Remia Mayolijn | Tube 800 ML Remia Mayolijn is een heerlijk romige saus op basis van 30% olie. Zij bevat 55% minder vet dan gewone mayonaise en is volledig plantaardig, vegan en glutenvrij.
Remia Mayolijn 100% plantaardig pot
Remia Mayolijn bevat 55% minder vet dan mayonaise. Dit product is 100% plantaardig en volledig glutenvrij. Lekker bij aardappeltjes en frites.
1e plaats: Hellmann's Vegan
Deze mayo is behoorlijk zuur, een aantal panelleden vindt de smaak een beetje té zuur, maar het merendeel is erg te spreken over de smaak van deze mayonaise. ' Heerlijk vol van smaak' 'veel smaak' en 'een lekker zuurtje'.
Het dierlijke bestanddeel in mayonaise is ei. In recepten voor vegan mayonaise wordt deze vaak vervangen door sojamelk of aquafaba. Aquafaba is het vocht dat in een blikje kikkererwten zit. De vegan mayonaises in de supermarkt bevatten echter geen soja of aquafaba.
Ingrediënten. raapolie 68%, water, azijn, vrije uitloop eigeel 6%, suiker, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen), zout, gemodificeerd maiszetmeel, natuurlijk aroma, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, conserveermiddel: kaliumsorbaat, antioxidant: E385, kleurstof: caroteen.
Ingrediënten. koolzaadolie 70%, water, natuurazijn, suiker, balsamico azijn, gemodificeerd aardappelzetmeel, zout, natuurlijk aroma, voedingszuur: citroenzuur, verdikkingsmiddel: xantaangom, kleurstof: caroteen, antioxidant: E385.
Remia heeft een 100% plantaardige fritessaus ontwikkeld, zonder ei en ook nog eens glutenvrij! Er zijn steeds meer consumenten die waardering hebben voor allergenenvrije producten. Ook zijn er steeds meer vegetariërs en vegans.
Tegenwoordig kun je vegan mayonaise, ook wel 'veganaise' genoemd, kopen in verschillende supermarkten en bio-winkels, maar niets gaat boven zelfgemaakte mayonaise. Gewone mayonaise bevat eieren en die zijn natuurlijk niet vegan en ook niet essentieel voor een goede mayonaise.
Is vegan mayo gezonder? Ook dat niet. In alle mayonaises, vegan of niet, zit weliswaar behoorlijk wat vet en dus veel calorieën, maar dat vet is altijd gezonde, onverzadigde olie zoals zonnebloem- of raapzaadolie. Die is bovendien neutraal van smaak: van extra vierge olijfolie maak je geen lekkere mayonaise.
smaak: er zit een lekker zuurtje in wat we niet proeven bij de andere opties, het is wel wat vlak van smaak. Jean Bâton: Vermeldt ook op de verpakking dat het glutenvrij is en dat deze mayoniase het meeste zou lijken op de reguliere mayonaise.
Als je zelf mayonaise maakt, zul je daar een neutrale olie voor gebruiken. Die bevat meestal zowel omega 3-vetzuren als omega 6 en omega 9. En juist die omega 6 eten we iets teveel, en omega-3 iets te weinig. Daarom adviseert Eric om te kiezen voor raapzaadolie en koolzaadolie, want daar zit veel omega 3.
Hoe minder vet een mayo bevat, hoe meer water, suiker en andere toevoegingen zoals een verdikkingsmiddel erin zitten. De volgende soorten zijn te onderscheiden: Mayonaise: bevat minimaal 70% vet en 5% eigeel. Belgische mayonaise: tot voor kort mocht mayonaise pas 'Belgisch' heten bij minimaal 80% vet en 7,5% eigeel.
Gezondheid
Dit product kan de dagelijkse uitzondering zijn op een verder gezond voedingspatroon. Sauzen zoals Mayolijn 50% minder vet dan mayonaise zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Mayolijn 50% minder vet dan mayonaise is een prima keuze als dagelijks extraatje.
Hellmann's Vegan heeft een onmiskenbare smaak en een rijke, zachte textuur. De vegan saus is te gebruiken als Mayonaise. Is glutenvrij en geschikt voor vegetarische en veganistische voeding.
Wil je voor de minste calorieën gaan dan kun je het beste kiezen voor de Heinz Seriously Good mayonaise light. De meeste calorieën vind je in de AH Biologisch Halvanaise.
Slanke mayonaise
Maar wil je afvallen? Weet dan dat er in mayonaise best wat calorieën zitten (128 kcal in 1 eetlepel). Dan blijft met oog op de lijn halvarine de beste keuze. Al heb je natuurlijk wel slanke mayonaises, waar minder vet en dus calorieën in zitten.
Je hebt verschillende merken en (suiker)variaties (bijvoorbeeld zonder toegevoegde suikers) in de supermarkt, maar feit blijft dat er eigenlijk altijd meer suiker in ketchup dan in mayonaise zit. Kortom: de een is niet (on)gezonder dan de ander.
'Mayonaise is gemaakt van raapzaadolie, azijn, eigeel en water en bestaat daarmee voornamelijk uit gezonde onverzadigde vetten. Een gezonde keuze dus en een prima vervanger van boter, dat veel (ongezonde) verzadigde vetten bevat.
Mie: een Chinees deegwaar
Dit vegan gerecht maak ik, zoals de titel misschien al verklapt, met mie. Deze Chinees noedels worden gemaakt van tarwemeel. Je maakt mie door aan het deeg te trekken in plaats van het te snijden, zoals met veel pastasoorten het geval is.
Hoewel bijna alle vegan producten als Halal aangemerkt kunnen worden, zijn er uitzonderingen. De voornaamste hierbij is alcohol. Vegans kunnen zich in principe laveloos zuipen, maar vegan Moslims niet omdat alcohol Haram is. Producten als sojasaus, vanille extract en wijnazijn kunnen alcohol bevatten.
Als je vegan, ook wel veganistisch, eet gebruik je helemaal geen dierlijke producten. Dus je laat niet alleen vlees, vis en gelatine links liggen maar slaat ook zuivel, eieren en honing over. Alles waar dieren voor nodig zijn om het te produceren wordt niet gebruikt.
Friet is gemaakt van aardappels en dus plantaardig, zou je denken. Het wordt veelvuldig als 'veganistisch' bestempeld maar als er bij de bereiding in de productielijn of in de cafetaria dierlijke eiwitten aan te pas komen (denk aan het frituurvet!), is het geen veganistisch product meer.
Net als ketchup, is curry vrijwel altijd vegan. Ook dit sausje kun je dus van de meeste merken gewoon eten.
Een fritessaus die niet alleen ei-vrij is maar ook nog eens volledig plantaardig is, kan dat? Ja, dat kan! Remia introduceert als eerste sauzen fabrikant een plantaardige frietsaus, waar iedereen van kan genieten!