Een regenjas bij bijvoorbeeld een Labradoodle wordt voornamelijk gebruikt om de dikke wollige vacht te beschermen tegen regen en sneeuw. Bij zulke honden vormt regen vaak klitten en met een dikke vacht blijven honden vaak lang nat. Een regenjas biedt dan de perfecte oplossing.
Bij honden zoals een Labradoodle is een regenjas of winterjas geen overbodige luxe. Wanneer een langharige hond nat wordt door regen blijven ze uren lang nat.Hierdoor krijgen ze het ook koud, zeker als er geen verwarming aan staat.
Gezonde honden hebben niet zo snel een jas nodig maar er zijn zeker type honden waarbij je het echt wel moet overwegen, ook in ons Nederlandse klimaat. Jonge puppy's, zij hebben namelijk nog geen volle vacht om zich te beschermen en kunnen hun temperatuur nog niet altijd zelf op peil houden.
Pups vinden het tot het prettigst om dicht bij je in de buurt te zijn, zelf te kunnen kiezen waar ze gaan slapen en dan is ook op verschillende plekken. Soms onder de bank, een tafel, aan je voeten of op een lekker zacht hondenkussen.
Een labradoodle is een mix van verschillende rassen. De meeste fokkers gaan erg zorgvuldig te werk, daarom kost een labradoodle minimaal zo'n € 1.700,- tot € 2.500,-. Denk naast de aanschafkosten van de hond ook aan kosten voor voeding, de dierenarts en een puppycursus.
Let op met uw hond een winterjas aan te meten als u hond er geen behoefte aan heeft. Een jas beperkt het verlies van lichaamswarmte, maar als uw hond het warm genoeg heeft uit zichzelf, dan kan hij het met een jas te warm hebben.
Wanneer de temperatuur onder de 0° C daalt, moeten eigenaren van honden van kleine rassen, honden met dunne vachten en/of zeer jonge, oude of zieke honden extra goed letten op het welzijn van de hond. Ga niet te lang naar buiten en zorg voor een goede bescherming van een winterjas voor honden.
Wanneer een hond een dunne vacht (geen of weinig ondervacht) heeft, kunnen ze snel afkoelen door de regen. Een optie is dan om je hond een jas aan te doen. Zo blijven ze droog en hoeven ze geen nat en koud lichaam te compenseren.
Ook niet onbelangrijk: als een labradoodle nat wordt, duurt het meer dan een dag voor de vacht weer droog is. Dit zorgt ervoor dat de hond ook nog eens erg stinkt.
De temperatuur van de slaapplaats is belangrijk. Honden kunnen het 's nachts koud krijgen, er zijn honden die daarom graag onder een deken slapen (of heerlijk in een hondenslaapzak). Veel mensen houden er geen rekening mee dat honden het ook koud 's nachts kunnen krijgen.
Daarom moet je je labradoodle de tijd geven om tussen twee wasbeurten te kunnen herstellen. Zo blijft de vetlaag van de labradoodle in goede conditie. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: was de hond om deze reden niet vaker dan 1 keer per 8 weken.
In het algemeen kan worden gesteld dat honden met een erg korte vacht en zonder genoeg onderwol en te weinig vet op zeer koude dagen extra kleding nodig hebben als ze het koud hebben. Het gaat om rassen zoals doberman, dalmatiërs en windhonden.
Denk hierbij aan producten zoals energiedrankjes, koffie, thee, frisdrank, chocolade en verschillende soorten snoep. Het beste kan je dus helemaal geen voeding voor menselijke consumptie aan je hond geven.
Honden hebben een hogere lichaamstemperatuur dan mensen! De normale lichaamstemperatuur van honden is 38 / 39 graden. Boven de 40,5 graden is de hond oververhit (of heeft koorts) en bij temperaturen boven de 41 graden kan er al blijvende schade ontstaan aan hart, nieren, lever en hersenen.
De meeste honden kunnen ook goed tegen de kou, al kan dat per ras verschillen. Er zijn ook rassen die van nature moeilijker weerbaar zijn tegen kou. Bij een hond is het daarom belangrijk om in de gaten te houden of hij het koud heeft.
Het bloed kan vervolgens niet goed worden rondgepompt, wat kan leiden tot schade aan de organen, hart en hersenen, of zelfs het overlijden van de hond. Het is moeilijk te zeggen bij welke temperatuur het buiten te warm is voor de hond, dit verschilt per hond. Het advies is om boven de 15 graden al alert te zijn.
Jazeker. Honden kunnen het wel degelijk koud hebben. Zelfs zo koud dat ze onderkoeld kunnen raken. Gelukkig valt de kou in Nederland vaak wel mee en kunnen de meeste honden bij kou vaak goed op hun eigen vacht vertrouwen.
Wondjes op de Tong
Hij kan vast blijven zitten met zijn tong aan het ijs en zich van schrik direct willen lostrekken. Dit kan zeer nare wondjes opleveren. Ook kunnen de organen van je hond door de kou een flinke optater krijgen. In het ergste geval kan hij hier zelfs van in shock raken.
Op jouw kleren liggen
Het is een teken van loyaliteit: hij wilt niet gescheiden worden van zijn roedel. Jouw geur maakt hem duidelijk dat dit zijn roedel is. Wanneer een hond op je kleding of bed ligt dan is dit dus een teken dat hij van je houdt.
En jij vraagt je wellicht af hoe lang dat dan precies is? Om die vraag te beantwoorden delen we in dit artikel alles over de leeftijd van dit ras. Een labradoodle kan tussen de 13 en 15 jaar oud worden. Hiermee heeft een labradoodle een lang leven en kun je er lang van genieten.
Uitstekend temperament
Met grote intelligentie zijn de Labradoodle-puppy's perfect geschikt voor gezinnen die voor het eerst een hond als huisdier willen hebben. Ze hebben graag het gevoel dat ze de leiding hebben, maar met geduld en vasthoudendheid zijn Labradoodles meestal gemakkelijk te trainen.
Het is normaal dat een puppy in begin 5-6 keer per dag zijn ontlasting doet. Sommige pups poepen zelfs vaker. Het goede nieuws is dat dit minder wordt naarmate de hond ouder wordt. Hoewel een puppy van 2 weken bij elke voeding poept, zal dat na 12 weken nog maar 4 keer per dag zijn.