Als u uw Boxer voldoende beweging en aandacht geeft, is hij in huis meestal rustig.Hij kan dan goed leren om een tijdje alleen te zijn. Naar andere honden gedragen zowel reuen als teven zich vaak nogal stoer. Vooral met de eigen sekse ontstaan wel eens conflicten, maar teven vallen ook wel uit naar reuen.
De Boxer is vanwege zijn koppige karakter dat uitdaging behoeft niet geschikt voor iedereen. Als je op zoek bent naar een hond die gek is op knuffelen en die je graag entertaint. En als jij hem fysiek en mentaal voldoende uitdaging kunt bieden is de Boxer misschien wel de juiste hond voor jou!
Een hond kan best buiten, mits hij een warm nachthok heeft. Het ligt er ook aan wat voor hond. Mijn kortharige boxer zou je er geen plezier mee doen, maar voor een langharige hond zal het geen punt zijn. Net als bij paarden moeten ze wel droog en comfortabel warm en uit de tocht kunnen liggen.
Een Boxer opvoeden
De Boxer is zeker en vast niet moeilijk om op te voeden. Het moeilijke aan de Boxer is dat hij zijn drukke gedrag moet leren beheersen, zoals het opspringen tegen een persoon. Daarom dat je zijn onstuimig gedrag op voorhand moet afleren. Omdat hij zo snel leert moet dit geen probleem zijn.
De ideale omgeving voor een boxer
Ze zijn het gelukkigst als ze maar bij jou in de buurt zijn (en als ze aandacht krijgen) en vinden het niet erg om binnen te blijven. Natuurlijk moet je ze wel dagelijks uitlaten en regelmatig met ze spelen om ze gelukkig en uitgedaagd te houden.
Volwassen honden slapen ongeveer 12 tot 14 uur per dag. Senior honden hebben vaak wat meer slaap nodig, zij slapen meestal 16 tot 18 uur. Pups hebben zelfs 18 tot 20 uur slaap nodig om goed uitgerust te zijn.
Als je hond languit op zijn zij ligt te slapen, betekent dat hij geen zorgen heeft. Hij is helemaal ontspannen en comfortabel in zijn omgeving, want in deze houding zijn zijn vitale organenen blootgesteld. Honden die zo slapen zijn makkelijk in de omgang en hebben een liefdevolle en sterke band met hun eigenaar.
Beweging en activiteiten
Boxers hebben erg veel beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen. Ze houden erg van rennen en spelen. Zo zijn ze dol op balspelletjes: niet alleen met een tennisbal, maar ook met een voetbal. Ook rennen naast de fiets kan de Boxer lang volhouden.
Een hond komt graag bij liggen omdat een hond van gezelschap houdt. Op bed slaapt een hond graag bij je, zo slapen veel honden bij het voeteneind of de hond komt tegen je aan liggen. Sommige mensen vragen zich af: “waarom gaat een hond op mijn voeten liggen?” Dit komt omdat een hond fysiek contact zoekt.
De Boxer is een slimme hond die er soms een eigen agenda op nahoudt en niet automatisch het gedrag laat zien dat zijn baas in gedachten had. Het is dus zaak hem bij een training altijd een stapje voor te blijven. Veel afwisseling en korte trainingssessies zijn essentieel voor succesvolle training met uw Boxer.
Vanuit de rasvereniging is er geen adviesprijs voor pups vastgesteld. De prijzen verschillen tussen fokkers dan ook wel aardig. Gemiddeld liggen de prijzen voor een met zorg gefokte pup tussen de 1000 en 1500 euro. Sommige fokkers vragen minder, omdat ze een lagere prijs voldoende vinden.
Boxer. Je zou bij deze grote, stoere honden niet verwachten dat ze goed overweg kunnen met katten, maar het is toch echt zo. Boxers zijn ook een heel goede match met kleine kinderen en andere dieren. Ze mogen dan wel sterk en groot zijn, door hun zachtaardige karakter zullen ze hen niet snel kwaad doen.
Even alleen zijn kan best, maar als een hond vaak en veel alleen is, dan gaat dat ten koste van het welzijn. Een volwassen hond kan soms wel 8 uur zijn plas ophouden, maar dat wil niet zeggen dat hij het emotioneel aan kan om voor 8 uur alleen door te brengen.
Hoe lang alleen? Geen enkele hond vindt het leuk om lang alleen te moeten zijn. Honden hebben sociaal contact en beweging nodig en natuurlijk moeten ze ook regelmatig hun behoefte kunnen doen. Een richtlijn is om volwassen honden niet langer dan 4 tot maximaal (en niet elke dag) 6 uur achter elkaar alleen te laten.
Het slopen van spullen in huis, joelen/blaffen als je weggaat of plassen in huis zijn duidelijke gegevens. Je weet zeker dat je hond niet alleen thuis kan zijn. Toch zijn er veel meer honden die niet goed alleen thuis kunnen zijn, maar niet deze signalen laten zien.
Boxer. De boxer is ook legendarisch als het gaat om kwijlen. Omdat ze zo lekker energiek zijn en hun kop lekker wild kunnen schudden zitten soms zelfs de muren onder de klodders!
Hondenrassen die niet kunnen zwemmen
Aan de andere kant heb je de kleinere rassen zoals bulldogs, teckels en boxers. Zij hebben niet genoeg stuwkracht in hun korte poten om goed te blijven drijven.
Net als andere grote honden, leven boxers niet bijzonder lang. Hun levensverwachting varieert van 7 tot 10 jaar.
Een hond die niet mee kan op vakantie, sterft absoluut niet van verdriet. ,,Als je hem achterlaat in een pension of bij de oppas en de deur achter je dichttrekt, is het beestje je al vergeten voor je in de wagen gestapt bent'', zegt dierendokter Rob Lückerath.
Honden hebben net als mensen emoties. Ze kunnen blij, boos bang of verdrietig zijn. Je kunt die emoties ook herkennen aan de lichaamstaal van de hond. Een boze hond kan zijn tanden laten zien.
Honden die zich over willen geven gaan op hun rug liggen. Hierbij komen de buik en de hals van de hond boven te liggen, kwetsbare delen van het lichaam van de hond. Om jou die kwetsbare delen te laten aaien, moet hij je dus vertrouwen.
De hele dag zijn ze druk met voedsel vergaren, spelen, jaagspelletjes en natuurlijk ook wel rustgedrag. Maar onze hond of kat die als huisdier bij ons leeft hoeft niet zo veel meer te doen, de rollen zijn tegenwoordig omgedraaid.
Een hond die ontspannen is, zal het lichaam ook ontspannen dragen, dus losjes, met een zachte ovale oogvorm en een zwabberend lijf (een kleine 'swing' in de tred). Bij ontspannen hijgen zijn de mondhoeken rond, de wangen slap en hangt de tong losjes uit de bek.