De DNS-server reageert dan niet, omdat hij tijdelijk niet bereikbaar is. Meestal kan dat probleem worden opgelost door van browser te wisselen of door de instellingen van de firewall te veranderen. Het opnieuw opstarten van de router kan het probleem ook oplossen.
Verbinding maken met een computer of bestandsserver
Tik op 'Verbind met server'. Geef de naam van een lokale host of een netwerkadres op en tik op 'Verbind'. Tip: Nadat je verbinding met een computer of bestandsserver hebt gemaakt, verschijnt deze in de lijst 'Recente servers' in het scherm 'Verbind met server'.
Start je apparaat opnieuw op.
Open je app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbindingen. Afhankelijk van je apparaat kunnen deze opties verschillen. Zet wifi uit en mobiele data aan en check of er een verschil is. Zo niet, dan zet je mobiele data uit en wifi aan en check je het opnieuw.
Computer die diensten verleent aan andere computers. Servers kunnen verschillende diensten verlenen, bijvoorbeeld webadressen uitdelen (domeinnaamserver), webpagina's beschikbaar stellen (webserver), e-mails verzenden (mailserver), bestanden opslaan (fileserver) of gegevens bewaren (databaseserver).
Een werkende netwerkverbinding is natuurlijk funest. Het klinkt wat voor de hand liggend maar een niet werkende netwerkverbinding is vaak een belangrijke oorzaak van server problemen. Test daarom altijd eerste of je wel verbinding hebt. En daarna ook andere verbindingen, bijvoorbeeld via een hotspot in plaats van WiFi.
Een Internal Server Error is een 500 foutcode welke getoond wordt wanneer een script een fout genereert op de webpagina. Omdat deze foutcode zeer algemeen is weet je vaak niet direct waar het probleem zit.
Klik in Windows (Vista en 7) op "Start", typ "cmd" en bevestig met <ENTER>. De opdrachtprompt opent in een nieuw venster. Typ er "ping mijnorganisatie.be" en druk op <ENTER>. Het IP-adres van de server waarmee je verbonden bent, is in dit geval 72.14.221.104.
Een server is een soort grote computer zonder beeldscherm. Ze kunnen verschillende dingen doen: computerspelletjes draaien, berichten verzenden of zoekresultaten geven. Andere computers kunnen daarvoor bij hen aankloppen.
Je kunt een server zien als een normale computer. Als het ware “dient” een server jouw online product door het te hosten en beschikbaar te maken op het internet. Zonder server kan er dan ook eigenlijk niets online staan en bezocht worden. Er zijn dan ook verschillende server toepassingen.
Soms kan het zijn dat je website helemaal niet down is, maar dat het gewoonweg niet meer werkt door een fout. Dit kan ontstaan wanneer je een update hebt gedaan van WordPress, een plugin of thema. Het kan ook zijn dat je een nieuwe plugin wilde installeren en je website het daarna niet meer deed.
Controleer eerst of je modem wel internet verbinding heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het modem direct met een kabel op je computer of laptop aan te sluiten, de draadloze router koppel je dan even los van je modem. Ook dan geen internet? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je modem of internet provider.
Oorzaak: Uw internetprovider of netwerk heeft een firewall die verbindingen met de server voor uitgaande e-mail (SMTP) van uw e-mailservice blokkeert. Oplossing: Kijk of uw internetprovider of netwerkbeheerder een alternatieve SMTP-server biedt die u voor uw POP- of IMAP-account kunt gebruiken.
Werkt je wifi-verbinding nog steeds niet, dan kun je de netwerkinstellingen herstellen door binnen de instellingen van je apparaat te gaan naar Algemeen beheer. Kies vervolgens voor Resetten en daarna voor Netwerkinstellingen resetten. Hierdoor worden zowel je bluetooth- als wifi-instellingen hersteld.
Controleer of de IMAP server en poort correct zijn. De meeste IMAP poorten zullen 993 of 143 zijn. Controleer of de server voldoet aan de technische vereisten voor verbinding via IMAP en SMTP. Het kan zijn dat uw IT-team alleen bepaalde IP-adressen toestaat om verbinding te maken met uw inbox.
Contact opnemen met de internetprovider
Toegang tot SmartTV kan worden geblokkeerd door de router van het thuisnetwerk. De internetprovider kan helpen met het controleren van de beveiligingsinstellingen van de router (bijv. firewall, cloudbeveiliging).
Waar staat mijn Server? Als je de locatie van jouw server wilt achterhalen dan moet je inloggen op de server en een dos boxje openen en daar vervolgens het commando: “ipconfig /all” intypen. Alle relevante info zal vervolgens naar boven komen.
Een serveradres (Engels: server address) is het IP-adres (bv. 84.22.98.212) van een server, of een domeinnaam (bv. ftp.hostinginnederland.nl) die via DNS gekoppeld is aan dat IP-adres. Aan de hand daarvan kan een verbinding met de server worden opgezet, bijvoorbeeld om bestanden te verzenden via FTP.
Een server is zowel een computer die bronnen beschikbaar stelt via een netwerk, als het programma dat op deze computer draait.
Vergist u niet, een reguliere server voor een kantoor met 25 werkplekken verbruikt jaarlijks met gemak € 500,- aan energie. Is de ruimte voorzien van airco dan kan het zelfs om € 1.000,- gaan.
Een thuisserver is een ideaal apparaat om alle denkbare bestanden centraal mee op te slaan, om back-ups op te bewaren of om bijvoorbeeld torrents of bestanden van een nieuwsserver te downloaden terwijl alle 'gewone' computers op het netwerk zijn uitgeschakeld.
Server: outlook.office365.com. Port: 995.