Kan ik de auto van mijn kind verzekeren?

Als ouder mag je bij de meeste verzekeraars echter geen autoverzekering afsluiten voor je kind. Bij een enkele verzekeraar mag dit wel, maar er zijn dan wel strikte voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw kind bij u in huis wonen en moet u doorgeven dat hij of zij het meeste in de auto rijdt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diks.nl

Kan ik de auto van mijn zoon op mijn naam zetten?

Ouders kunnen een auto kopen, op naam zetten en verzekeren. Voor de hoogte van de premie wordt er in dat geval onder andere uitgegaan van de leeftijd van de ouders, de woonplaats en hun opgebouwde schadevrije jaren. Als je zoon of dochter de regelmatige bestuurder is, tekent de verzekeraar dit aan op de polis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poliswijzer.nl

Is mijn zoon verzekerd als hij in mijn auto rijdt?

Je kind kan zonder problemen in jouw auto rijden. Je hoeft je verzekeraar niet van te voren te melden dat de auto door je kind gebruikt wordt als hij of zij er af en toe een keer in rijdt. Mocht hij of zij schade veroorzaken dan valt dit gewoon binnen de dekking van je verzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weblog.independer.nl

Kan ik mijn auto op een andere naam verzekeren?

Een auto verzekeren die niet op je eigen naam staat, is bijna nooit mogelijk. De enige uitzondering zijn partners die op hetzelfde adres wonen. Je mag de auto waar je de eigenaar van bent dus wel verzekeren op naam van je partner, maar niet op de naam van iemand anders.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geld.nl

Kan iemand anders dan de eigenaar een auto verzekeren?

Bij de meeste verzekeraar is het wel mogelijk om een autoverzekering af te sluiten op naam van een partner. De voorwaarden is dat beide partners op hetzelfde adres wonen. Geef bij het afsluiten van de autoverzekering op wie de regelmatige bestuurder van de auto is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lastenvrij.nl

Auto van kind verzekeren op naam van ouders? Lastenvrij.nl

44 gerelateerde vragen gevonden

Kan een auto op naam van twee personen staan?

Je kunt bij een autoverzekering altijd maar één bestuurder opgeven. Dat moet de persoon zijn die het meeste in de auto rijdt. Je kunt dus geen extra bestuurder opgeven of de autoverzekering op twee namen zetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geld.nl

Wat als ik mijn auto uitleen ben ik dan verzekerd?

Jouw auto is tijdens het uitlenen gewoon verzekerd. Houd er wel rekening mee dat schade die een familielid met jouw auto veroorzaakt, niet verhaald kan worden op de persoon die jouw auto leent en bestuurt. Je bent dus verantwoordelijk voor de schade die tijdens het uitlenen van de auto ontstaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op promovendum.nl

Kunnen mijn ouders mijn auto verzekeren?

Als een auto op jouw naam staat, dan mag de autoverzekering in principe alleen door jou persoonlijk worden afgesloten. Je ouders zijn geen kentekenhouder van de auto en mogen de auto dus niet op hun naam verzekeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op netpolis.nl

Kan je schadevrije jaren opbouwen op de auto van je ouders?

Schadevrije jaren sinds 1-1-2022 overdraagbaar, maar nog niet op kinderen. Een groot nadeel van een autoverzekering op naam van je ouders is dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Alleen de persoon op wiens naam de autoverzekering staat, bouwt schadevrije jaren op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diks.nl

Hoeveel auto's mag je op naam verzekeren?

De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Is de bijrijder verzekerd?

Een bestuurder van een auto is bij een aanrijding door eigen schuld zelf niet verzekerd vanuit de basisdekking van een autoverzekering. Daarom is het voor jezelf, andere inzittenden en ook andere bestuurders verstandig een extra verzekering hiervoor af te sluiten: een ongevallen inzittenden- of een schadeverzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat als ik mijn auto uitleen?

