Zijn de kroketten al gebakken, dan kun je van een houdbaarheid van maximaal 3 dagen in de koelkast uit gaan. Als je de kroketten wilt invriezen dan kun je er op rekenen dat je deze altijd wel ruim 3 maanden in de vriezer kunt bewaren.
Als je je kroketten wilt invriezen, moet je ze wel dubbel paneren om te voorkomen dat ze barsten bij het frituren. Ook als je je kroketten niet ingevroren hebt, maar ze toch steeds barsten, is het aangeraden om meer paneermeel te gebruiken.
Hoe lang kun je kroketten bewaren? Kroketten kun je 12 maanden in de vriezer bewaren. Verse of net ontdooide kroketten kun je twee dagen maximaal in de koelkast bewaren.
Onze verse ambachtelijke kroketten bewaar je tot 4 dagen in de koelkast. Gebruik geen deksel, zo vermijd je donkere, gebarsten kroketten. Diepvrieskroketten kan je 9 maanden bewaren. De vacuümverpakte kroketten hebben een houdbaarheid van 14 tot 20 dagen, afhankelijk van de soort.
Antwoord van Jeroen Meus
Mijn advies is: Bewaar ongebakken kroketten in de diepvriezer, in een goed afgesloten doos. Leg er velletjes bakpapier tussen als je ze stapelt, maar stapel er nooit teveel bovenop elkaar.
In de oven: verwarm je oven voor op 50 °C en zet er de afgebakken kroketten in.Zo blijven ze warm, maar ze zullen wel niet meer zo knapperig zijn. Warm afdekken: leg de gebakken kroketten naast elkaar in een kom en dek ze af met aluminiumfolie.
Als er vocht in je vulling of korst zit, zal je kroket openbarsten. Iets wat je uiteraard wil vermijden tijdens het kerstdiner!
Gefrituurd voedsel zoals fried chicken, oliebollen en bitterballen worden weer krokant als je ze even opwarmt in de oven. Spetter ze van tevoren nat met een klein beetje water voor het beste resultaat.
Haal de kroketten uit de vriezer en laat ze ontdooien in de koelkast. Doe dit maximaal 24 uur tevoren. De uitzonderingen zijn aardappelkroketten en garnalenkroketten. Bij aardappelkroketten is de smaak juist beter als ze wel bevroren zijn.
De kroketten op voorhand bakken is niet ideaal natuurlijk. De kans is groot dat ze teveel vet gaan opnemen en wanneer je ze dan een tweede keer bakt, zullen ze openbarsten.
Vet. De algemene regel luidt als volgt: hoe meer vet er in zit, hoe minder lang je het kan bewaren. Gehakt kan je maximaal zes maanden bewaren. Mager vlees, zoals kipfilet, kan je tot een jaar invriezen.
Het is belangrijk dat u de producten direct na ontvangst in de diepvries legt. Zo kunt u er op rekenen dat de kwaliteit goed blijft. Frituur de bevroren kroketten 8 minuten op 175 graden of in de airfryer 11 minuten op 195 graden. Kroketten NIET ontdooien.
Toch kun je diepvries wel bereiden in de Airfryer maar verwacht niet het beste uiterlijke resultaat, de smaak daarentegen zal prima zijn. Gewone frituur kroketten bak je in de Airfryer op 200 graden 8 – 10 minuten. Er zijn verschillende merken diepvries frituur kroketten, welke allemaal in de Airfryer kunnen.
Zelfgemaakte aardappelkroketjes kun je in de koelkast 2-3 dagen bewaren. In de vriezer kun je ze zeker 3-4 maanden bewaren. Vries de aardappelkroketjes eerst los van elkaar in, bijvoorbeeld door ze op een met bakpapier beklede (bak)plaat in de vriezer te zetten.
In de vriezer vindt heel langzaam allerlei ongevaarlijk bederf plaats, wat je zeker vanaf drie maanden gaat merken. Bevroren vet vlees en vis worden soms ranzig omdat vetmoleculen door zuurstof uiteenvallen (zie Genoeg 102); door het vacuüm te verpakken voorkom je dat.
Verwarm de kroketten 13-15 minuten. Haal de kroketten uit de oven en laat ze minimaal 2 minuten rusten voor een optimaal krokant resultaat. Afhankelijk van de oven kan de bereidingstijd variëren.
Nee, een product een tweede keer invriezen, doe je beter niet. Bij het invriezen wordt de vermenigvuldiging van bacteriën onderbroken. De bacteriën gaan echter niet dood. Wanneer je een ingevroren product ontdooit, zullen de bacteriën weer actief worden en zich weer vermenigvuldigen.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C. 2 Plaats de bevroren kroketten op een ovenrooster. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste bakresultaat en plaats een opvangplaat onderin de oven zodat de oven schoon blijft. 3 Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de kroketten in 14-16 min.
De winnaar
De grote winnaar van deze test was McCain, maar er was een ex aequo tussen de klassieke kroketjes en die op grootmoeders wijze. Op de tweede plaats volgen de geribbelde kroketten van Carrefour. Commentaren: 'Lekker veel nootmuskaat', 'Goede aardappelsmaak', 'Goede combinatie tussen de korst en de vulling'.
Wanneer je alle frieten in een keer de oven in stopt, is de kans zeer reëel dat ze er slap uit komen. De frieten hebben adem- en bakruimte nodig in de oven om opnieuw krokant te worden. Dus, leg een laagje frieten op een bakplaat en zet deze voor zo'n 5 à 10 minuten in de oven.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Vlaams friteshuis Van Gogh in Amersfoort komt met verschillende kroketten voor in bijna alle categorieën van de Hall of Fame 2021, die op oudjaarsdag werd gepubliceerd. De klassieke rundvleeskroket deed het het allerbest: met een 9.07 werd de kroket nummer 1 in het Klassiek Klassement.
De makkelijkste manier is om ze te frituren op 180 graden totdat ze een goudbruine korst hebben. De minder makkelijke manier, die ik natuurlijk heb gevolgd, is door de kroketten in een pan te bakken. Giet wat olie (bijv. zonnebloemolie) in een pan.