In Suriname spreekt men over de grote droge tijd, de grote regentijd, de kleine droge tijd en de kleine regentijd: De grote droge tijd is van half augustus tot en met november. De kleine droge tijd is van februari tot en met april. De grote regentijd loopt van mei tot half augustus.
De beste weersomstandigheden
Suriname kent twee droge seizoenen: februari tot april en juli tot november. Deze periode is de beste reistijd voor je vakantie naar Suriname wanneer je van zonnig weer wilt genieten.
Stortbuien komen regelmatig voor. Uiteraard vooral tijdens de regenseizoenen. Gemiddeld valt er 2200 millimeter per jaar. Dat is twee en een half keer zo veel als in Nederland.
De berggebieden in het zuiden van Suriname hebben een tropisch savanneklimaat (type Aw). Typerend voor het Surinaamse klimaat zijn de zeer constante tropische temperaturen, het hoge aantal zonuren en de grote hoeveelheden neerslag die op jaarbasis vallen.
Het Zuid-Amerikaanse land heeft een tropische klimaat, waarbij er in sommige seizoenen veel regen kan vallen. Maar nu heeft het ook geregend in maanden waarin er normaal gesproken niet zoveel regen valt. Suriname heeft door de overstromingen spullen nodig om mensen in het land te helpen.
Stranden heeft het niet, maar het groeit als vakantieland voor eco, avontuur en spiritualiteit. Suriname is 'hot'. Steeds meer Nederlandse toeristen gaan erheen, aangetrokken door de Oudhollandse geschiedenis, het uitgestrekte regenwoud en de multiculturele samenleving.
Suriname kent net als Nederland vier seizoenen, twee regenseizoenen en twee droge seizoenen. Kleine regentijd (KRT), december tot eind januari, temperatuur gedurende dag en nacht liggen tussen de 25 to 26 graden Celsius.
In 1492 ontdekte de Spanjaarden de Guyana's. Rond 1600 werden de eerste handelsposten gesticht. De werkelijke kolonisatie van Suriname begon in 1651 toen de Engelse gouverneur Francis Willougby vanuit Barbados suikerplanters naar Suriname stuurde om plantages te stichten en te bewerken.
De Surinaamse natuur bestaat uit grote meren, parelwitte stranden, reusachtige bomen, hoge bergen en magische eilandjes. Laat je zintuigen prikkelen door de hitte van de jungle, het gekwetter van tropische vogels en de brulapen die je al van verre kabaal hoort maken.
Het paspoort moet tot 6 maanden na vertrek geldig zijn. Nederlanders hebben vanaf 1 juli 2022, als het reisdoel toerisme en/of familiebezoek is, geen visum nodig om Suriname in te reizen. Wel moeten Nederlanders als zij naar Suriname reizen een toegangsprijs betalen (de entry fee). Dit kost 25 euro of 25 US dollar.
Gemiddeld is het maximaal 29°C in april in Suriname en minimaal rond de 25°C. Er valt in april op 24 dagen neerslag met een totaal van 89 mm en is deze maand 6 dagen droog in Suriname.
Wat is het weer van Suriname in juni? Gemiddeld is het maximaal 29°C in juni in Suriname en minimaal rond de 24°C. Er valt in juni op 25 dagen neerslag met een totaal van 97 mm en is deze maand 5 dagen droog in Suriname.
De vlucht Amsterdam- Paramaribo duurt ongeveer 9 uur. Je kunt natuurlijk ook via Parijs naar Suriname vliegen.
Wat is het weer van Suriname in december? Gemiddeld is het maximaal 29°C in december in Suriname en minimaal rond de 24°C. Er valt in december op 26 dagen neerslag met een totaal van 99 mm en is deze maand 5 dagen droog in Suriname.
Suriname is in principe een veilig land. Raadpleeg voordat je naar Suriname gaat wel altijd het actuele reisadvies.
A di mi yere yu friyari. .. Gelukkige verjaardag grappig, Verjaardag, Gefeliciteerd.
De munteenheid in Suriname is de Surinaamse dollar (SRD). Per 1 januari 2004 is de Surinaamse gulden als munteenheid vervangen door de Surinaamse dollar. Duizend Surinaamse gulden is één SRD geworden.
De Surinaamse bevolking bestaat uit veel verschillende bevolkingsgroepen. De oorspronkelijke bewoners zijn de indianen. Vandaag de dag leven er ook Creolen, Javanen, Hindoestanen, Chinezen, Europeanen en Moslims. Het bijzondere aan dit land is dat de culturen harmonieus naast elkaar leven.
Wat is het weer van Suriname in juli? Gemiddeld is het maximaal 30°C in juli in Suriname en minimaal rond de 24°C. Er valt in juli op 20 dagen neerslag met een totaal van 68 mm en is deze maand 11 dagen droog in Suriname.
Er is geen hevig regenseizoen op Curaçao, maar tijdens het jaar zijn er wel verschillen in neerslag. De droogste periode is van februari tot juni. In die maanden regent het vaak totaal niet. In januari, juli, augustus en september kan er wel wat regen vallen.
Naast het feit dat Suriname geen witte stranden heeft, heeft Suriname ook geen helderblauw water. Al het natuurlijke water in de Surinaamse rivieren is hartstikke zwart. De recreatieoorden met het surrogaat strand liggen allemaal langs de diverse rivieren die het land rijk is. En dat water is dus allemaal zwart.
Suriname is een uitstekende bestemming om de jungle te ervaren. Buiten Paramaribo is het bijna allemaal ongerepte natuur en je waant je al snel in de jungle. Apen in overvloed, papegaaien die vrij rondvliegen, kaaimannen die naar je loeren en luiaards die het echt rustig aan doen.
Veel mensen in Nederland hebben een speciale band met Suriname. Onder veel Surinamers in Nederland is het een populair vakantieland. Maar ook voor de mensen die geen band hebben met het land is een vakantie Suriname een leuk avontuur. Het land heeft namelijk meer dan genoeg te bieden voor een leuke vakantie!