Ja hoor: je mag je auto gewoon aan iemand uitlenen. Je autoverzekering is namelijk gekoppeld aan je kenteken. Als een vriend of vriendin met jouw toestemming in je auto rijdt, ben je gewoon verzekerd voor eventuele schades. Of de schade is gedekt, hangt af van de dekking van je autoverzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weblog.independer.nl

Hoe kan mijn kind schadevrije jaren opbouwen?

Nee, je kind bouwt geen schadevrije jaren op en er staan van jouw kind geen gegevens in Roy-data. De jaren die je kind bijgeschreven staat op jouw polis noemen wij meerijdjaren. Je kind bouwt no-claimkorting op en kan hiermee later voordelig een eigen ANWB Autoverzekering afsluiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoe oud moet je zijn om een auto op je naam te hebben?

In Nederland moet je minimaal 18 jaar zijn om een kenteken op je naam te laten registreren. Zonder kenteken op naam kun je ook geen autoverzekering afsluiten. Daarom is het niet mogelijk om zelfstandig een auto te kopen en er in te rijden als je pas 17 jaar bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diks.nl

Kan je een auto delen?

Jouw auto delen

Zo'n autodeelconstructie kun je zelf opzetten. Bij de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik kun je terecht voor onder meer een voorbeeldcontract en een zogenoemde autodeelverzekering. Zo'n verzekering heb je nodig, zodat je auto ook verzekerd is als huurders erin rijden en je no-claim beschermd is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Kan ik mijn schadevrije jaren overdragen?

Schadevrije jaren zijn persoonsgebonden en staan dus op die naam. U kunt de schadevrije jaren niet overdragen aan iemand anders, dus ook niet aan uw zoon of dochter. Wanneer u regelmatig rijdt in een auto die is verzekerd op naam van iemand anders, bouwt u geen schadevrij jaren op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Wat gebeurt er met schadevrije jaren bij overlijden?

Sinds 1 januari 2022 kunnen schadevrije jaren opbouwd door een overledene worden overgedragen aan de partner die achterblijft. Dit geldt in elk geval voor alle verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wat is een regelmatige bestuurder?

Als u een autoverzekering afsluit, geeft u op wie de regelmatige bestuurder van de auto is. De regelmatige bestuurder is degene die het meeste in de auto rijdt. Vaak is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan ook zo zijn dat het iemand anders is, bijvoorbeeld uw partner.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diks.nl

Hoe bouw je schadevrije jaren op zonder auto?

Wil je schadevrije jaren opbouwen, dan is het dus nodig een autoverzekering op naam te hebben staan. Het voertuig zelf mag op je partners naam staan. Verzekeraars zien samenwonende stellen namelijk als één. Zodoende kun je schadevrije jaren opbouwen zonder een auto op naam te hebben staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkopeautoverzekering.nl

Kan iemand anders met mijn auto op vakantie?

Als je een rijbewijs hebt, mag je de auto van iemand anders lenen voor je vakantie. Je bent dan verzekerd via de autoverzekering van de eigenaar van de auto. Leen je de auto voor een lange periode? Dan moet je dit doorgeven aan de verzekeraar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weblog.independer.nl

Waarom auto niet uitlenen?

Bij het auto uitlenen (met uw toestemming!) blijft het risico nu eenmaal bij u liggen. De persoon die uw auto heeft geleend, kan de schade niet claimen op zijn persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Schade veroorzaakt met of door een motorvoertuig is namelijk niet gedekt op deze verzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lancyr.nl

Wie mag er met mijn auto rijden?

U mag uw auto uitlenen aan uw vrienden, kinderen of familieleden: uw BA-autoverzekering blijft gewoon tussenkomen. Maakt uw zoon of dochter regelmatig gebruik van uw wagen, dan moet u dat wel melden aan uw verzekeraar. Uw kind zal dan opgenomen worden in de polis als regelmatige of toevallige (occasionele) bestuurder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pv.be

Kan ik een geleende auto verzekeren?

Leent iemand jouw auto? Dan is deze verzekerd met de autoverzekering die jij zelf hebt afgesloten. Een geleende auto verzekeren gaat dus automatisch. Je moet echter wel afspraken maken over wat je doet in geval van schade aan de geleende auto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allianzdirect.nl

Populaire vragen