Spanje is helaas geen bijzonder diervriendelijk land. Over het algemeen zijn grote honden niet toegestaan in toeristenresorts. Dieren zijn verboden in veel restaurants, net als in hotels, waar kleine honden vaak in de kamer worden toegelaten voor een extra vergoeding, maar nooit in het restaurant of het zwembad.
Zijn er hondenrassen verboden in Spanje? In Spanje gelden strenge regels voor het hebben van bepaalde hondenrassen. Dit geldt vor de Pitbull Terriër, Staffordshire Bull Terriër, American Staffordshire Terriër, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu en de Akita Inu.
Playa La Rubina in Empuriabrava, Girona (het allereerste hondenstrand van Spanje) Playa de La Platera in L'Estartit, Girona En Sant Feliu de Guíxols, Girona (deel van het strand is toegestaan voor honden) Playa Riuman in Deltebre (deel van het strand is toegestaan voor honden)
U mag 1 kat of hond meenemen in de cabine als u reist in Economy Class, of als u reist in Business Class binnen Europa. Uw huisdier moet onder de stoel voor u reizen, dus zorg ervoor dat uw viervoeter in een gesloten reistas of kennel van maximaal 46 x 28 x 24 cm past.
Aan boord van onze vluchten mag je je hond of kat meenemen. Uiteraard willen we het beste voor je trouwe viervoeter tijdens de vlucht. Daarom moet altijd iemand met het dier meereizen en mag je huisdier alleen mee aan boord als hij ouder is dan 3 maanden en 21 dagen.
Verboden hondenrassen: Pitbull, Fila Brasileiro, Tosa, Dogo Argentino, American Staffordshire terriër, Tsjechoslowaakse wolfshond en kruisingen van hond met wolf. Voor honden die een gelijkenis met deze hondenrassen vertonen zijn de officiële stamboompapieren nodig om het tegendeel te bewijzen.
Was de hond vaak welkom? “In Slovenië en Kroatië zijn ze heel vriendelijk voor honden. Je kunt ze rustig meenemen naar een terrasje. Ook in veel natuurgebieden mogen ze mee.
Italië is een hondvriendelijk land waar net als in Nederland en België de voorschriften van de Europese Unie gelden.
Via de website dierenpensionwijzer.nl is in een oogopslag te zien welke pensions in een bepaalde periode nog huisdieren kunnen opnemen.
Tussen IJmuiden en Bloemendaal aan Zee
Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57.5, in de duinen en rond het Kennemermeer. Lees er hier meer over. Lees ook ons artikel: met de hond naar Bloemendaal aan Zee voor meer informatie over dit strand.
Leishmaniasis is een infectieziekte die ontstaat door een parasiet. Deze parasiet wordt overgebracht door zandvliegen. Via honden of ratten kan deze ziekte bij mensen terechtkomen. Verschillende Leishmania-soorten veroorzaken de ziekte leishmaniasis.
In Spanje hoef je zeker niet bang te zijn dat je wordt aangevallen door een leeuw, olifant of beer (al kan dat wel in de Pyreneeën en Picos de Europa, de beer dan) maar je moet wel oppassen voor muggen, kakkerlakken, slangen, haaien, wespen en kwallen om er maar een paar te noemen.
Honden, katten en fretten moeten ter identificatie een chip hebben. Alle honden, katten en fretten moeten minstens 21 dagen vòòr vertrek ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid). De dierenarts moet dit aantekenen in het paspoort. Een rabiësvaccinatie is geldig voor 1 tot 3 jaar, afhankelijk van het gebruikte vaccin.
Verder is Oostenrijk één van de weinige landen in Europa waar alle hondenrassen welkom zijn. Er bestaat wel een lijst met honden die een hoger risico vormen, maar als jij mag je hond gewoon meenemen. In het openbaar vervoer en in de skiliften is het verplicht dat je hond een snuitje of een muilkorf om krijgt.
Slovenië is een van de meest huisdiervriendelijke bestemmingen in Europa. Ga je op vakantie naar Slovenië neem dan gerust de hond mee. Op veel plekken zijn honden welkom, ook in de meeste hotels en appartementen.
Alle honden, katten en fretten moeten minstens 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid). De dierenarts moet dit aantekenen in het paspoort. Een rabiësvaccinatie is geldig voor 1 tot 3 jaar, afhankelijk van het gebruikte vaccin. Informatie hierover kunt u krijgen via uw dierenarts.
Je kunt maximaal 5 honden meenemen. Honden jonger dan 15 weken oud kunnen Spanje niet binnen. Wanneer je je hond meeneemt, moet je hondenpoepzakjes bij je hebben, anders kun je hoge boetes krijgen.
Chihuahua en Jack Russell
Bassets, golden retrievers, labradors en greyhounds zijn kennelijk het minst agressief.
Grote honden die niet verharen:
Schnauzer. Afghaanse windhond. Kerry blue terriër. Ierse waterspaniël.
In het bagageruim: je vliegt altijd in het zelfde vliegtuig als je hond, maar je zit niet bij elkaar. Je hond reist in een bench in het bagageruim, in een temperatuur-gecontroleerde omgeving. In de cabine: je vliegt samen met je hond en je hond moet in een reistas passen.
Zo kan het in Nederland op moment van transport 15 graden Celsius zijn, ligt de temperatuur in de laadruimte over het algemeen rond de 5 graden, en kan de temperatuur op een bestemming als Dubai bij het verlaten van het vliegtuig opeens flink oplopen.