Het is daarom aan te raden om je smartphone uit te zetten of op vliegtuigmodus te zetten voordat je gaat slapen. Zo voorkom je dat je gestoord wordt door berichten of notificaties en kun je beter slapen.
Is het goed om je telefoon af en toe uit te zetten? Het is goed voor je telefoon als je deze af en toe uitzet. Staat je telefoon uit, dan gebeuren er namelijk een hoop goede dingen met het apparaat: er worden storingen voorkomen, het geheugen blijft behouden én de levensduur van je batterij wordt verlengd.
Feit. Je kan gerust je smartphone een hele nacht in de oplader laten zitten. Dit kan geen kwaad voor je batterij. De meeste opladers die meegeleverd worden bij je smartphone sluiten namelijk zelf de stroomtoevoer af bij 100%.
Veel mensen hebben hun telefoon op hun nachtkastje liggen, omdat ze hem als wekker gebruiken. Dit is niet slim, want de WHO (World Health Organization) geeft aan dat de straling van elektronische apparaten slecht is voor ons lichaam en de kans vergroten dat je kanker krijgt.
Meerdere wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat enkel de aanwezigheid van een telefoon al voor stress kan zorgen. Verder zetten sommige mensen hun telefoon 's nachts uit vanwege de straling. Deze elektromagnetische golven zouden voor ernstige gezondheidsrisico's zorgen, zoals kanker en vruchtbaarheidsproblemen.
Onderzoekers hebben ontdekt dat elektromagnetische straling uw slaap kan verstoren. De elektromagnetische straling is voornamelijk afkomstig van mobiele telefoons, draadloos netwerk (wifi) en elektrische apparatuur.
Wifi kan slapeloosheid veroorzaken
Wanneer u moeite heeft om in slaap te komen of s 'nachts regelmatig wakker wordt, kan dat te maken hebben met uw Wifi. Vooral mensen die Wifi gebruiken vlak voordat ze gaan slapen, hebben vaak klachten over hun slapen en lijden aan slapeloosheid.
Ligt jouw mobiel onder je kussen, dan kan de warmte niet goed weg.Daardoor is er een grotere kans dat de batterij oververhit raakt, wat uiteindelijk zelfs voor brand kan zorgen. Zorg er dus voor dat de warmte goed weg kan bij al je elektrische apparaten en leg deze niet in je bed.
Met het inschakelen van de vliegtuigmodus log je letterlijk even uit. Je hoeft niet meer om de nanoseconde het scherm te checken, want er kunnen geen meldingen binnenstromen. Dat zorgt ervoor dat je net wat relaxter in bed ligt.
Laad alleen apparatuur op als je wakker bent én thuis bent. "Een telefoon opladen, onder je kussen leggen en lekker gaan slapen is niet verstandig. Dat geldt ook voor andere apparaten zoals powerbanks (accu voor je telefoon) en hooverboards."
In feite is het beter om je telefoon op te laden voordat hij volledig leeg is. Het is niet nodig om je telefoon constant op 100% opgeladen te houden, vooral als je hem lang aan de lader laat zitten. Als je je telefoonbatterij in een optimaal bereik wilt houden, probeer dan het laadniveau tussen 20% en 80% te houden.
4. Laat je telefoon nooit de hele nacht opladen. Veel mensen stoppen voor het slapen hun telefoon in de lader, en halen hem er na het opstaan er weer uit. Hierdoor slijt de batterij snel, omdat je telefoon constant van 99% weer naar 100% gaat.
Volgens experts minimaal een keer per week. Zet je telefoon uit, wacht minimaal een minuut zodat hij ook echt uit is, en dan kun je hem weer opnieuw aanzetten. Als je je batterij zo lang mogelijk 'gezond' wilt houden, zou je deze ook hélemaal moeten laten leeglopen voor je hem weer oplaadt.
iPhone dagelijks uitschakelen: dit is waarom
Dat kun je volgens de Amerikaanse National Security Agency (NSA) beter niet doen. Het is zelfs beter om je iPhone dagelijks even vijf minuten uit te zetten volgens de Australische premier Anthony Albanese.
Met de vliegtuigmodus schakel je in één beweging alle draadloze verbindingen van de telefoon uit. Denk aan het belsignaal, maar ook de wifi- en bluetoothverbinding. Met andere woorden: je bent helemaal niet meer bereikbaar. Soms is dat heel fijn, bijvoorbeeld als je je even van de buitenwereld wilt afsluiten.
In de vliegtuigstand worden alle zenders van de telefoon uitgeschakeld. Je kunt dus niet meer bellen of gebeld worden, berichten ontvangen of versturen, internetten, of je Bluetooth-oordopjes gebruiken. De telefoon kan alleen nog maar voor lokale dingen gebruikt worden.
Maar wat gebeurt er dan wel als je je telefoon gewoon aan laat staan? Tijdens elke vlucht is het hetzelfde liedje: je mobiel moet uit of in de speciale vliegtuigstand. De stewardessen hameren er altijd weer op. Er is geen bewijs dat een elektronisch apparaat van een passagier ooit een crash heeft veroorzaakt.
Het is niet verstandig om je telefoon te laten afkoelen door hem in de koelkast te leggen of in de koelbox met koelelementen. Dit komt omdat de grote temperatuur verschillen niet goed zijn voor je telefoon, vanwege de hitte kan de batterij zich uitzetten waardoor er spanning op het scherm komt.
Elektromagnetische stralen, zoals 5G straling, worden uitgezonden tijdens het bellen en het internetten. Dit zijn allemaal laagfrequentie stralen. Lage frequenties kunnen de DNA van cellen niet beschadigen, in tegenstelling tot zonnestralen of radioactieve straling.
Het kan het risico op stress, suïcidale gedachten en alcoholmisbruik verhogen. De mobiele telefoon is tegenwoordig onmisbaar geworden in ons leven.
Ja, uw wifiprovider (ook wel internet service provider (ISP) genoemd) kan zien wat u zoekt en welke sites u bezoekt, zelfs als u in de incognitomodus bent. De eigenaar van de router kan ook in de routerlogboeken zien wat u zoekt.
In de richtlijn omgevingsgeluid
Verstoorde slaap kan overdag tot uiting komen in een gevoel van vermoeidheid, een algemeen verminderd welbevinden, slaperigheid, verslechtering van de prestatie en toegenomen irritatie. Geluid tijdens de slaap verstoort de herstelfunctie van de slaap.