De meeste fabrikanten zeggen dat het dak van hun voertuigen begaanbaar is. Dat geldt voor nieuwe campers, maar na enkele jaren verhardt de kit waarmee de randen van de dakramen of antennes zijn afgedicht. Het spul kan de vervorming van het dakoppervlak die door het lopen ontstaat dan niet meer aan en laat los.
Moderne daken die uit sandwichmateriaal bestaan, kunnen die belasting wel aan, maar ik zou het desondanks niet doen. Bij oudere daken, waarbij de aluminium dekplaat los ligt, is dit helemaal af te raden, want dan is de kans op beschadiging groot.
Door de aanwezigheid van zowel een panoramadak als een groot dakluik is er ook in de donkere seizoenen voldoende daglicht in deze caravan aanwezig. Doordat er een zogenaamd GFK-materiaal is toegepast, is het dak van deze Fendt caravan hagelbestendig.
Het antwoord is kort en bondig: in de meeste gemeenten mag je camper of caravan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg staan. Dat kan ook korter of langer zijn, afhankelijk van de gemeente. Hoe lang dat in jouw gemeente is toegestaan, kun je vinden in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening).
Om een caravan en camper waterdicht met kit af te sluiten, zijn speciale kit-soorten ontwikkeld. Die zijn dik rubberachtig en flexibel, maar hechten bovendien ook enorm goed. Een MS-Polymeer-kit komt in allerlei samenstellingen en toepassingen voor.
Boven in de badkamer zit vaak een houder waar de kraan geplaatst kan worden.Schuif het douchegordijn zo dat het minste nat wordt en men kan douchen. Soms zit er ook een raam in de badkamer, wanneer men hier de kraan doorheen haalt kan men buiten afspoelen.
Water in een tank is bederfelijk en kan een bron van bacteriën worden. Het is daarom verstandig om al het drinkwater in de tank om de drie à vier dagen te verversen.
"Het heeft geen zin om het voertuig voor een dag of een week binnen de gemeentegrenzen te verplaatsen. Zelfs als u uw voertuig een dag gebruikt en 's avonds weer neerzet, bent u in overtreding. De tijdsperiode van 3 dagen blijft gehandhaafd ongeacht de plek of de verplaatsing.
In de meeste gemeenten mag je camper of caravan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg staan. De maximale termijn kan echter ook korter of langer zijn. Hoelang je een caravan of camper mag parkeren, vind je in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van jouw gemeente. Neem deze dus zeker even door.
Dat ligt aan de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van de gemeente, waar de meeste gemeenten het voorstel APV van de Vereniging Nederlandse Gemeenten volgen. Hierin staat dat je de camper maximaal drie dagen op de openbare weg mag stallen.
Voor het afdichten rondom uw caravan of camper adviseren wij een UV-bestendige kit zoals de Sikaflex 521 UV. De Sikaflex 221 wordt meestal gebruikt voor het afdichten van deuren, luiken, ramen en dakluiken in uw caravan of camper, deze is alleen minder UV-bestendig dan de Sikaflex 521 UV.
Gewoon stofzuigen, dweilen, sanitair en keukenblokje poetsen, kastjes afnemen en eventueel vanbinnen schoonmaken. De kunststof ramen met een mild schoonmaakmiddel schoonmaken, geen oplosmiddelen als alcohol of wasbenzine gebruiken, want dan beschadigt het kunststof.
U kunt naar een caravan wasstraat, wat vaak neerkomt op een vrachtwagen wasstraat, maar die zijn eigenlijk niet geschikt. Ook kunt u thuis met een ladder en een emmer aan de slag om uw caravan schoon te maken of de hogedrukspuit gebruiken om uw caravan zelf te wassen.
De meeste gemeenten hanteren de regel dat een caravan, aanhanger of vouwwagen slechts 3 dagen in een openbaar gebied geparkeerd mag staan. In sommige gemeenten is dit zelfs nog korter. Check dus goed welke regels in jouw gemeente van toepassing zijn. Deze kun je terugvinden in de Algemene Plaatselijke Verordening.
Hoe lang kan een camper zonder stroom? Een camper kan gerust één tot twee weken zonder 220 volt stroom. Een camper heeft twee accu's, een accu voor de motor en een accu voor de verlichting, koelkast etc in de camper zelf.
Een caravan is ervoor gemaakt om buiten te staan, dus hij zou het hele jaar gewoon buiten kunnen staan. Wel is het zo dat het vies kan worden als je hem onbeschermd buiten neerzet en daarom ligt de voorkeur vaak bij een binnen stalling. Maar een caravan kan prima het hele jaar buiten staan.
Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die u moet betalen voor een personenauto. U betaalt dan het zogenoemde kwarttarief.
Of u uw auto mag parkeren op een oprit, hangt af van de verkeerssituatie. Soms is een oprit onderdeel van de openbare weg, bijvoorbeeld als de oprit over een stoep loopt.De oprit wordt dan niet beschouwd als 'eigen terrein' en u mag uw auto daar niet parkeren.
In de meeste gemeentes mag je je camper 3 dagen achtereen op de openbare weg laten staan. Echter, deze regel kan per gemeente verschillen. Daarom is het verstandig na te gaan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van jouw gemeente welke regels daar gelden.
In de meeste gemeenten mag jouw caravan of camper maximaal 3 achtereenvolgende dagen op een openbare plek geparkeerd staan. Deze regeling is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van een gemeente. De regeling geldt niet alleen voor caravans en campers, maar ook voor vouwwagens en aanhangers.
Hoewel het uit voorzorg afgeraden wordt om het water uit de tank te drinken, is het toch heel belangrijk dat je niet alleen het water regelmatig ververst, maar ook de tank en waterleiding goed schoonmaakt. Zo voorkom je allerlei nare bacteriën.
Het is belangrijk dat je zo'n twee keer per jaar schoon maakt.
Een camperdouche verbruikt ongeveer 5 liter water per minuut. Een niet zo lange douchebeurt van drie minuten vraagt dus 15 liter, per persoon, dat wel. Wie met twee personen twee nachten vrij wil staan, met douchebeurt, moet dus een watervoorraad van minimaal 80 liter hebben. Dat betekent een gewicht van 100 kg.