(dus niet eronder!). Wel kan een elektrische deken invloed hebben op het slaapcomfort. De eigenschappen van het traagschuim zijn afgestemd op uw lichaamswarmte. De extra warmte van een elektrische deken kan zorgen dat het topdekmatras zachter wordt.
Antwoord: Een elektrische deken kan prima op een traagschuim matras. Wel is aan te raden om hem uit te zetten op het moment dat u gaat slapen ivm magnetische straling.
Zorg ervoor dat de elektrische deken zich tussen de matras en het hoeslaken bevindt. Schakel de elektrische deken ca. 30 minuten voordat u naar bed gaat op de hoogste stand in. Dek de elektrische onderdeken af met het dekbed om te voorkomen dat de warmte ontsnapt.
Alle matrassen zijn geschikt in combinatie met een elektrisch deken. Wel is het aan te raden om het elektrische deken uit te zetten op het moment dat je gaat slapen (dit in verband met magnetische straling).
1.1 Boven en onderdeken
Een elektrische bovendeken is bedoelt om op bovenop uw lichaam te gebruiken. U kunt een bovendeken gebruiken in bed of op de bank. Elektrische onderdekens worden op het matras gelegd op de molton en onder het hoeslaken.
Mag ik de deken 's nachts aan laten staan? Ja, dat mag. Alle dekens zijn beveiligd met een thermisch beveiligingssysteem (ISS = Inventum Security System).
Ook moet het lichaam bij een hoge lichaamstemperatuur harder werken, in plaats van dat het uitrust tijdens het slapen. Ook zouden de elektromagnetische velden in een elektrische deken de elektrische signalen in het lichaam kunnen verstoren.
Het aantal graden is natuurlijk gewoon uw lichaamswarmte en die ligt altijd rond de 38 graden. Houdt u er wel rekening m,ee dat een onderdeken niet ingeschakeld mag zijn in de nacht? Deze dekens werken namelijk op 230 Volt en daar wil niemand onderliggen.
Een elektrische deken verbruikt gemiddeld 50 of 60 watt per uur. Nu ligt het er aan hoevaak en hoelang je de de deken gebruikt maar gemiddeld zal dit 30 kWh per jaar zijn wat ongeveer tussen de 7 en 15 euro per jaar zal zijn. Elektrische dekens kosten dus niet enorm veel aan energie.
De elektrische onderdeken of bovendeken zorgt voor een betere slaapkwaliteit: in de winter kan het erg lastig zijn de slaap te vatten. Je ligt de hele nacht te voelen en hebt het koud. Een warmtedeken zorgt ervoor dat u snel warm wordt en comfortabel slaapt.
De Medisana HU 665 Ökotex is een elektrische onderdeken die ervoor zorgt dat jij ontspannen in slaap kan vallen. De elektrische deken is 100 procent veilig door de beveiliging die in de deken zit verwerkt. De deken schakelt namelijk automatisch na 180 minuten uit en doet dit ook bij oververhitting.
Je elektrische deken opbergen
Je kunt een elektrische deken opbergen door de deken op te rollen of netjes op te hangen. Als je je elektrische deken elke nacht gebruikt, kun je gewoon de stekker verwijderen en de deken plat op je bed laten liggen.
Een elektrische bovendeken is gemaakt om onder te liggen. Een bovendeken wordt meestal gemaakt van fleece. Het is dus vaak een elektrisch verwarmde fleecedeken, waar je lekker onder kunt kruipen tijdens een avondje op de bank.
Gemiddeld verbruikt een warmtedeken 60 a 65 Watt per element, dat valt al heel erg mee. En als je de deken dan ongeveer 5 maanden in het jaar gebruikt en je zet de deken voor 2 uurtjes aan voor het slapen gaan is het 5x30x2x65= ongeveer 20kw. Dit kost per kw zo'n 30 cent.
Het deken bestaat uit een reeks onderling verbonden elektrische draden die beschermd worden door een hittebestendige coating die, eens aangesloten, een constante bron van warmte vormt bij gebruik. De draden warmen op tot de gewenste temperatuur en kunnen voor het slapengaan, of tijdens het slapen, gebruikt worden.
Elektrische kachel
Kachels met thermostaat gebruiken een lager vermogen of gaan uit als de ruimte de gevraagde temperatuur heeft. Stel dat je een elektrische kachel (1000 watt) zonder thermostaat 500 uur per jaar gebruikt, dan is het verbruik 500 kWh (€ 110). Bij 100 uur per jaar is dat 100 kWh (€ 20).
Je kent ze wel die dunne dekens met folie aan één kant en een laagje schuim aan de andere kant. Een luchtbed geleid warmte en kou heel goed daarom kun je de deken beter op je luchtbed leggen dan er onder zodat je geen warmte aan het luchtbed verliest maar ook geen kou van het luchtbed krijgt.
Een warmtedeken – ook 'thermische deken' genoemd – is een deken die wordt gebruikt bij behandeling van of bescherming tegen onderkoeling.
Welke kant van de elektrische deken moet boven? Dat maakt bij de meeste dekens niet uit. U kunt zelf bepalen welke kant u boven legt. Zo kunt u de stroomaansluiting aan de kant hebben die u zelf het handigst vindt, links of rechts.
Uit onderzoek blijkt dat een warmtedeken onwijs goed is voor je gezondheid. Patiënten met artritis of fibromyalgie hebben last van chronische pijn, stijfheid en vermoeidheid. Dit kan slaapproblemen veroorzaken. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar een warmtedeken kan deze mensen helpen beter te slapen.
Zorg ervoor dat u uw elektrische deken niet vouwt of verfrommelt wanneer u deze opbergt. Rol het in plaats daarvan op en bewaar het op een koele, droge plaats. Als alternatief kunt u hem ook ophangen.
In het assortiment van Blokker vind je diverse elektrische bovendekens en onderdekens. Een elektrische onderdeken leg je op je matras, zodat je bed lekker warm is voordat je erin stapt.
Als je de deken in bed wilt gebruiken, dan kies je voor een onderdeken. De onderdeken kan je in bed gebruiken om ervoor te zorgen dat je bed voorverwarmd is of om heel de nacht warm gehouden te worden. Wanneer je de deken wilt gebruiken om bijvoorbeeld lekker warm op de bank te zitten dan kies je voor een bovendeken.
De LifeGoods Elektrische Bovendeken is verkozen tot beste elektrische deken van 2022! Dit is uit onze beste elektrische deken test gebleken. Zo beschikt deze beste koop elektrische deken over 3 standen en zit er in deze deken een timer gebouwd. Deze elektrische deken is 1 persoons en is in twee kleuren verkrijgbaar.
Dekens kun je het beste wassen op 60 graden, hierdoor sterven alle bacteriën, huismijten en luizen. Controleer wel of je dekens dit aankunnen op het wasetiket. Na een wasbeurt heb je weer lekker schone dekens!