Een wekker snoozen of stoppen
Tip: U kunt de snoozeduur wijzigen en instellen dat u wekkers kunt snoozen of negeren met de volumeknoppen van uw telefoon Meer informatie over het wijzigen van de instellingen van de Klok-app.
9 minuten is de norm
Voor twee cijfers in de snoozetijd zou er namelijk meer elektronica nodig zijn. Hierdoor zijn de meeste mensen zo erg aan die 9 minuten gewend dat ook wekkers op smartphones deze tijd hebben aangehouden.
Zodra je de app hebt gedownload en bezig bent met het instellen van je alarm, zoek je naar de optie "Geavanceerd" onder aan je scherm. Tik hierop. In het volgende scherm, tikt u op "Snooze Interval." Tik hierop en kies hoeveel minuten je wilt dat je iPhone sluimert.
Als apps een tijdje niet worden gebruikt, zet Android ze op sluimerstand. Dat betekent dat wanneer er een update voor de app is, die niet direct zal worden geïnstalleerd. Zolang u de app niet gebruikt, zal er dus ook geen extra opslag en batterij voor een update worden gebruikt.
De sluimerstand is een energiebesparende stand die vooral wordt gebruikt op laptops. Bij deze stand worden de programma's en bestanden op de harde schijf opgeslagen en wordt de computer uitgeschakeld. Het is de zuinigste stand op helemaal uitzetten na.
In de slaapstand worden uw werk en instellingen in het geheugen geplaatst en wordt slechts een kleine hoeveelheid stroom verbruikt, maar met de sluimerstand worden uw open documenten en programma's op de vaste schijf geplaatst en wordt de computer uitgeschakeld.
Als je een Iphone hebt, kan het je niet ontgaan zijn: negen minuten is de enige optie. Als je een Android-toestel hebt kun je ook andere snooze-mogelijkheden instellen, al staat deze standaard veelal op de heilige negen minuten ingesteld. Waarom?
Uit het onderzoek blijkt dat snoozen de kans op stress en depressie vergroot. Het snoozen zorgt er voor dat je hersenen constant een schok te verwerken krijgen. Zo val je langzaam in slaap en word je met een schok weer wakker, en dat telkens opnieuw. Die 5 minuten extra slaap heeft geen kwaliteit.
Wanneer je de iPhone, iPad of iPod Touch gebruikt als wekker dan weet je vast en zeker dat je door middel van een tap de wekker kan snoozen. Hierdoor zal deze over exact 9 minuten weer opnieuw afgaan, hierdoor kun je nog even blijven liggen voor je naar je werk gaat.
De reden voor 9 minuten snooze-tijd ligt namelijk diep verankerd in de geschiedenis van wekkers. In de tijd dat wekkers nog uit radertjes en tandwielen bestonden, was het praktisch onmogelijk om een snoozetijd van precies 10 minuten te bereiken.
De wekker gaat af in vliegtuigstand, want dan werkt 'ie gewoon. Je zet 'm uit, draait nog een keertje om en drentelt na de snooze richting douche. Frisgewassen schuif je aan bij het ontbijt, paar happen granola en een koffietje.
Als je de iPhone niet gebruikt, wordt het scherm uitgeschakeld om stroom te besparen, wordt het apparaat vergrendeld om het te beveiligen en wordt de sluimerstand ingeschakeld. Als je de iPhone weer wilt gebruiken, kun je deze snel uit de sluimerstand halen en ontgrendelen.
De klassieke wekker is een mechanische klok, die iedere dag opgewonden moet worden. Bovenop zitten twee bellen, met een klepel daar tussenin. Aan de achterzijde kan de wektijd ingesteld worden. Daarna kwamen er wekkers werkend op batterijen met een kwartsuurwerk, en digitale uitvoeringen met een lcd- of led-display.
De Klok-app op Android ondersteunt nu Spotify, waardoor je gewekt kan worden met je favoriete playlist. Android-gebruikers kunnen in de Klok-app voortaan naast de gewone wekkergeluiden ook kiezen voor Spotify. In een apart tabblad krijg je recent afgespeelde nummers, albums en playlists te zien.
Met het kiezen van een melodische wekker help je jouw brein een handje en voorkom je dat je een halve dag nodig hebt om te ontwaken. De beste songs volgens de onderzoekers: Good Vibrations van de Beach Boys en Close to me van The Cure.
Nederlanders zijn dol op snoozen
Tweederde (66 procent) van de deelnemers snoozed bijna elke dag en ruim een derde drukt twee of drie keer op de snooze-knop. 79 procent van de ondervraagden blijft maximaal 25 minuten na de wekker liggen. Ruim 17 procent komt tussen de 25 en 45 minuten later het bed uit.
Snoozen definities
Vervoegingen: snoozede (verl. tijd ) Vervoegingen: gesnoozed (volt. deelw.) uitslapen, langzaam wakker worden, de wekker met tussenpozen laten afgaan vrije tijd Voorbeeld: `Waarom je wekker vroeger zetten en snoozen als je gewoon langer ...
Je kunt de slaapstand veranderen in een hybride slaapstand (nuttig zonder accu). Hierbij wordt de inhoud van het geheugen behouden en tevens opgeslagen in hiberfil. sys. Je hebt zowel snel ontwaken als beveiliging tegen corruptie bij stroomuitval.
In dit geval kan het zo zijn dat op lange duur dit slecht zou kunnen zijn voor de batterij aangezien de laptop in slaapstand toch nog gebruik maakt van de batterij. In het algemeen is het advies om de computer helemaal uit te schakelen wanneer je er langere tijd geen gebruik van maakt.
Energieverbruik van een computer die uit staat is 4 watt. Een pc die in standby staat verbruikt 8 watt. Een watt een jaar aan laten staan kost 1,5 euro.