Grote gaten en scheuren kan je dicht maken met standaard muurvuller, maar het kan ook met gips of cement. Zeker voor grote gaten is dit aan te bevelen. Cement en gips kan je kopen in je lokale bouwmarkt. Maak het aan conform de aanwijzing op de verpakking zodat je het makkelijk kan verwerken.
Grote Gaten Vuller kan rechtstreeks vanuit de pot verwerkt worden. Grote Gaten Vuller stevig in het gat aandrukken met een plamuurmes. Voor een glad resultaat afwerken met een vochtig plamuurmes. Na droging eventueel bijschuren.
Kleine scheurtjes in stucwerk repareren
Krab losse stukjes weg met een verfkrabber en maak de ondergrond stofvrij. Maak het vulmiddel aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Smeer de scheurtjes dicht met behulp van een plamuurmes. Laat drogen en schuur de reparaties glad met fijnkorrelig schuurpapier.
De keuze voor welk soort muurvuller hangt af van diverse factoren. Koop een muurvuller bij Praxis als je snel klaar wilt zijn of kies er eentje die extra stevig is. Het ligt ook aan het oppervlak waar je op wilt werken, zoals muur, beton of hout. Zo kun je kiezen voor allesvullers, gipsplaatvullers of houtvullers.
Gelukkig kan je deze gaten in je muur eenvoudig en snel opvullen met Alabastine Sneldrogende Muurvuller. Dit product is binnen 30 minuten helemaal droog en zo kan je dus snel door met het aanbrengen van je muurverf.
Houdbaarheid in tube : 2 jaar bij temperatuur tussen 5°C en 25ºC, in originele onaangebroken verpakking. Koel en vorstvrij opslaan. Voor het gebruik de tube goed kneden. De ondergrond moet droog, stof- en vetvrij zijn.
U kunt steeds terugkerende scheuren vullen met een elastisch vulmiddel, zoals Alabastine Scheuren & Naden Vuller. Zo rekent u definitief af met scheuren in werkende ondergronden. Het blijvend elastische middel heeft een uitstekende hechting op steen, beton, gips(platen), stucwerk, sierpleister en gasbeton.
Het glad maken van je muur kan heel eenvoudig met bijvoorbeeld Alabastine Sneldrogende Egaliseerpasta. Dit kant-en-klare product maakt het voor iedere doe-het-zelver mogelijk om die beschadigingen in je muur netjes weg te werken. Zeker met de speciale gereedschapsset.
Beschadigingen op een bakstenen muur zoals boorgaten is geen mooi aanzien van een bakstenen muur en kan ook nog eens een broeinest van insecten zoals bijen worden. Laat dus uw baksteen gaten vullen met steenreparatiemortel dat met een natuurlijke werking gewoon in de loop der jaren mee verkleurd en vervormd.
Verwerkingstijd aangemaakte pasta bij 20°C: ± 1 uur. Na droging eventueel bijschuren. Verder af te werken na ca. 2 uur (bij een laagdikte van 1 cm), afhankelijk van ondergrond en temperatuur.
Als je sleuven in de wand hebt voor het wegwerken van electra, waterleidingen of afvoerleidingen dan kan je deze dichtsmeren met gips. Gips is een makkelijk te verwerken product en eenvoudig aan te maken en zelf aan te brengen. Het is wel een relatief zacht product en zal krimpen.
Controleer voor het boren of er leidingen in de muur zitten. Hak nu de opening voorzichtig uit met behulp van een steenbeitel, langs de geboorde gaten. Maak het gat schoon en verwijder scherpe randjes. Steek de doorvoer van buitenaf door de gevel en bevestig het aan het afvoerkanaal.
Altijd nat-in-nat werken
Nat-in-nat werken betekent dat je de tweede laag muurverf aanbrengt terwijl de eerste laag nog niet droog is. Op deze manier drogen beide lagen mooi egaal in elkaar op en voorkom je heel makkelijk en snel strepen.
Maak de muur schoon, stof- en vetvrij met een sopje van lauwwarm water en wat ontsmetter. Steek grote oneffenheden met een plamuurmes weg of schuur ze glad. Vul naden, gaten en beschadigingen dieper dan twee millimeter met vulmiddel. Verwijder loszittende stukken behang.
Misschien heeft u er wel eens over gedacht om zelf een muur of plafond te stucen. Zelf stucen lijkt immers zo makkelijk. Maar stucen heeft een aantal grote nadelen en zelfs gevaren. Het is daarom verstandiger om een stucadoor in te huren om de klus voor u te klaren, dit bespaart u een hoop tijd, geld en moeite.
Scheurtjes in stucwerk met korrel kunnen heel simpel kunnen opgevuld met Repair Express Pleister: Deze kit met korrel is hier speciaal voor ontwikkeld. Enkel de scheur opvullen en afwerken. Door de structuur en kleur vormt de scheur straks één geheel met de ondergrond.
horizontale scheuren zijn vaak gevaarlijker dan verticale scheuren. Verticale scheuren ontstaan vaak door onvoldoende dilatatie. En zijn meestal niet gevaarlijk. Horizontale scheuren ontstaan daarentegen veel moeilijker en kunnen wijzen op funderingsproblemen.
Krimpscheuren zeggen niets over de staat van de fundering van de woning. Kleine scheuren zijn te herstellen door ze open te krabben, te verdiepen en uit te schrapen. U kunt daarna een wapeningsnetje over de scheur plaatsen. Vervolgens kunt u het stucen om de scheur voor lange tijd weg te houden.
het bladderen van muurverf heeft als oorzaak dat de ondergrond niet hecht, meestal komt dit doordat er een witkalk (veegvast) onder is gebruikt. Men kan dit controleren door met een natte doek langs het te verven oppervlak te gaan, geeft het wit af heeft men zonder meer met witkalk te maken .
Wat is het verschil tussen plamuur en vulmiddel? Plamuur is bedoeld om kleine oneffenheden glad te maken. Vulmiddel wordt gebruikt als het gaat om grotere gaten. Bijvoorbeeld: plamuren zoals Alabastine Houtplamuur Universeel is geschikt voor lagen van maximaal 1mm per keer.