Teflonspray: teflonspray heeft in principe dezelfde werking als siliconenspray.Het grote verschil met siliconenspray is echter dat teflonspray niet gemaakt wordt van olie of siliconen, maar van PTFE. Dit materiaal is vele malen hygiënischer en is daardoor HACCP-goedgekeurd.
Teflon spray is een glijmiddel, smeermiddel en een antihechtmiddel. Het wordt ook wel PTFE spray genoemd. Polytetrafluoretheen is de volledige naam van het ingrediënt. Het is een soort plastic dat voor verschillende toepassingen gebruikt wordt, daar waar hygiënische droogsmering gewenst is.
Siliconenspray is een synthetische spray met smeer−en anti-hechtingseigenschappen. Vermindert slijtage en wrijving. Voorkomt vuil en vetaanslag en is waterafstotend. Vooral geschikt voor kunststof en rubber.
WD-40 Specialist Siliconenspray is een hoogwaardig siliconen smeermiddel dat zeer geschikt is voor gebruik op hogedruk apparatuur. Het verdringt vocht en zorgt voor een uitstekende smering, beschermt en verlengt de levensduur van jouw gereedschap en apparatuur.
WD40 Specialist Teflon spray - Wrijving verminderende droogsmeerspray met PTFE. WD40 Specialist teflon spray is een wrijving verminderende droogsmeerspray met PTFE, voor goede smering en bescherming. Deze sneldrogende oplossing laat een droge laag achter, die geen vuil, stof of olie aantrekt.
Je kunt siliconenspray o.a. gebruiken om scharnieren en sloten, elektrische installaties, rubber, plastic, chroom en leer te beschermen tegen vocht. Siliconenspray heeft namelijk een prima vochtafstotende werking.
Hoewel WD-40 dus voor veel zaken is in te zetten, kun je er beter geen rubber of kunststof mee beschermen en smeren. En voor gevoelige elektronica kun je beter contactspray gebruiken. Contactspray is namelijk een 'vluchtige' spray en droogt snel op, waar WD-40 een soort vettig laagje achterlaat.
Polytetrafluorethyleen (PTFE).
PTFE is een fluorpolymeer en een stof die tot de PFAS-groep behoort. Het is ook bekend onder de merknaam Teflon. Het wordt gebruikt als coating in pannen met een anti-aanbaklaag.
vlekken/resten: Vlekken verwijderen met een ontvettingsmiddel (wasbenzine). aandachtspunten: Gebruik de in de dop geïntegreerde extra spuitslang voor een optimale dosering. Niet gebruiken op siliciumverbindingen zoals glas en steen. Behandelde oppervlakken zijn niet overschilderbaar.
Teflon is smerend en siliconen is beschermend , dus als je siliconen op je ketting spuit wordt ie na verloop van tijd schraal omdat het niet smeerd en teflon smeerd dus blijft je ketting lange tijd goed tot je hem weer schoonmaakt en opnieuw inspuit.
PTFE staat voor polytetrafluoretheen, ook bekend onder de commerciële naam Teflon. Dit is een polymeer. Een voorbeeld hiervan is polyvinylchloride (PVC), waar veel plastic artikelen van gemaakt zijn. met water-, olie-, vuil- en stof-afstotende eigenschappen.
WD-40 is vettig en daar blijft vuil aan plakken. De sleutel gaat wel soepeler maar kan op termijn weer vast gaan zitten door dat stof. De SLOTSPRAY bevat een vetloos smeermiddel en ontdooid ook vastgevroren sloten (kan erg handig zijn in de winter). Let wel op dat het rode spuitbuisje niet afbreekt in het slot!
Zoals bij kunststofgordijnrails, waar plastic rollertjes over bewegen en die soms hinderlijk stroef gaan. Hetzelfde geldt voor plastic stekkers, die stroef in plastic contrastekkers passen, kunststof lagers enz.: spuit er maar een beetje siliconenspray op en het blijft soepel gaan, zolang er maar geen water bij komt.
Siliconenspray is een glijmiddel, smeermiddel, oplosmiddel, isoleermiddel en onderhoudsmiddel zonder mineraalolie en is een schoon alternatief voor andere smeermiddelen met olie en vet. Siliconenspray smeert en beschermt, vlekvrij en onzichtbaar, delen van rubber, kunststof, hout, leder, metaal, glas textiel etc.
PTFE materiaal (chemisch bekend als Polytetrafluorethyleen, in de volksmond aangeduid als Teflon®) is een semi-kristallijn fluoropolymeer met veel unieke eigenschappen.
WD40 hecht aan elk oppervlak, kruipt onder en verdrijft water, roest, corrosie, vet en vuil. Het is een siliconenvrije, organische stof die met zijn speciale formule het vocht verdringt, vetvrij schoonmaakt, smeert en conserveert.
Je kan siliconen verwijderen met twee middeltjes: Dreft. Wasbenzine.
Mocht je toch te maken hebben met vlekken of roest bij de scharnieren, dan is WD-40 aan te raden. Deze Multi-Use spray is geschikt voor de meeste oppervlakken en zal dus ook je kunststof tuinmeubelen beschermen en reinigen. Zelfs de meest hardnekkige vlekken ga je hiermee effectief te lijf.
Siliconenvet en siliconenolie. Siliconenspray is misschien wel de meest bekende en voorkomende variant. We kennen allemaal de siliconenspray om rubber te onderhouden. Regelmatig rubbers inspuiten met siliconen zorgt ervoor dat deze kwetsbare delen soepel en glad blijven.
Teflon is de merknaam die wordt gebruikt voor polytetrafluorethyleen dit is een kunststof die ook wel wordt aangeduid met de afkorting PTFE. In 1938 heeft de Amerikaans chemicus Roy Plunkett bij toeval polytetrafluorethyleen ontdekt in het Jackson Laboratorium van de firma DuPont.
Teflon heeft een smeltpunt van 327 graden en kun je vergelijken met een soort plastic met een lage wrijvingsweerstand. Wanneer je aan het bakken bent zal de temperatuur van de pan gauw oplopen naar 300 graden, het zal dus gauw gebeuren dat de pan te heet wordt waardoor schadelijke gassen vrijkomen.
De grote boosdoener is de stof PFOA. Deze stof werd jaren geleden veel gebruikt in teflon, tot PFOA in 2012 officieel in verband werd gebracht met onder andere verschillende vormen van kanker. Daarom is het sinds 2015 verboden om PFOA in consumentenproducten te gebruiken.
Een fiets ketting smeren WD40 is niet verstandig! De vette eigenschappen van dit product hebben nadelige effecten op jouw fietsketting.
Producten zoals WD40 en vaseline (petroleum) bevatten veel oplosmiddelen, welke helaas in je rubbers trekken en het rubber kunnen aantasten en op laten zwellen.
Een kras in de lak van een auto gaat niet weg als je die behandelt met tandpasta of WD40. Daarvoor waarschuwt Focwa. De brancheorganisatie Focwa reageert op het eerder deze week verschenen artikel 'Met deze huis- tuin- en keukenmiddeltjes verwijder je snel krassen in autolak' in het Algemeen Dagblad.