Het fastfoodrestaurant draait meer omzet en heeft veel meer vestigingen en werknemers in dienst. Volgens experts komt dit doordat McDonald's meer geld steekt in reclame, een snellere service biedt en een uitgebreidere menukaart heeft met opties voor kinderen en ontbijt.
Burger King
De grootste concurrent van McDonald's is Burger King. Burger King. De Amerikaanse fastfoodketen werd opgericht door twee studenten in 1954 die een keten van McDonald's hadden bezocht en kans zagen om een concurrent te beginnen.
Onze beroemde klassieker. Niet 1, maar 2 burgers van 100% rundvlees met verse sla, cheddar smeltkaas, verse uitjes en fijne slices van augurk. Met legendarische Big Mac saus op een 3-delig sesambroodje.
Het huidige broodje weegt slechts 4 ounce (113 gram) voordat hij wordt bereid. Wanneer de hamburger wordt geserveerd, weegt het stukje vlees nog 2,8 ounce (79 gram).
Wat zijn dan de meest 'gezonde' broodjes? De hamburgers van McDonald's en Burger King zijn qua voedingswaarden vrijwel identiek, behalve dat die van McDonald's ruim 2 keer zoveel zout bevat. Met 254-257 kcal, 8,8-9,2 gram vet en 0,5- 1,3 gram zout, een van de betere keuzes.
Denk je eraan om nóg een Big Mac te halen? Dat heb je te danken aan het broodje. Dit bevat grote dosissen maïssiroop en sodium, deze ingrediënten zijn erg verslavend waardoor je alleen maar kan denken aan nog meer eten. De ingrediënten kunnen ook voor obesitas, diabetes en hartaandoeningen zorgen.
Nee de kipproducten die wij verkopen zijn niet halal. Wij hebben geen halal producten in het assortiment.
Je proeft het meteen, het vlees van onze burgers is 100% rundvlees. Puur rundvlees van de beste kwaliteit. Daar voegen we geen kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen aan toe, slechts een snufje peper en zout na het grillen.
De nieuwe Big Mac is iets zwaarder dan de oude (224 gram tegen 210 gram) en heeft ook iets meer kilocalorieën (570 tegen 510 kilocalorieën).
1. McKroket. De McKroket is het pareltje van de Nederlandse McDonalds. Als je in het buitenland een bezoek brengt aan de McDonalds baal je vast en zeker dat ze daar geen McKroket verkopen...
De plakjes cheddarkaas voor de burgers van McDonald's zijn een zuivelproduct. Het is reguliere kaas waaraan melkbestanddelen, zout en de natuurlijke kleurstoffen caroteen en paprika zijn toegevoegd. Deze toevoegingen worden gedaan ten behoeve van smaak en kwaliteit.
1. Pizza. Pizza is en blijft het populairste gerecht om te bestellen.
McDonald's heeft per direct de Small Wrap Saté uit het assortiment gehaald. De hamburgerketen deed dat nadat een 17-jarige jongen is overleden. Hij kreeg een zeer ernstige allergische reactie na het eten van zo'n wrap, vorige week gekocht in een Amsterdamse vestiging. Het bedrijf heeft dat vrijdag bevestigd.
Activiteiten. Per 31 december 2020 telde McDonald's 39.198 restaurants, waarvan 36.521 in franchise, in 119 landen.
McDonald's gebruikt sinds 1999 extreem diervriendelijke slachtlijnen. In fabrieken waar tot wel 400 runderen per uur worden geslacht en verwerkt, lopen de koeien kalm, in een vloeiende stroom en zonder zelfs maar te loeien hun einde tegemoet.
Elke dag gaan er van dat ene bedrijf ongeveer 350 a 400 koeien naar de slacht.
In landen als Marokko, Turkije en Maleisië is McDonald's per definitie halal. In Nederland zijn er de laatste jaren steeds meer halal fastfoodketens bijgekomen en die markt groeit nog altijd.
De nieuwe kipleveranciers van KFC zijn niet halal-gecertificeerd en de Nederlandse KFC restaurants verkopen sinds 1 januari 2013 geen kip meer van halal-gecertificeerde leveranciers.
Er zijn geen specifieke richtlijnen over hoe vaak je fastfood mag eten. Wij adviseren om dit soort voedsel zo min mogelijk te eten.
Een Big Mac bevat 540 calorieën en tilt onze suikerspiegel naar ongeziene hoogtes. Junkfood triggert het beloningssysteem in ons brein, waardoor ons lichaam dopamine loslaat, een neurotransmitter die ons goed doet voelen. Je kan dit proces vergelijken met het effect van cocaïne, zij het in minder extreme mate.
Voor kip en vlees zoals gehakt, hamburgers en worst geldt: verhit het door en door voordat je het opeet. Daarmee voorkom je een voedselinfectie. Een uitzondering: vlees uit 1 stuk van runderen en varkens (varkenshaas, biefstuk, rosbief) kun je rosé eten. Maar ook bij dit vlees is doorbakken de meest veilige keuze.