Uw bezittingen in uw woning kunt u verzekeren met de inboedelverzekering. Zoals kleding, meubels en audio. In de praktijk blijkt dat schade aan kleding of diefstal van een zonnebril juist vaker buiten de woning voorkomt. Op een inboedelverzekering is deze schade helaas niet gedekt.
Alle losse spullen in jouw huis vallen onder jouw inboedel, dit zijn de spullen die je kunt pakken zonder iets kapot te maken. Hierbij kun je denken aan meubilair, kleding en servies. Hiernaast valt bijvoorbeeld ook behang en laminaat onder jouw inboedel.
Met een inboedelverzekering is ook je winterjas verzekerd. De meeste verzekeraars hebben een dekking die schade aan jouw inboedel (dus ook de winterjas!) vergoedt. Het claimen van de schade gaat vrij eenvoudig: je geeft bij de verzekeraar op dat je schade aan je jas hebt.
Dit is verzekerd met de BuitenDeDeur verzekering.
Schade, verlies en diefstal van je persoonlijke bezittingen als je buiten je woning in Nederland bent.
Spullen die nagelvast zitten, zoals een ingebouwde trap vallen niet onder je inboedel. Wanneer er schade in je huis ontstaat door bijvoorbeeld inbraak, brand, wateroverlast, storm of een andere nare gebeurtenis, wordt de schade aan jouw spullen vergoed door een inboedelverzekering.
Inboedelverzekering: verzekerd voor schade aan je spullen in je huis. Een Inboedelverzekering dekt schade aan spullen in je huis door bijvoorbeeld diefstal, lekkage of brand. Onder inboedel verstaan we alle spullen in huis die niet vastzitten.
Is verlies ook gedekt, of alleen schade en diefstal? U bent verzekerd voor materiële schade aan en diefstal van de inboedel. Verlies is dus niet verzekerd.
Koptelefoons, AirPods, plugs, buds en de vroegere ipod touch vallen ook onder de inboedel, dus is schade of diefstal hiervan onder voorwaarden meeverzekerd.
Hoe weet je waar je verzekerd bent? Je zorgverzekeraar stuurt je post en misschien ook e-mails, daarop staan ook de naam en contactgegevens van je verzekeraar. Weet je echt niet waar je verzekerd bent? Vraag dan een zorgverlener, bijvoorbeeld je apotheker, of die het voor je op kan zoeken.
Telefonisch: bel de politie via 0900-8844. Op een politiebureau bij je in de buurt.
Bij het afsluiten van een autoverzekering worden je wel vragen gesteld, maar je antwoorden zijn geen reden om je te weigeren. Dit is de enige autoverzekeraar in Nederland die altijd accepteert, ongeacht de reden waarom je geweigerd wordt bij andere verzekeraars.
Schade welke je opzettelijk hebt aangericht aan je inboedel, of door roekeloosheid of gevolgschade door achterstallig onderhoud, wordt nooit vergoed door de verzekeraar. Om dit uit te sluiten zijn verzekeraars wel verplicht dit te vermelden in de polisvoorwaarden.
Vanaf 16 jaar is uw kind zelf aansprakelijk voor schade. Als uw kind iets kapot maakt, moet het zelf de kosten betalen. Als uw kind 16 of 17 jaar is, bent u soms toch aansprakelijk. U heeft namelijk een zorgplicht.
Buitenshuisdekking: verzeker je spullen buitenshuis. Verzekeraars spelen met de buitenshuisdekking in op de ontwikkeling dat mensen steeds meer waardevolle spullen mee naar buiten nemen. Bijvoorbeeld laptops, smartphones, tablets, sieraden, horloges, foto- en filmapparatuur.
Kostbare spullen, zoals niet-mobiele elektronische apparaten, zijn standaard tot een bedrag van € 15.000 meeverzekerd bij je inboedelverzekering. Je nieuwe tv is dus gewoon meeverzekerd met de rest van je inboedel.
Als u één oordopje kwijt bent, neem dan contact op met een van de bevoegde servicecentra van Sony om uw oordopjes te laten configureren. Zoek een bevoegd servicecentrum.
Hoewel je tv in veel gevallen is verzekerd tegen de nieuwwaarde, wordt deze niet altijd volledig uitgekeerd. Als een beschadigde televisie kan worden gerepareerd, dekt de verzekering in veel gevallen de reparatiekosten.
Maar het is ook een geliefd doelwit van criminelen. Een geldverzekering biedt zekerheid in situaties waarin contant geld of geldswaardig papier verloren gaat. Denk aan verlies door gewelddadige overvallen, diefstal uit de kluis en vals geld. Ook tijdens het vervoer naar de bank is jouw geld verzekerd tegen diefstal.
Wat vergoeden verzekeraars voor gestolen contant geld? Het beleid hierin van verzekeraars verschilt sterk. Er zijn verzekeraars met een ruime dekking tot wel 1.500 euro, maar de meeste verzekeraars bieden een veel beperktere dekking. Er zijn verzekeraars die maar een vergoeding geven tot maximaal 250 euro bij diefstal.
Voor vrijwel alle dingen kan je tegenwoordig wel een verzekering afsluiten. Zo zit dit ook met een horloge. Een horloge kan vaak een dure aankoop zijn, zeker als we het hebben over een Rolex horloge. Je kan deze (gedeeltelijk) laten verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal, schade of verlies.
In de moderne inboedelverzekering is zelfs uw telefoon laten vallen meeverzekerd. Dit zijn de zogenaamde allrisks verzekeringen. In de polisvoorwaarden van deze verzekeringen wordt niet opgesomd wat verzekerd is. Eigenlijk is alles verzekerd, mits het is uitgesloten in de polisvoorwaarden.
Jazeker.In veel gevallen ben je daar gewoon voor verzekerd. Een defect aan de wasmachine is een onvoorziene gebeurtenis waar je geen invloed op hebt.
Er zit bovendien geen enkel voordeel aan het hebben van twee inboedelverzekeringen. De wet schrijft voor dat de verzekeraar een schade maar één keer mag vergoeden. Ook als die schade meer dan één keer is verzekerd. Dus als de televisie kapotgaat, wordt deze nooit vaker dan één keer vergoed.