Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer. Magere vissoorten zijn tot wel zes maanden houdbaar in de vriezer(!) en vette vissoorten en bereide vis (kibbeling en paling) drie maanden.
Bewaartip voor dit product
Bewaar het goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Houdbaarheid: 1 dag op kamertemperatuur, 2 dagen in de koelkast.
Bewaren. Gegrilde producten kunnen 5 dagen in de koelkast bewaard worden of worden ingevroren in de meegeleverde verpakking.
Je hebt een ovenschotel met vis of een vispannetje gemaakt en nog een restje over dat je wil invriezen? Dat kan prima, zolang de vis die je verwerkte in je gerecht vers was. Ook voor vis geldt de belangrijke regel dat ontdooide producten in geen geval opnieuw ingevroren mogen worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden, doe de vis in een ovenschaal en zet deze tien minuten in de oven. De airfryer is ook erg geschikt om gebakken vis mee op te warmen. Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Doe de vis 3 tot 4 minuutjes in de airfryer en de vis is heerlijk krokant.
Bewaar verse vis echter niet langer dan deze twee dagen in de koelkast. Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer. Magere vissoorten zijn tot wel zes maanden houdbaar in de vriezer(!) en vette vissoorten en bereide vis (kibbeling en paling) drie maanden.
De producten van Kippie worden iedere dag vers gegrild en vers klaargemaakt. Als de producten eenmaal zijn afgekoeld kunnen deze 3 dagen in de koelkast worden bewaard (mits onder 7 graden celsius gekoeld). Weet je van tevoren al dat je de producten langer wil bewaren? Vries ze dan in!
Kibbeling opwarmen in de oven
Doe de kibbeling in een ovenschaal eventueel op wat bakpapier. Als de oven volledig is voorverwarmd zet je de kibbeling in de oven voor zo'n 6 minuten. Draai de kibbeling daarna en laat het nog even 2 minuten nawarmen.
Enkel even opwarmen en je kunt ervan smullen! Opwarmen kan in de magnetron (ongeveer drie minuten op het volle vermogen) of in de oven (ongeveer 10 tot 15 minuten op 150 graden). De voorkeur gaat bij de kippeling uit naar verwarmen in de oven. Op deze manier worden de kipstukjes weer lekker knapperig.
Kun je gerookte of gebakken vis invriezen? Je kunt (verse) gerookte of gebakken vis prima invriezen, zolang ze niet te lang op kamertemperatuur hebben gelegen. Wikkel de vis in plasticfolie en start het invriesproces zoals in het stappenplan staat aangegeven.
Wat viskruiden erop en ravigottesaus erbij en u heeft een waar feestmaal! Bereidingswijze: Opwarmen in de oven of magnetron of koud serveren. Niet opnieuw frituren.
Lekkerbekje invriezen
Een lekkerbekje kun je natuurlijk ook bewaren in de vriezer. Zoals met bijna alles, kun je een lekkerbekje in de vriezer langer bewaren dan in de koelkast. Dit komt doordat de vriezer veel kouder is en daardoor dus ook minder kans geeft aan schadelijke bacteriën om zich (snel) te vermenigvuldigen.
Verse vis kun je prima invriezen. Magere en matig vette vissen als schol, tarbot, kabeljauw en tong kunnen langer bewaard worden dan vette vis zoals makreel en zalm. Ons advies is om ingevroren vis maximaal 3 maanden in de vriezer te bewaren. Vries verse vis zo snel mogelijk na ontvangst in.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De vis heeft een afwijkende geur en een doffe kleur. Eet geen vis die er raar uitziet of vreemd ruikt.
Vis opwarmen
Heeft u gebakken vis koud gekocht of is het afgekoeld voordat u thuis bent? Zet het 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (circa 180 °C) of warm het even op in de koekenpan. De vis blijft zo heerlijk knapperig en is snel klaar voor gebruik.
Een pond kibbeling is gemiddeld genoeg voor twee volwassenen, gemiddelde eters, en een kind.
U kunt overigens de Kibbeling ook goed warm maken in een droge koekenpan. De vis alleen maar even kort doorwarmen is voldoende. In de magnetron wordt vis vaak een beetje droog omdat het vocht in de vis snel verdampt. Als u de vis tóch in de magnetron wilt verwarmen, doe dit dan maar kort.
Kip en kalkoen is 3 maanden houdbaar in de vriezer.
ZIJN DE PRODUCTEN VAN KIPPIE HALAL? De kip in onze maaltijden, kip in saus (m.u.v. kip in cashewsaus), stokbroden, kipsaté, minisaté en kipdöner is halal geslacht. De overige gegrilde producten zijn niet halal geslacht, maar onder gasverdoving, volgens Nederlandse wetgeving.
Kippenpoten invriezen is een prima methode om het vlees veilig langer te kunnen bewaren. De poten verpakken in vershoudfolie, en daarna in diepvriesbakken of diepvrieszakken. Luchtdicht afsluiten en voorzien van etiket met daarop naam en datum.
De TGT-datum geeft aan dat het product tot de vermelde datum veilig te gebruiken is, daarna kunnen er risico's voor de gezondheid optreden. Dat komt omdat bij verse vis en vers vlees bacteriën snel kunnen groeien. Is het over de datum, geopend of ongeopend, gooi het dan weg.
Vis ontdooien: de allersnelste manier
Leg het zakje in een kom of schaal (het moet er volledig in passen). Vul de kom met koel water (niet warmer dan 5°C om bacterievorming te voorkomen) en leg iets op het zakje om het onder water te houden. Vervang het water om de 10 minuten totdat de vis ontdooid is.
Bij vlees invriezen geldt: hoe groter het stuk, hoe langer het goed blijft. Bewaartijd ingevroren rundvlees: 6 maanden. Bewaartijd ingevroren kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees: maximaal 3 maanden. Bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden.