor het overschrijven van een voertuig en kenteken zijn overal in Nederland €12,50. Het maakt dus niet uit of je een tenaamstelling via de RDW doet of bij een Kentekenloket. Na de overschrijving ontvang je het eerste deel van de tenaamstellingscode en het vrijwaringsbewijs voor de verkoper.
Het op naam zetten van een auto moet altijd persoonlijk gebeuren, je kunt dit dus niet door iemand anders laten doen. Daarnaast moet je ook minimaal 18 jaar zijn en een Nederlandse identiteit hebben om een auto op naam te laten zetten.
Het kenteken van de auto staat op naam van de eigenaar van de auto, de kentekenhouder genaamd. De eigenaar van de auto is degene die ook als verzekeringnemer de autoverzekering aanvraagt. De regelmatig bestuurder kan vervolgens iemand anders zijn.
In de meeste gevallen betaalt de koper de kosten voor het overschrijven van de auto. Na de overdracht is de nieuwe eigenaar van de auto namelijk verantwoordelijk voor het voertuig en de daarbij behorende kosten.
Een auto overschrijven op zaterdagen is tegenwoordig gewoon mogelijk. Postkantoren zijn ook op zaterdagen geopend. Wilt u echter op zondag het kenteken laten overschrijven, dan is het goed om van tevoren te controleren of het dichtstbijzijnde postkantoor ook op zondag geopend is.
Overschrijven via loket of voertuigbedrijf
Bij sommige kentekenloketten kunt u ook op zondag en 's avonds overschrijven. Neem mee: Kentekencard en de tenaamstellingscode of. Originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en Overschrijvingsbewijs.
Overschrijven bij een RDW kentekenloket of postkantoor:
in sommige (grote) steden kun je kentekenloketten vinden die open zijn tot 21.00 uur. Je kunt je kenteken ook laten overschrijven bij een postkantoor. Meestal zijn de postkantoor punten in een supermarkt tot later in de avond geopend.
Auto, motor, scooter of boot gekocht? Dan moet je als nieuwe eigenaar het kentekenbewijs op jouw naam laten zetten. Bij een PostNL-punt is dit zo gedaan.
Kentekenbewijs deel II: Dit deel ontvangt u alleen als u een voertuig exporteert. Dit papieren kentekenbewijs deel II bevat onder andere de naam en adresgegevens van degene die het voertuig heeft uitgevoerd. De combinatie van kentekencard en papieren deel II heeft de functie van uitvoerkentekenbewijs.