Je kunt het vervangen voor agavesiroop, stroop of honing. De smaak is echter uniek en niet te vervangen door iets anders. Houd hier dus rekening mee.
Als we de drie producten gaan evalueren volgens hun glycemische index, is agavesiroop dus de winnaar. Met een GI van 19 doet agave je suikerspiegel minder snel stijgen dan honing dat een GI heeft van 58, en ahornsiroop met een GI van 54. Anderzijds bestaat agavesiroop voor het grootste deel uit fructose.
Ahornsiroop is afkomstig van de esdoornboom waarvan het onttrokken sap wordt ingedikt. Agavesiroop is afkomstig van de agaveplant (een vetplant). Ook hier wordt het gewonnen sap verwerkt tot siroop. De suikers bestaan voor 80 % uit fructose waardoor deze siroop een lage glycemische index heeft.
Als je let op je calorie-inname, is ahornsiroop een heel goed alternatief om honing te vervangen! Ahornsiroop bevat namelijk veel minder calorieën dan honing. Verder is het rijk aan calcium en zink.
Kokosbloesemsuiker, dadelstroop en ahornsiroop zijn alternatieve suikers.
Ook kun je er heerlijke zelfgemaakte granola mee maken of gebruiken als dressing door je salade. Verder kun je de siroop gebruiken als vervanger voor suiker in baksels zoals cakes, taarten en vegan bananenbrood. Een flinke scheut agavesiroop over je gezonde pannenkoeken is trouwens ook een dikke aanrader!
Agavesiroop. Agavesiroop is afkomstig van de agaveplant. Het is wat dunner dan honing, heel zoet van smaak en goed te gebruiken in bijvoorbeeld yoghurt en baksels.
Je kunt het vervangen voor agavesiroop, stroop of honing. De smaak is echter uniek en niet te vervangen door iets anders. Houd hier dus rekening mee.
Een van de voordelen van agavesiroop is dat het een bron is van ongeraffineerde suikers. In de volksmond worden die wel eens 'gezonde suikers' genoemd. Agavesiroop is 25% zoeter dan gewone kristalsuiker die je in witte klontjes koopt. Je hebt er minder van nodig om dezelfde smaak te verkrijgen.
Als je het fijn vindt kan je ook nog een theelepel honing of agave siroop toevoegen om je keel wat extra te verzachten. Voeg deze dan wel pas toe nadat de thee getrokken is, zo heeft het het beste effect. Deze thee tegen verkoudheid werkt goed tegen: Hoesten.
Agavesiroop bevat 3,5 kcal per gram en dat is iets minder dan de 4 kcal die een gram suiker bevat. Met betrekking tot calorieën is er dus niet echt een verschil tussen agavesiroop en suiker.
Ahornsiroop smaakt aangenaam zoet en kan tegelijkertijd enigszins wrang zijn. Afhankelijk van de kwaliteit en de kleur heeft hij een sterkere of mildere smaak. Hoe lichter de kleur, hoe milder, en hoe donkerder de siroop, hoe sterker hij smaakt. De licht houtachtige geur doet denken aan het bos.
Ahornsiroop bevat iets meer voedingsstoffen dan gewone suiker, maar 2/3e bestaat nog steeds uit pure suiker. Het is dus wellicht iets gezonder, maar dat wil niet zeggen dat het gezond is. Je vitaminen, mineralen en antioxidanten haal je het beste uit groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten en gezonde vetten.
Cool Bear heeft de beste en gezondste zoetstoffen in zijn suikervrije siroop. Het is namelijk eentje zonder aspartaam of sucralose. Daarnaast is de smaak erg lekker. De zoetstof die wordt gebruikt is stevia.
Maple syrup, ook wel ahornsiroop of esdoornsiroop genoemd, is een siroop gemaakt van het sap van de esdoorn.
Agavesiroop laat het bloedsuikergehalte niet erg stijgen
Om die reden worden zoetstoffen die rijk aan fructose zijn, vaak in de markt gezet als 'gezond' of 'goed voor diabetici'. Agavesiroop heeft een zeer lage GI, vooral omdat bijna alle suiker erin fructose is.
Esdoornsiroop (ook wel bekend als ahornsiroop of maple syrup) wordt uit de stam van de Noord-Amerikaanse esdoorn getapt. Canada is de grootste producent van esdoornsiroop.
Agavesiroop. Ben je dol op suiker in je thee? Dan kun je beter voor een gezonder alternatief gaan om je thee toch lekker zoet te houden: agavesiroop. Deze natuurlijke suiker is zoeter dan normale suiker, dus wees voorzichtig met de dosering.
Agavesiroop en ahornsiroop zijn twee andere mogelijke alternatieven voor normale suiker voor mensen met diabetes. Ze zijn allebei goede natuurlijke zoetstoffen en hebben het voordeel van een lagere GI dan normale suiker en een rijkdom aan voedingsstoffen.
Maple syrup, ook wel ahornsiroop of esdoornsiroop genoemd, is gemaakt van het sap van de esdoorn. In Canada en Amerika razend populair bij de welbekende pancakes.
Ahornsiroop bestellen | Albert Heijn.
Sukrin Ahornsiroop is een suikerarme siroop. Een gezonde vervanger die vezelrijk is en zoet is van smaak! Sukrin Ahornsiroop is een vezelrijke siroop en een gezonde vervanger voor bijvoorbeeld suikerstroop en honing.
Het heeft een hoge zuiverheid, is stabiel in zijn samenstelling met een lange houdbaarheid tot drie jaar.
Mocht je op zoek zijn naar een goede suikervervanger die geen schadelijke invloeden heeft op je gezondheid, dan raden wij je aan om Sukrin of Stevia te gebruiken. Met deze suikervervangers kun je gewoon lekker blijven bakken en koken zonder je zorgen te maken over je gezondheid.
Zoals eerder genoemd worden vooral tijm-, heide- en manukahoning als gezondere opties gezien. Deze soorten zijn donker van kleur en onderzoek van een Sloveense universiteit wijst uit dat donkere honingsoorten meer voedingsstoffen en antioxidanten bevatten dan lichte honing.