WPA/WPA2 staat voor Wi-fi Protected Access. Met andere woorden: het wifi-wachtwoord. Deze vind je op de bijgeleverde stickers van het modem en bij op het mee verstuurde plastic kaartje.
Waar vind ik de netwerksleutel van het wifi-netwerk? Aan de onderkant van de wifi-modem of router zit een sticker. Op deze sticker staat de naam (SSID, de technische naam van een draadloze verbinding) en het wachtwoord van de draadloze verbinding.
Dit is het wachtwoord waarmee je netwerk beveiligd is en wat je gebruikt om apparaten te verbinden met je (modem- )router.
Ik zou het modem eerst even opnieuw opstarten. Als dat niet werkt, dan kun je in de browser gaan naar 192.168.178.1 maar dit lukt alleen met een pc/laptop die bekabeld verbonden is met het modem. Het wachtwoord dat je nodig hebt, staat op de sticker onderop het modem.
Selecteer in Netwerkcentrum, naast Verbindingen, de naam van uw Wi-Fi-netwerk. Selecteer in Wi-Fi-status de optie Eigenschappen van draadloos netwerk. Selecteer in Eigenschappen van draadloos netwerk het tabblad Beveiliging en selecteer vervolgens het selectievakje Tekens weergeven.
De beste manier is via een WPA2-wachtwoord.
SSID en beveiligingssleutel identificeren
Deze informatie is opgeslagen in de draadloze router en kan worden opgevraagd met een computer die met de draadloze router is verbonden. De precieze methode voor het opvragen van informatie uit de router verschilt per routerfabrikant. Meestal gebruikt u hiervoor een webbrowser.
Een beveiligingssleutel is een fysiek apparaat dat wordt gebruikt met een unieke pincode om u aan te melden bij uw werk- of schoolaccount.
Als u geen verbinding kunt maken met een Wi-Fi-netwerk waarmee u eerder wel verbinding kon maken, zijn de netwerkinstellingen mogelijk gewijzigd of is het profiel beschadigd. U kunt dit oplossen door de netwerkverbinding te verwijderen (of 'vergeten') en vervolgens opnieuw verbinding te maken met het netwerk.
Selecteer het pictogram Netwerk of Wifi in het systeemmeldingsgebied. Kies in de lijst met netwerken het netwerk waarmee u verbinding wilt maken en selecteer vervolgens Verbinden. Typ de beveiligingssleutel (wordt vaak het wachtwoord genoemd). Volg eventuele aanvullende instructies.
Ga naar het Configuratiescherm. Klik op Netwerkstatus. Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren. De beveiligingsmethodiek staat naast het draadloze netwerk dat je gebruikt.
Apple (iPhone en iPad) geven bij verbinding met de Ziggo modem/router een melding van zwakke beveiliging: WPA/WPA2 (TKIP) wordt niet als veilig beschouwd. Stel WPA2 (AES) of WPA3 in als encryptieniveau.
Nee, alleen bij Wi-Fi modellen wordt er om een wachtwoord gevraagd, als je hier een apparaat mee wilt verbinding. Bij niet-Wi-Fi modellen, wordt nooit om een dergelijke netwerksleutel gevraagd.
Wifispots werkt heel simpel. Je stelt de dienst eenmalig in op je smartphone, tablet of laptop. Daarna word je automatisch verbonden wanneer je bij een wifispot in de buurt bent.
Veel routers van internetproviders hebben een sticker op de onder- of zijkant, waar de standaard SSID op vernoemd staat. Dit wordt meestal de SSID of ''Netwerknaam'' genoemd en kan naast een barcode staan. Gebruik een ander apparaat dat is verbonden met je netwerk om de SSID te vinden.
SSID vinden op Android
Ga naar Instellingen > Verbindingen. 2. De SSID waarmee je verbonden bent wordt onder het kopje 'Wi-Fi' getoond.
's Werelds beste beveiliging
Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Ziggo Safe Online is daarom ontwikkeld door F-Secure: wereldwijd dé expert op dit gebied. Met een Safe Online pakket bescherm je gemakkelijk je persoonlijke gegevens, je apparaten én je kinderen tegen de belangrijkste online gevaren.
Aan de onderkant van het modem zit een sticker met de originele netwerknaam (het wifi-netwerk waarmee je verbinding maakt) en het standaard wachtwoord.