Gewone koffie is glutenvrij . Granenkoffie is niet glutenvrij. Ook in sommige oploskoffie kan gluten zitten. Verder is het goed om op te passen met koffie uit een automaat, bijvoorbeeld op het werk.
Automatenkoffie bevat soms gluten. Vooral door kruisbesmetting met andere dranken die uit die automaat komen (soep, chocolademelk). In sommige oploskoffie kunnen ook sporen van gluten zitten. En dan is er ook nog granenkoffie.
Niet alle koffieautomaten zijn glutenvrij. Dit komt doordat veel automaten ook alternatieven voor koffie aanbieden zoals wiener melange of cappuccino. De melk of de mix van de wiener kunnen gluten bevatten.
Nee, geen enkel van onze dranken bevatten gluten.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Chocomelk is glutenvrij, en de kant-en-klare poeders in de supermarkt zijn dat ook. Check het wel even als je chocomelk uit een automaat neemt of in de horeca bestelt of ze een chocomelkpoeder mix gebruiken die ook glutenvrij is.
U schrijft dat u wilt weten of er gluten in onze koffie en koffiepads zitten. Koffie is van nature glutenvrij. Alleen in de varianten Senseo Rio de Janeiro en Senseo Sevilla zitten gluten. Wij raden u aan om deze varianten niet te drinken.
Geen enkele van de Nespresso koffies bevat allergenen zoals gluten, lactose of noten. Onze koffies bestaan enkel uit 100% koffie en zijn hermetisch afgesloten om aantasting door lucht en vochtigheid te voorkomen.
Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
#3: verlichting van darmklachten. Het is logisch om glutenvrij te eten bij glutensensitiviteit en coeliakie. Maar ook bij een opgeblazen gevoel, obstipatie of winderigheid kan een glutenvrij dieet uitkomst bieden. Deze soms onverklaarbare klachten worden vaak bestempeld als prikkelbaar darm syndroom (PDS).
Alle verse groenten en fruit zijn van nature glutenvrij! Hoera! Genoeg lekker fruit om te nuttigen zoals banaan, appel, mango, perziken en mandarijntjes.
Sommige personen krijgen direct klachten, bij anderen komen de klachten na een aantal dagen opzetten. Iemand met glutensensitiviteit zal waarschijnlijk minder heftig reageren op het binnenkrijgen van gluten dan iemand met coeliakie die per ongeluk gluten gegeten heeft.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Wit brood bevat minder gluten en minder lectines dan bruin brood. Om die reden zou je kunnen veronderstellen dat wit brood gezonder is, maar gebruik hier liever de term 'minder ongezond', want gezond is het allerminst.
Coeliakie wordt vastgesteld met een bloedonderzoek. Een bloedtest kan vaststellen of er antistoffen tegen gluten in het bloed aanwezig zijn. Bij volwassenen wordt ook het dunne darmslijmvlies onderzocht. Als de diagnose coeliakie is vastgesteld bestaat de behandeling uit het volgen van een levenslang glutenvrij dieet.
Door het eten van gluten ontstaan voornamelijk ontstekingsreacties in het darmslijmvlies van de dunne darm. Door de reactie van het afweersysteem op de inname van gluten kunnen klachten ontstaan, zoals diarree, buikpijn, vermoeidheid, depressie en gewichtsverlies.
Gelukkig zijn er veel glutenvrije dingen die u wel mag eten, zoals: vis, vlees, kip, eieren. aardappelen, groente en fruit. rijst.
Gluten komen enkel voor in granen, graanproducten en producten waarin granen zijn verwerkt; dierlijke producten bevatten zelden tot nooit gluten, bewerkt vlees als gehakt en worst daargelaten.
De gedachte die is ontstaan dat Corona glutenvrij zou zijn, komt waarschijnlijk omdat de Corona die in Mexico wordt verkocht, gemaakt is op basis van mais en dit is wel een glutenvrij graan. Deze variant is echter niet in Nederland in de verkoop. Corona is dus niet glutenvrij omdat er gerst inzit!
Glutenvrije chips Lays
De volgende soorten zijn daarvan glutenvrij: Naturel. Sticks naturel.