Je vindt jouw rijksregisternummer achteraan jouw identiteitskaart. Het bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers de geboortedatum van de kaarthouder aanduiden.
Je vindt jouw Rijksregisternummer achteraan jouw identiteitskaart. Het bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers overeenkomen met je geboortedatum. Je Rijksregisternummer is een ander getal dan je kaartnummer. Het kaartnummer vind je terug op de voorkant van je identiteitskaart en bestaat uit 12 cijfers.
Op de voorkant staan het land, uw pasfoto en de voornaamste basisgegevens van uw identiteit (naam, geboorteplaats en datum, geslacht en nationaliteit). Op de achterkant staat uw rijksregisternummer en de gemeente waar u uw kaart hebt aangevraagd. De geldigheidsdatum van de kaart staat op de voorkant.
Het rijksregisternummer bestaat uit 11 cijfers: Een eerste groep van zes cijfers correspondeert met de geboortedatum in de volgorde jaar, maand en dag. Van het geboortejaar worden enkel de laatste twee cijfers gebruikt. De maand en de dag worden weergegeven met twee cijfers door eventueel een voorloopnul toe te voegen.
Iedereen, die in België is ingeschreven in het bevolkings-, vreemdelingen- of wachtregister, heeft een rijksregisternummer. Dat nummer bestaat uit 11 cijfers, waarvan het eerste deel uit de omgekeerde geboortedatum bestaat.
Ga dan naar de website van Mijn DOSSIER op deze pagina : https://mijndossier.rrn.fgov.be/. Om uw identiteit te controleren, zal u uw PIN-code moeten ingeven. Eenmaal u uw PIN-code heeft ingevoerd, zal u toegang krijgen tot uw persoonlijk dossier in het Rijksregister.
De regel: het verwerken van het rijksregisternummer is verboden. Het verwerken van het rijksregisternummer is bij wet verboden.
Het Rijksregisternummer is een uniek identificatienummer toegekend aan natuurlijke personen ingeschreven in België. Dus iedere burger met ofwel een Belgische identiteitsdocument ofwel een Belgisch verblijfsdocument heeft zo'n nummer. Je vindt jouw rijksregisternummer achteraan jouw identiteitskaart.
Het documentnummer op een Europees identiteitskaartnummer heeft negen tekens. Je vindt dit nummer rechts bovenaan, onder het kopje 'documentnummer'.
Iedere burger met ofwel een Belgisch identiteitsdocument ofwel een Belgisch verblijfsdocument heeft een rijksregisternummer. U vindt uw rijksregisternummer achteraan op uw identiteitskaart. Dit nummer bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers de geboortedatum van de kaarthouder aanduiden.
Uw paspoortnummer staat rechts van uw naam onder het kopje 'documentnummer'. Een paspoortnummer bestaat uit 9 tekens.
de Nederlandse ID-kaart is als reisdocument geldig binnen de EU-landen, de EER , Monaco, Montenegro, San Marino, Servië, Turkije en Zwitserland. Met een paspoort kunt u wereldwijd reizen; voor het aanvragen van een ID-kaart is toestemming van ouders of gezaghouders nodig tot 12 jaar.
De KSZ-registers
Binnen de sociale zekerheid vormt het identificatienummer van de sociale zekerheid (INSZ) de sleutel voor de uitwisseling van gegevens. Dit INSZ is ofwel een rijksregisternummer (RN) ofwel een BIS-nummer.
Reist u naar het buitenland? Binnen Europa is een geldige Nederlandse ID-kaart meestal voldoende. Buiten Europa heeft u een Nederlands paspoort nodig.
De Nederlandse identiteitskaart heeft het BSN in een QR-code en als leesbare cijfers op de achterkant van de kaart staan. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd in het kader van de aanpak voor het voorkomen van identiteitsfraude. Het nummer bestaat uit 9 cijfers.
Na de aangifte van geboorte krijg je een rijksregisternummer voor je baby. Log in op Mijn Dossier van de Vlaamse overheid met je identiteitskaart en pincode. Kies voor 'Afstamming'. Onder 'Afstamming in dalende lijn' vind je de gegevens en het rijksregisternummer van je kinderen.
Men tracht aan de hand van inbraken in woningen of wagens, kopiëren van kaartgegevens, meeluisteren met en meekijken bij slachtoffers, hacken van computers, phishing van gegevens, zoeken van data in bv. vuilnisbakken,… zo veel mogelijk nuttige informatie te verkrijgen zodat men zich kan voordoen als het slachtoffer.
Geef dus nooit je rijksregisternummer, ook niet op verzoek van een supermarkt bij het aanvragen van een klantenkaart. "Het rijksregisternummer geldt bij veel instanties, bijvoorbeeld zorgverzekeringen of uitkeringsinstanties, als legitimatie."
Artikel 10 van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen verplicht iedere openbare overheid, openbare of private instelling die de toegang tot of de mededeling van informatiegegevens van het Rijksregister verkregen heeft, ertoe om, al dan niet onder haar personeel, een ...
Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen tijdens reizen naar het buitenland? U heeft niet alleen een paspoort of identiteitskaart nodig als u de grens over gaat. U moet u ook kunnen identificeren tijdens uw verblijf of onderweg. Daarom moet u altijd een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meenemen.
De identificatieplicht houdt in dat iedereen vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen als de politie daar om vraagt. Ook andere ambtenaren zoals boswachters en belastinginspecteurs kunnen u vragen om een geldig identiteitsbewijs.
Laat u geen geldig identiteitsbewijs zien als de politie of toezichthouder daar om vraagt? Mogelijk neemt die persoon u dan mee naar het politiebureau voor onderzoek naar uw identiteit. U kunt ook een boete krijgen.
U kunt een paspoort of ID-kaart niet verlengen. U moet steeds een nieuw reisdocument aanvragen. Vanaf 18 jaar hoeft u maar eens in de 10 jaar een nieuw paspoort of ID-kaart aan te vragen. Voor kinderen onder de 18 jaar zult u eens per 5 jaar een nieuw paspoort moeten aanvragen.
Nee. De Europese Verordening stelt de opname van vingerafdrukken in de chip van een identiteitskaart verplicht. Lees meer over vingerafdrukken bij tijdelijke of blijvende beperking.