Was je bandages voordat je ze voor het eerst gebruikt. Was ze daarna regelmatig, om ze schoon en zacht te houden. Je kunt ze in de wasmachine wassen op 30°C. Ze mogen niet in de droger.
Giet een scheutje azijn in een emmer met koud water. Laat de bandage even een paar uur weken en plaats ze daarna in de wasmachine. Voorkom ellendig lange ontknoop sessies! Rol je bandage zo strak mogelijk op en plaats deze in een waszak in de wasmachine.
Waarom kiezen vechtsporters voor een bandage? (of windsels)
Ze zijn van oudsher dé manier om je handen en polsen te beschermen tegen blessures tijdens het boksen en kick/thaiboksen. De bandages beschermen je hand optimaal omdat je ook de vingers en duim goed vast kan zetten.
Welke lengte bandage boksen
Bij bandages voor boksen zijn eigenlijk twee afmetingen te onderscheiden: 2,5 meter en 4,5 meter. De boksen bandage van 2,5 meter is ideaal voor kinderen. Met 2,5 meter hebben zij over het algemeen genoeg lengte om hun handen en polsen voldoende in te wikkelen.
Boksbandages worden ook wel “zwachtels” of “boks lint” genoemd. Boksbandages draag je onder je bokshandschoenen en dienen ter versteviging van je polsen en bescherming van de belangrijke botjes in je hand. Hierdoor kun je zorgeloos harde stoten uitdelen, aangezien de zwachtels alles op hun plaats houden.
Je kunt ze in de wasmachine wassen op 30°C, maar doe ze niet in de droger. Je hoeft de bandages niet te strijken. Tip: Als je ze niet gaat wassen, rol je ze het beste direct na de training op, zodat er geen kreukels ontstaan.
Hoe meer je de kickbokshandschoenen gaat gebruiken, hoe verder ze zullen uitrekken en naar je hand gaan staan. Dus de beste bokshandschoenen zullen niet perfect zitten wanneer je ze voor het eerst aantrekt. Je zult dus iets strakkere handschoenen moeten kiezen dan je op het eerste oog zou verwachten.
Soms kun je dan een maatje groter nemen. De handschoenen zullen zich nog iets vormen naar de hand. Heb je lange nagels? Dan is een maatje groter mogelijk de oplossing.
Bokshandschoenen zijn handschoenen die worden gedragen bij het uitoefenen van de bokssport. De bokshandschoen beschermt de hand tegen blessures.
Eigenlijk kun je bokshandschoenen niet wassen, dus de kans is groot dat ze de wasbeurt niet overleven. Andere boksmaterialen, zoals bandages en binnenhandschoenen, kun je gewoon in de wasmachine wassen. Kies voor een lcht wasprogramma op een lage temperatuur.
De bokshandschoenen hebben een veter of klittenbandsluiting (velcro). Een bokshandschoen is ten opzichte van een kickbokshandschoen vaak ronder en zachter, een kickbokshandschoen is harder, compacter en platter. Toch kunnen de meeste bokshandschoenen ook gebruikt worden voor kickboksen.
Natuurlijk kun je ondanks je sportkeuze kunstnagels dragen. Zorg er wel voor dat deze dun worden aangebracht. Sommige nagels zijn gewoon van zichzelf niet mooi van vorm, dit kan een kunstnagel uitkomst bieden. Daarnaast kun je bootcamps en mudruns met gelakte nagels doen deze zijn dan ook beter beschermd.
Even je oog goed open doen, en dan met 2 vingers je oog chinees maken, dus schuin dicht trekken, dan komt er lucht onder de lens en valt hij er uit.
Normaal gesproken typ je met je vingertoppen, maar met lange nagels moet je op een andere manier gaan typen. Je gebruikt daarom de complete bovenkant van je vingerkootje óf gewoon je nagels (voelt ook niet fijn!).
Je zou een bokszak zelfs kunnen gebruiken om te kickboksen. Een boksbal is dat echter niet. Deze ”sparringpartner” is meer geschikt voor het trainen van snelheid. Een boksbal geeft minder weerstand en het trainen hiermee vraagt meer behendigheid.
Voor kinderen is een bokszak van 20 kilo al voldoende, voor tieners en beginners een bokszak van 30 kilo en voor gevorderden tenminste 40 kilo. Hoe zwaarder de bokszak is hoe minder deze beweegt/zwiert.
Kies voor boksschoenen die veel ondersteuning bieden aan de enkel. Terzijde: er zijn zowel hoge- als lage-top schoenen op de markt gebracht voor boksers, maar de hoge-top schoenen hebben de neiging om meer ondersteuning aan de enkels te bieden, dus het is het beste om met hen mee te gaan.
Bij immobiele, bedlegerige personen met oedeem ter hoogte van de onderste ledematen , gebruiken we eerder druktherapie met lange rek (bijvoorbeeld Dauerbinde). Deze windel mag enkel overdag worden gedragen. Een nadeel hierbij is de druk die moeilijker is te doseren en er is ook meer kans op meer huidschade.
Om het doel van de behandeling te bereiken, zijn zwachtels nodig die rekbaar zijn en tegelijk druk uitoefenen. De korterek zwachtel Rosidal K is een sterk comprimerende en textielelastische zwachtel met korte rek. Dit dient voor de sterke compressie van extremiteiten bij flebologische behandeling.
Deze zwachtels met een korte rek hebben een hoge werkdruk en een lage rustdruk en werken vooral bij mensen die regelmatig rondlopen. Lange rek zwachtels zorgen daarentegen voor een hoge werkdruk en zijn geschikt voor mensen die minder mobiel of immobiel zijn.