Heb je nog wat verse kibbeling over? Warm het dan op in je airfryer op zo'n 160 graden. Het is dan gewoon net zo lekker als dat je het vers bij de visboer hebt gehaald. Heerlijk warm en krokant!
De airfryer is ook erg geschikt om gebakken vis mee op te warmen. Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Doe de vis 3 tot 4 minuutjes in de airfryer en de vis is heerlijk krokant. Wij raden de magnetron af, de vis verliest zijn krokante laagje.
U kunt overigens de Kibbeling ook goed warm maken in een droge koekenpan. De vis alleen maar even kort doorwarmen is voldoende. In de magnetron wordt vis vaak een beetje droog omdat het vocht in de vis snel verdampt. Als u de vis tóch in de magnetron wilt verwarmen, doe dit dan maar kort.
Gegrilde produkten zoals gegrilde borrelhapjes, karbonades, drumsticks, bouten, kippeling en hele kippen kunnen het beste opgewarmd worden in de airfryer of in de heteluchtoven. Zo worden ze goed warm en het velletje wordt lekker krokant. Zet de airfryer op 180 graden en verwarm de kip ongeveer 8 tot 10 minuten.
Wat viskruiden erop en ravigottesaus erbij en u heeft een waar feestmaal! Bereidingswijze: Opwarmen in de oven of magnetron of koud serveren. Niet opnieuw frituren.
Een pond kibbeling is gemiddeld genoeg voor twee volwassenen, gemiddelde eters, en een kind.
Vis opwarmen
Heeft u gebakken vis koud gekocht of is het afgekoeld voordat u thuis bent? Zet het 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (circa 180 °C) of warm het even op in de koekenpan. De vis blijft zo heerlijk knapperig en is snel klaar voor gebruik.
In de koelkast kun je een lekkerbekje of de restjes daarvan maximaal twee dagen bewaren. Hierbij is belangrijk dat de restjes in een goed afgesloten verpakking in de koelkast worden geplaatst. Daarnaast mogen de restjes of de lekkerbek niet méér dan twee uur buiten de koelkast hebben gelegen.
BEREIDINGSWIJZE. Oven: Verwarm de oven voor op 220 °C (hete lucht 200 °C). Leg de diepgevroren kibbeling op bakpapier op een bakplaat en plaats in het midden van de oven. Laat gedurende 14 minuten bakken.
In 1 portie (145 gram) kibbeling zit: 304 kcal energie. 16,2 gram vet. 3,2 gram verzadigd vet.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
Snelle antwoord: Ja, een airfryer kun je gebruiken om maaltijden of restjes mee op te warmen. Dit kunnen restjes zijn, maar ook kant-en-klaar maaltijden voor in de oven. Hieronder een lijstje met mijn belangrijkste tips en opmerkingen: Kies voor een gematigde temperatuur van ongeveer 150 graden.
Eten opwarmen in een airfryer is mogelijk. Dit doe je het best met een airfryer die over een opwarmfunctie beschikt. Zo droogt het eten niet uit. Maar ook als je airfryer deze functie niet heeft, kan je er eten in opwarmen.
Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer. Magere vissoorten zijn tot wel zes maanden houdbaar in de vriezer(!) en vette vissoorten en bereide vis (kibbeling en paling) drie maanden.
Gebakken kibbeling kan je goed invriezen. Als je dat doet, blijft de kibbeling 3 maanden houdbaar. Ook hier geldt dat het belangrijk is dat je de vis eerst goed laat afkoelen.
Bewaartip voor dit product. Bewaar het goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Bak de diepgevroren lekkerbekjes gedurende 8 minuten op 170 °C graden. Dep met keukenpapier alvorens op te dienen. Airfryer: Leg het product in de airfryer en bak 15 minuten op 180 °C. Voor het beste resultaat raden wij de ovenbereiding aan.
Zeevruchten en vis
Gebruik de oven om een vis opnieuw op te warmen. Zet op een lage temperatuur en laat lang opwarmen, tot de vis of zeevruchten helemaal warm zijn vanbinnen.
Ja hoor, als jij de volgende dag een restje van een ovenschotel wilt opwarmen, kan dat gerust, in de oven is de vis uiteindelijk goed doorgegaard. Maar ik zou het niet 3 dagen in de koelkast laten staan en dan opwarmen.
Echte kibbeling wordt van oudsher van kabeljauw gemaakt. De stukjes worden door een beslag gehaald, gefrituurd en eventueel bestrooid met viskruiden. Kabeljauw is schaarser geworden en daardoor duurder. Daarom wordt in plaats van kabeljauw vaak de goedkopere vissoort Alaska-koolvis gebruik.
Vroeger werden lekkerbekjes gemaakt van kabeljauw of wijting en kibbeling van kabeljauwwangen. Helaas zijn ze tegenwoordig echter vaker niet dan wel gemaakt van kabeljauw of wijting. Deze vissoorten zijn nu schaars door overbevissing en daarom ook prijzig geworden (kabeljauw komt toch al op ca. 30 euro een kilo).
Voor de gezondheid kun je het beste kiezen voor vette vis die niet gepaneerd of gezouten is. Bij zoute vis moet je denken aan haring, gerookte zalm, gerookte paling, stokvis of ansjovis. Bij vis in blik is ook vaak zout toegevoegd.