We raden je het af om van glasvezel terug naar de kabel te gaan. Met glasvezel gebruik je niet de analoge coax-kabel, maar gloednieuwe digitale UTP-kabels. Dit zijn de beste kabels om supersnel data over te brengen. Daarom is met glasvezel 1000 Mbit internet mogelijk.
Aansluiten op glasvezel is niet verplicht, maar we raden het zeker aan! Ten eerste natuurlijk omdat glasvezel zorgt voor sneller en stabieler internet. Daarnaast wordt glasvezel op den duur de norm en wordt het oude (koper)netwerk uitgeschakeld.
Hebt u het contract telefonisch, aan de deur, op straat of via het internet gesloten? Dan hebt u bedenktijd. U kunt dan zonder reden en kosteloos opzeggen binnen 14 dagen.
Wat zijn de nadelen? Het grootste nadeel blijft de toegankelijkheid tot zo'n glasvezelkabel. Voor veel huizen is er nog geen aansluiting in de buurt en zal dat eerst geregeld moeten worden. De gemeente neemt daar zelf een besluit in: het enige wat je zelf kunt doen is infomeren en wachten.
Ziggo heeft een eigen netwerk, KPN heeft daar niks mee te maken. KPN heeft een glasvezel netwerk daar levert KPN op en anderen muv Ziggo. Kijk uit met het zogenaamde gratis aanleggen, dat ze je geen contract aansmeren.
Het grootste nadeel van glasvezel internet is dat het nog niet overal in Nederland verkrijgbaar is. ADSL werkt op de bestaande telefoonkabel en kabel maakt gebruik van de televisiekabel. Deze kabels liggen al bijna overal in Nederland. Glasvezelkabels moeten nieuw worden gelegd.
Glasvezelinternet is momenteel vaak wat goedkoper dan het kabelinternet van Ziggo, met hogere download- en vooral uploadsnelheden. Bij kabelinternet bedraagt de uploadsnelheid vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid, terwijl die bij glasvezel even hoog is als de downloadsnelheid.
U mag dat altijd weigeren, natuurlijk. Ligt de kabel eenmaal tot aan de voorgevel, dan wordt er een afspraak met u gemaakt om de kabel aan te sluiten in uw meterkast. Niet veel later kunt u glasvezelinternet gebruiken. Meestal komt er een monteur langs om alles voor u aan te sluiten.
Voordelen glasvezel
BIj glasvezel internet zijn hoge downloadsnelheden mogelijk. Het gaat dan om snelheden van minimaal 50 Mbps tot pakketten met wel 2 Gbps. Vergelijkbaar snel internet is ook via de kabel mogelijk. Zo biedt Ziggo op veel plaatsen een hoge snelheid van 1 Gbps aan.
De korte versie van het antwoord luidt: doordat we met glasvezel internet gegarandeerde snelheid bieden, komt er op je modem in huis veel snelheid binnen. In combinatie met een router die al deze snelheid aankan, vormt dit een goede basis voor razendsnelle wifi in huis.
Volgens de wet moet u kunnen opzeggen op dezelfde manier als waarop u het abonnement afsloot. Sloot u het abonnement online af? Dan moet u ook online kunnen opzeggen, bijvoorbeeld via de website of door het sturen van een e-mail.
TV, Internet en/of Vast Bellen Voor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 jaar. Na 1 jaar wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden.
Ondanks dat Ziggo geen glasvezel internet levert bestaat het Ziggo netwerk wel voor 97% uit glasvezel. Dit komt omdat het Ziggo netwerk een zogenoemd HFC-netwerk is, oftewel een Hybrid Fiber Coaxial netwerk.
Wat kost glasvezel internet? Een standaard abonnement met glasvezel internet kost ongeveer 30,00 euro per maand. Afhankelijk van uw wensen kan dit hoger oplopen, maar de prijs is vaak vergelijkbaar met pakketten met VDSL of kabelinternet.
Een glasvezelabonnement is niet duurder of goedkoper dan een abonnement via een ander netwerk. De prijs hangt af van welk abonnement je neemt en welke provider je uitkiest. Via onze providerpagina zie je welke providers abonnementen aanbieden op ons netwerk.
Wie aan actieve glasvezelnetwerken werkt, loopt veel risico. Dan bestaat de kans op persoonlijk letsel, zoals oogschade of huidschade, maar ook schade aan de omgeving, bijvoorbeeld door brand. De afvalproducten – moeilijk zichtbare stukjes glasfiber van enkel micrometers dik – kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.
Vanaf 2022 gaat Ziggo duizenden aansluitingen per jaar verglazen. Maar ondanks dat Ziggo glasvezel tot in de meterkast in deze gevallen gaat aanleggen, blijft het kabelbedrijf in de woning coax gebruiken. Dit zorgt er onder meer voor dat alle Ziggo-abonnees dezelfde apparatuur kunnen gebruiken.
Heb je Ziggo, dan gebruik je ons krachtige GigaNet. Met dit glasvezel-kabel netwerk en SmartWifi heb je een perfecte verbinding naar en in je huis. GigaNet is stabiel, snel en veilig. Met GigaNet ben je klaar voor alles wat je wilt doen.
De aanleg van het glasvezelnetwerk tot in je huis is gratis. Je moet er wel toestemming voor geven. De kabel wordt tot in huis aangelegd en wordt er een speciaal glasvezelmodem op aangesloten.
Waarom verhoogt Ziggo de prijzen? Ziggo krijgt dit jaar te maken met veel hogere kosten, zoals het duurder worden van netwerkapparatuur en een enorme prijsstijging op het energieverbruik van ons netwerk. Daarom wijzigen de tarieven van onze Ziggo-pakketten ook.
Ook het aantal internetabonnementen is gezakt, met 16.500 tot 3,3 miljoen internetabonnementen. Ziggo zegt minder klanten te hebben door 'toegenomen promotieactiviteiten van concurrenten en de impact van het verlies van de Formule 1-rechten'.