Hugo is een zoete witte wijn met tinten van vlierbloesem en munt, heerlijk tijdens de warme dag met ijs en een partje limoen met munt.
Wat is Hugo
'Heel erg fris en fruitig', zo is de smaak van Hugo te omschrijven. Hugo is een licht-alcoholische drank met 100% natuurlijke ingrediënten. Er komen geen smaak- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen aan te pas. De drank is gemaakt op basis van vlierbloesemsiroop, bruiswater, mousserende wijn en munt.
halfzoet, mousserend met aroma's van vlierbloesem en rode bessen. een feestelijke gelegenheid of als aperitief. Gearomatiseerde wijn, gebaseerd op de immens populair 'Hugo' cocktail: Prosecco, bruisend water en vlierbloesem.
Hugo is officieel een cocktail. Het is een beroemd aperitief afkomstig uit het Bolzano in het Italiaanse Zuid-Tirol. Overal in deze regionen kent men Hugo en staat het trots op de drankenkaart.
De wijn is vol en sterk of juist fris en fruitig, alles is mogelijk. Veel goede wijnhuizen Voor de rode wijn uit Rioja is de Tempranillo de belangrijkst druif.
Welke Hugo is het lekkerst? Hierbij mag de Scavi & Ray Hugo natuurlijk niet ontbreken. Deze fruitige en verfrissende Hugo wijn, is afkomstig van wijnhuis Scavi & Ray. Het assortiment Hierbij mag de Scavi & Ray Hugo natuurlijk niet ontbreken.
Hoe lang blijft een fles Hugo goed? – Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Just Hugo wijn | Italië [Vanaf €2,75 p/fles] Horecagoedkoop.
Hugo, wijncocktail bestellen | Albert Heijn.
Bier (een gewoon pintje) bevat ongeveer 4 à 5% alcohol, wijn 10 tot 15% en sterke (gedistilleerde) drank meer dan 22%.
Aperol Spritz is helemaal uit! Nu drink je 'Hugo', een trendy drankje uit Zuid-Tirol gemaakt van sprankelende mousserende wijn, vlierbloesemsiroop en muntblaadjes. Een heerlijk verfrissende drankje, perfect voor de zomer.
Hugo Romeo Mouserende Witte Wijn 75cl Doos 6 Flessen
Hugo Romeo Mouserende Witte Wijn | Prijs 19,90 vanaf 6 dozen (3,45 per fles)Gearomatiseerde wijncock..
Hugo is een Germaanse naam die betekent: "denkende geest", maar ook "verstand" of "herinnering", "geheugen". De naam komt al vroeg in Frankrijk voor, namelijk al in de 10e eeuw (Hugo Capet). Ook in de Nederlanden wordt de naam in de Middeleeuwen al aangetroffen.
Er wordt blauwe kleurstof – uit de blauwe druiven – geïsoleerd (E163 ) en vervolgens toegevoegd aan de witte Chardonnay wijn. Om de kleur van de wijn zo lekker chemisch te houden, wordt de wijn ook nog ontzuurd. Zuren zijn namelijk van invloed op de kleur van de wijn.
Hoelang bestaat Hugo wijn? De Hugo-cocktail is in de jaren 1990 bedacht door Stefan Zanotti en Thomas Divina, afkomstig uit Bolzano in het Italiaanse Zuid-Tirol. Zanotti werkte bij een bekende wijngaard en was eigenaar van een bar waar Divina werkzaam was.
Wijn verliest namelijk aroma en de smaak wordt steeds zuurder. U wordt echter niet ziek van het drinken van wijn dat eigenlijk niet meer goed is. Echter is de smaak ervan niet lekker.
Een oude wijn zal echter nooit slecht voor de gezondheid worden! Gebruik te oude wijn liever niet voor sauzen en stoofschotels als het recept wijn vermeldt. Het is dan een ingredient van mindere kwaliteit, en daarmee maak je geen goede gerechten. Wel is het mogelijk om de wijn te gebruiken als azijn.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Rode wijn bevat ongeveer 1,5 gram suiker per glas. Zoete witte wijn bevat bijna 6 gram suiker per glas. Droge witte wijn bevat slechts zo'n 0,6 gram suiker per glas. Rosé wijn bevat 2,5 gram suiker per glas.
Pils bevat 7,8 gram koolhydraten per 250 ml. Zoete witte wijn bevat bijna 6 gram koolhydraten per 100 ml terwijl droge witte wijn slechts zo'n 1 gram koolhydraten per 100 ml bevat.