De psychologische aanstichters van te snel klaarkomen bestaan onder andere uit: onervarenheid, faalangst, stress en het uzelf op jonge leeftijd, al masturberend, te hebben aangeleerd om zo snel mogelijk uw orgasme te bereiken.
Seks helpt om stress te verminderen. Dit bleek uit een Schots onderzoek dat gepubliceerd is in Biological Psychology. In het onderzoek hielden 46 deelnemers een dagboek bij van hun seksuele activiteiten. Hieronder viel seks met penetratie, seks zonder penetratie en masturbatie.
Weleens last van stress of angst? Masturberen is een goede manier om te ontspannen. Je zenuwuiteinden, spieren en bloedvaten worden namelijk geactiveerd. Hierdoor laat je lijf endorfine, oxytocine en dopamine vrij: stofjes die ervoor zorgen dat je je gelukkig voelt en een fijn, relaxed gevoel krijgt.
Een echte norm bestaat niet
Je behoefte aan seks wordt door heel veel interne en externe factoren bepaalt. Iedereen z'n seks drive is anders. Dus: een echte norm voor hoe vaak je seks 'moet' hebben, bestaat niet. Als jij je goed voelt bij jouw seks leven, dan heb je genoeg seks.
Een antwoord op de vraag 'hoe lang is te lang? ' is verschillend per persoon. Vaak wordt het antwoord helder in een relatie, waarvan een van de twee mensen laat blijken behoeften te hebben aan een potje seks.
', is dus ongeveer een à twee keer in de week. Kortom, je kunt dus niet zomaar conclusies trekken over wat een normale hoeveelheid is. Een gezonde hoeveelheid zou volgens de literatuur 1 á 2 keer per week zijn. Toch zegt dit niet heel veel.
Seks is een vorm van intimiteit. Het is belangrijk dat seks een plek krijgt in je relatie, om je verbonden met elkaar te blijven voelen. Seks gaat over ontdekken, spelen, opwinden en bevredigen. Het is een soort unieke, geheime of heilige plek waar je bij elkaar komt en alles met elkaar deelt.
Wetenschappers weten het zeker: meermaals per maand klaarkomen houdt sperma gezond en helpt kanker vermijden. Wie 21 keer per maand een orgasme krijgt, heeft 33 procent minder kans op prostaatkanker. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Harvard-universiteit.
Als je lange tijd opgewonden bent maar niet klaarkomt, dan kan je blauwe ballen krijgen. Dat is een ophoping van spanning en bloed dat daarnaartoe gaat. Daardoor ziet het er wat blauw of paars uit. Maar het is niet zo dramatisch als sommige mannen het doen omschrijven.''
Wetenschappers weten het zeker: meermaals per maand klaarkomen houdt sperma gezond en helpt kanker vermijden. Wie 21 keer per maand een orgasme krijgt, heeft 33 procent minder kans op prostaatkanker. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Harvard-universiteit.
3 tot 5 keer per week ejaculeren, met minimaal 36 uur tussen twee zaadlozingen in, is optimaal voor de kwaliteit van het sperma.
De optimale frequentie van een zaadlozing zou 2 à 3 dagen zijn. Het lichaam heeft voldoende tijd om zaadcellen te produceren en op te slaan zodat het ejaculaat net iets meer zaadcellen bevat.
Regelmatig seks hebben heeft veel voordelen. Het vermindert namelijk stress, bevordert de verbinding met je partner en verhoogt zelfs het gevoel van eigenwaarde. Hoewel je minder slaap krijgt, heeft het eigenlijk geen nadelen om elke dag seks te hebben.
Want je zou kunnen zeggen dat het seksloos is wanneer er geen enkele vorm van seksueel contact meer aanwezig is. Maar, er zullen ook mensen zijn die dit zeggen wanneer er voor hun gevoel 'slechts' één keer per maand seks is.
Wie geen seks heeft, zal dus tal van negatieve gevolgen ondervinden. Maar er is wel één voordeel aan verbonden: de infecties nemen af. Dit komt doordat er tijdens een vrijpartij makkelijk bacteriën in je vagina komen. Ga dus zeker altijd plassen na de seks, als je bijvoorbeeld een blaasontsteking wilt vermijden.
De waarheid is dat je geen exact getal kan koppelen aan de maximale duur van droog staan voor mannen. Sommige mannen kunnen jaren zonder seks, terwijl anderen zich al zenuwachtig gaan voelen na zeven dagen.
Vrouwen denken gemiddeld 18,6 keer per dag aan seks, iets minder dan een keer per uur. Ook als het op slapen en eten aankomt, zijn mannen sneller afgeleid: mannen denken gemiddeld om de 38 minuten aan eten en om de 33 minuten aan slaap, terwijl vrouwen elke 62 minuten aan eten en elke 72 minuten aan slaap denken.
Dat begint met het versieren -de paringsrituelen - en gaat door tot en met het naspel. Aanraking, opwinding en penetratie zijn universeel. Maar wat er daarnaast, daarvoor en daarna gebeurt, kan nog wel eens verschillen. Het seksuele gedrag van de mens is namelijk voor een groot deel cultureel bepaald.
Op de vraag hoeveel vrouwen over hebben voor betaalde seks, antwoordt 28 procent er 100 euro voor te willen betalen. 26 procent zou er tussen de 100 en 200 euro aan uitgeven en 7 procent telt daar nog eens honderd euro bij op. Slechts 3 procent heeft er tussen de 300 en 400 euro voor over.
De gemiddelde Nederlander sekst naar eigen zeggen zo'n twee keer per week. En dan niet even snel tussendoor, hè? Nee hoor, als we seksen, dan houden we dat zo'n twintig minuten vol. Voor- en naspel niet eens meegerekend!
In heteroseksuele relaties korter dan een jaar heeft 86 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks; bij de vrouwen is dat 79 procent. Na vijf jaar relatie heeft 70 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks en nog maar 29 procent van de vrouwen.
Maak jullie dates leuk
Doe samen nieuwe ervaringen op. Neem haar mee op een romantische wandeling, als ze dat fijn vindt. Leer wat ze leuk en lekker vindt, en geef dat aan haar.
Lang zonder zaadlozing vermindert kwaliteit
De kwaliteit van sperma neemt af als er langer dan 10 dagen geen zaadlozing is geweest. Maar te vaak is ook niet goed.
Mannen dachten gemiddeld om de 28 minuten aan seks, om de 33 minuten denken ze aan slapen en aan voedsel denken ze gemiddeld om de 38 minuten. Maar als je denkt dat vrouwen amper aan seks denken, heb je het mis. Want vrouwen denken gemiddeld om de 50 minuten aan seks, goed voor zo'n 18,6 keer per dag dus.