Hoeveel nationale vlaggen zijn er in de wereld? Alle 196 erkende landen hebben een nationale vlag. 10 niet-erkende landen hebben ook een vlag, alleen de vlag van de Islamitische Staat wordt niet meegeteld. Dit komt neer op 206 nationale vlaggen.
Bermuda is een Britse kolonie in de Atlantische Oceaan. Op de vlag staan twee vlaggen afgebeeld, die van Groot Brittannië en het wapen van Bermuda. De twee afbeeldingen lijken op nogal willekeurige plekken op de vlag te zijn gezet.
De Deense vlag of Dannebrog is waarschijnlijk de oudste vlag ter wereld. Volgens de legende dateert deze vlag uit 1219, toen koning Valdemar II, die de Deense kruistochten leidde, een wit kruis aan de sombere hemel zag.
De Indiase vlag is de mooiste vlag ter wereld, niet alleen vanwege het kleurenschema of de pictogrammen die erin worden gebruikt, maar ook vanwege wat het allemaal aangeeft. Deze vlag is rechthoekig van vorm zoals de meeste vlaggen en heeft saffraan, witte en groene kleuren.
Luxemburg (land)
De vlag van Luxemburg is vrijwel identiek aan de vlag van Nederland. Het enige verschil is de kleur blauw. Die van Luxemburg is lichter dan het kobalt van Nederland. De Luxemburgse vlag is echter niet op de Nederlandse vlag gebaseerd, maar op de kleuren van het Luxemburgse wapen.
ð¬ð³ is een Unicode vlagsequentie emoji die gebruikt wordt als regionale indicator voor Guinee.
ð·ð¸ is een Unicode vlagsequentie emoji die gebruikt wordt als regionale indicator voor Servië. De meest gebruikelijke weergave is die van de vlag van Servië, maar op sommige platforms (waaronder Microsoft Windows) ziet men de letters RS.
Isle of Man. Om een of andere reden komt de vlag van het eiland Man heel komisch over, bijna Monty Python-achtig. Het beeldt drie geharnaste benen af die aan elkaar zijn genaaid. Dit symbool heet een triskelion en een soortgelijk embleem is te vinden op de vlag van het Italiaanse eiland Sicilië.
Op de vlag staat een cirkel van 12 gouden sterren op een blauwe achtergrond. Ze staan voor de idealen van eenheid, solidariteit en harmonie tussen de volkeren van Europa. Het aantal sterren heeft niets te maken met het aantal EU-landen.
Vaticaanstad (0,44 km²)
Vaticaanstad is een land binnenin de stad Rome in Italië. Het is de kleinste onafhankelijke staat in de wereld, zowel op vierkante meter als in bewoners; het land telt slechts 842 bewoners.
Twitteraars gooien een rits aan rode vlaggetjes in een tweet, gepaard met een uitspraak of handeling die een instant red flag betekent. Oftewel: iets wat een abrupt einde brengt aan het gesprek – of welke vorm van contact dan ook.
De vlag van Indonesië, ook Sang Merah Putih genoemd, is een eenvoudige tweekleurige vlag met twee gelijke horizontale banden, rood (bovenkant) en wit (onderkant). Daarmee is zij vrijwel gelijk aan de vlag van Monaco (het verschil zit in de hoogte-breedteverhouding en kleurtint).
De kleuren rood, wit en blauw zijn niet zomaar gekozen. Ze komen namelijk in meerdere nationale vlaggen voor. Niet alleen Nederland, maar ook Frankrijk, Kroatië en de Verenigde Staten maken gebruik van deze tricolore.
De drie kleuren symboliseren ook de Afrikaanse herkomst van de meeste Jamaicanen. Er zijn verschillende verklaringen voor het ontwerp van de vlag. De vlag is de enige nationale vlag zonder een van de kleuren rood, blauw of wit in de wereld.
Vlag Andorra
De vlag van Andorra heeft drie verticale banen in de kleuren blauw, geel en rood.
Geschiedenis. De eerste vermelding van de Nederlandse vlag dateert uit 1572. De kleuren van de vlag waren toen oranje-wit-blauw. Rond de 17e eeuw werd het oranje geleidelijk vervangen door rood.
Nederland als natiestaat heeft zijn wortels in de zestiende eeuw. In 1581 werd via een officiële verklaring, de zogenoemde Acte van Verlatinghe, de Spaanse vorst Philips II afgezet als hun heerser.
Het omkeren van de vlag werd vanaf de 16e eeuw in de scheepvaart gebruikt om aan te geven dat een schip in nood was. Op zee gold dit als een bekend noodsignaal. Het gaf een signaal aan andere schepen dat er hulp nodig was.
De bekende vlag Nepal die je herkent als vlag van de wereld die niet rechthoekig of vierkant is. Je vindt hier de vlag Nepal in alle soorten en maten. Van kleine vlaggetjes tot aan wimpels van Nepal.
Een precieze beschrijving van de Nepalese vlag werd in de grondwet opgenomen van het Koninkrijk Nepal. Artikel 5, bijlage 1, aangenomen op 9 november 1990. De blauwe grens duidt vrede aan en de karmozijnrode kleur is de nationale kleur van Nepal.
Rood is de meest gebruikte kleur in landenvlaggen, deze kleur wordt in 75% van alle nationale vlaggen gebruikt. De kleuren wit, blauw en groen zijn ook populair. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel vlaggen op elkaar lijken.