Het vastgroeien van een piercing is een fabel verzonnen door winkeliers. Het kan zijn dat de piercing stug en minder soepel beweegt. Dit is vooral het geval bij tepelpiercings. Wilt u de piercing eruit halen, weet dan zeker dat de piercing is genezen, niet is ontstoken of geïrriteerd is.
Een piercing kan niet vastgroeien.
Hooguit blijft het korstje op de opgedroogde beetjes wondvocht plakken aan het sieraad waardoor deze vast aan voelt zitten. Deze komen vanzelf weer los van elkaar wanneer de wond genezen is.
Je moet niet met een verse piercing gaan draaien of wiebelen, reden nummer 1 van irritaties en ontstekingen. Je piercing kan hoe dan ook niet vast groeien aan de huid! Elke keer als je met de piercing gaat draaien of wiebelen ben je het wondje aan het irriteren en opnieuw kapot aan het maken.
Reactie op piercing 2: Afstoting of uitgroeien
Dit houdt in dat je lichaam de piercing letterlijk van je lichaam af gaat stoten, duwen, uitgroeien. Dit zie je soms door ineens roodheid, jeuk, vervellen te zien aan de huid op of om je piercing. De roodheid kan donkerder worden.
Afstoting gebeurt meestal in de weken en maanden na een nieuwe piercing, maar het kan ook jaren, zelfs decennia na het zetten van de piercing gebeuren.
Piercings met kans op uitgroei zijn onder anderen: Dermal anchors, surface (zoals de nape en sideburn piercings), navel, tragus en forward helix. Is er een aparte ruimte voor intiem piercings? Zeker!
Het dicht laten groeien van diverse piercings
Het dichtgroeien van een pas gezette helix piercing bijvoorbeeld gaat meestal vrij snel. Als je helixpiercing of andere kraakbeenpiercing al wat langer zit en goed genezen is, kan dit een flinke tijd duren. Het dichtgroeien van een septumpiercing is ook vrij wisselend.
Na hoeveel dagen heb je blijvende oorbel gaatjes? Na 6 tot 8 weken zijn ze meestal genezen, na een jaar genezen te zijn met sieraadjes erin zullen ze waarschijnlijk (meestal, niet bij iedereen, niet bij iedere piercing of oorbel) niet zo snel meer dicht gaan, hooguit wat krimpen.
Ontstoken piercing
Indien uw piercing ontstoken is kunt u dit merken aan bijvoorbeeld (veel) pijn, warmte, zwelling, roodheid van de huid, geur en/of groen of geel wondvocht. Een ontstoken wond belemmert het genezingsproces en kan ervoor zorgen dat er littekens ontstaan.
Je maakt de zoutoplossing met zout en gekookt water. Vervolgens week je je piercing hier in zodat de doorbloeding gestimuleerd wordt en korstjes los kunnen laten. Daarna spoel je even na met schoon, warm water en laat je het geheel opdrogen. Een andere methode is schoonmaken onder de douche met alleen warm water.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Huidpiercings zijn zelden een gezondheidsprobleem, maar piercings in kraakbeen kunnen nare gevolgen hebben als ze ontstoken raken. Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Wat is een bloemkooloor? Bij een bloemkooloor is de oorschelp beschadigd. De oorschelp is zo vervormd, dat die iets weg heeft van een bloemkoolroosje. Dit ontstaat meestal na een flinke klap (trauma) op het oor, zoals bij boksen of andere contactsporten, of bij een piercing door het bovenste gedeelte van het oor.
Kan er een piercing worden geplaatst in een litteken? Dat hangt een beetje van het litteken af. Als het een litteken is van een vroegere piercing is dat ook niet altijd mogelijk.
Je piercing kan de eerste paar dagen opgezwollen zijn met wat bloedverlies en gevoeligheid. Dit kan een paar dagen tot een paar weken duren. Wit en licht gele vloeistof wat op het sieraad opdroogt is normaal en stopt vanzelf als de piercing goed geneest. De piercing mag jeuken en wat rood zijn.
Les 1: piercing is het gaatje, niet het sieraad. Dus nee je kan niet je piercing eruit halen. Je kan wel je sieraad eruit halen. Wanneer de piercing voldoende genezen is dan.
Zo komt de zoutoplossing diep in de wond. Laat dit vervolgens 3 minuten zitten. Spoel daarna de piercing na met lauw warm water. Zo makkelijk is eigenlijk het verzorgen van jouw piercing, want je bent nu klaar!
Verzorg een pas gezette piercing twee keer per dag met water en zeep of een zoutoplossing. En dus vooral niet met alcohol, dat droogt het gaatje alleen maar uit waardoor er scheurtjes in de huid ontstaan en het wondje open blijft.
In principe zal een kraakbeen piercing niet dichtgroeien, maar slechts krimpen. Dit geldt echter alleen wanneer de piercing langer gedragen is dan de aanbevolen geneestijd. Wanneer dit niet het geval is, zal de piercing wel dichtgroeien. In eerste instantie zal alleen een vliesje in het gaatje ontstaan.
Knip wat af van het kussentje en het plakkende gedeelte en doe dit dan achter de piercing (zie foto hieronder). Op deze manier kun je het sieraad dus in de piercing laten zitten totdat het je lukt om aan een vervangend topje/balletje of geheel nieuw sieraad te komen.
De nieuwe piercing heeft tijd nodig om te genezen en de gaatjes kunnen dichtgroeien als je de piercing verwijdert. Het duurt tot 6 weken voordat de gaatjes volledig zijn genezen.
Het uitgroeien van een piercing is het omhoog uit de huid duwen van het sieraad! Hierbij komt steeds meer en meer zichtbaar van het staafje of ringetje. Dit kan komen door foutieve plaatsing of doordat het lichaam het sieraad afstoot. Uitgroei of afstoting van een piercing kan op alle plaatsen voorkomen.
Welke kant moet je op draaien om je piercing los te krijgen? Van bovenaf gezien draai je rechtsom je piercing vast, en linksom weer los.
Tatoeages en piercings zijn vormen van lichaamsversiering. Veel mensen nemen er een, omdat ze het gewoon mooi vinden staan. Je kunt zo jezelf onderscheiden van anderen en laten zien wie je bent. De beslissing om een tatoeage of piercing te nemen, neem je zelf.