soep uit blik kan je altijd in de microgolf bereiden! gewoon mengen met water volgens aanwijzingen op het blik. Enkele minuten op 600W, goed doorroeren en eventueel nog eventjes. Het zijn allemaal soepen die al bereid zijn dus het is gewoon een opwarmingsproces.
Wanneer je soep uit blik wilt opwarmen, zorg je ervoor dat je de soep in een schaaltje of diep bord giet. Blik kan metaal bevatten, dus dit mag niet in de magnetron. Daarna kun je het schaaltje of bord in de magnetron zetten en voor 1 tot 2 minuutjes opwarmen met 1000 Watt.
Doe de soep in een magnetronbestendige container. Zet de soep in de magnetron. Om spatten te voorkomen en gelijkmatige verwarming te bevorderen, dek je de soep af met plasticfolie of een magnetronbestendige spatdeksel. Als je soep uit blik opwarmt, volg dan de instructies op de verpakking.
Nee, want in het blik is tin verwerkt.Dat tin is nodig om roest te voorkomen.Tin smelt vrij snel en dan is je soep dus vergiftigd. Als je geen vuile pan wilt hebben is de beste methode om de soep in een kom te doen en die kom soep dan in de magnetron te verwarmen.
Soep opwarmen in magnetron
Haal de folie van de soepbeker en giet de soep over in een soepkom. Stel de magnetron in op 800 - 1000 watt en verwarm de soep ongeveer 1-2 minuten.
Nee, nee en nog eens nee. Aluminium gaat vonken geven en knetteren en kan kortsluiting veroorzaken, en uit styrofoam (zo van die piepschuimen bakjes waarin vlees uit de supermarkt is voorverpakt, of kant-en-klare soep) komen schadelijke stoffen vrij als je het verwarmt.
Het probleem met soep is dat het relatief stroperig (of 'viskeus') is, waardoor de diffusie van warmte erin wordt vertraagd . Als gevolg hiervan beginnen sommige delen van de soep uitdijende bellen van hete damp te vormen die door het oppervlak kunnen barsten en een puinhoop kunnen veroorzaken.
Bereide maaltijden en kant-en-klare gerechten zoals soepen en stoofschotels worden doorgaans gekookt tijdens het inblikken en hoeven alleen maar opgewarmd te worden voor smaak en serveervoorkeuren. In noodsituaties waarbij verwarmen geen optie is, kunnen ze echter direct uit het blik worden geconsumeerd, omdat ze al volledig gekookt zijn .
Soep uit blik bevat te hoge concentraties BPA. nieuws Mensen die soep uit blik eten, waarin bisfenol A (BPA) is verwerkt, krijgen die giftige stof in hun lichaam.
Nee, het is niet veilig om aluminiumfolie of aluminium bakjes in een magnetron te doen . Dit komt omdat aluminium microgolven weerkaatst en vonken of brand kan veroorzaken, wat uw magnetron kan beschadigen en zelfs schadelijk kan zijn voor u of anderen in de buurt.
Het fijne aan de magnetron is dat je hiermee eenvoudig heerlijke, voedzame soepen kunt maken zonder dat je de hele keuken hoeft op te warmen.
bitter gaat smaken.Sommige kruiden in je zakje soep kunnen niet zo goed tegen hele hoge temperaturen, waardoor de boel dus naar de klote gaat.
MAGNETRON: Doe de inhoud in een magnetronbestendige kom. Dek af, magnetron op HOOG 1 1/2 min., of tot het heet is.Voorzichtig, laat 1 min. in de magnetron staan en roer dan.
Aluminiumfolie, een vork, een bord met een metalen sierrand of een pan mag nooit in de magnetron. Aluminiumfolie is zo dun dat het verbrandt, en dat geldt ook voor een metalen sierrand op een bord. Bij een vork concentreren de elektromagnetische golven zich in de punten waardoor er vonken ontstaan en mogelijk brand.
Met een lepel
Plaats de rand van de lepel op het dunste deel van het blikdeksel, net onder de rand, en oefen lichte druk uit. Wrijf de lepel heen en weer tot de rand doorbreekt. Zodra er een kleine opening ontstaat, kun je de lepel gebruiken om de rest van het blik voorzichtig open te wrikken.
Naast natrium is het ook belangrijk om op verzadigd vet te letten in bliksoepen. Sommige soepen — zoals broccoli cheddar, chowder en bisques — hebben een room- of kaasbasis. Dit betekent meestal dat ze meer verzadigd vet bevatten, wat het type vet is dat uw cholesterol en het risico op hartziekten kan verhogen.
Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Het ziet er dan wel mooier uit, zo'n kleurig groenteschap, maar het idee dat geconserveerde groenten bij uitstek minder voedzaam zijn dan hun verse tegenhanger is een misvatting. In werkelijkheid behouden groente uit blik of pot evenveel voedingsstoffen als verse onbewerkte groenten.
Maar je kunt technisch gezien elke bliksoep eten -- of blikvoedsel, trouwens -- zonder het te verwarmen . Dat komt omdat alle blikvoedsel voorgekookt is als onderdeel van het inmaakproces. Wanneer soep wordt ingeblikt, wordt het in vacuümverzegelde containers gedaan die voorkomen dat er lucht en bacteriën in komen.
Ingeblikt voedsel mag niet in blik worden gekookt , omdat hierdoor schadelijke chemicaliën uit het blik en de plastic voering in het voedsel kunnen vrijkomen. Blikken van tin, aluminium, staal en andere metalen kunnen bij verhitting giftige stoffen zoals chroom en nikkel vrijgeven.
Soep uit blik bewaren is zeker mogelijk, ook nadat je het blik hebt geopend. De gouden regel is simpel: ruik eraan! Zolang de soep niet zuur ruikt, is deze nog veilig om te eten. Dit merk je trouwens ook snel aan de smaak.
Plaats het eten gewoon in een magnetronbestendige container, voeg een scheutje water toe (of bedek het met een vochtige papieren handdoek) om het vocht vast te houden en zet het een minuut of twee in de magnetron. Restjes soep, stoofschotels, rijst en groenten zijn allemaal uitstekende kandidaten voor de magnetron .
1. Gebruik een magnetronbestendige deksel of deksel om spatten te voorkomen en stoom te laten ontsnappen . 2. Verwarm de soep met korte tussenpozen in de magnetron, controleer en roer regelmatig om de hitte te verdelen en oververhitting te voorkomen.
Een soepje kunt u ook gewoon in een pannetje op het fornuis verwarmen. Wilt u de soep echter liever in de magnetron verwarmen, dan kan dat ook. Zet het soepje in de magnetron. Stel de tijd in op 6 minuten en druk op start.