Als je bijna alles goed wil kennen tussen de 30-45 min, maar als je alles goed wil kennen dan kan het 45-60 min duren voordat je alles heel goed kent. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je leert en op welk tempo.
Hoeveel woorden kun je überhaupt op een dag leren? Het antwoord is maximaal 40 woorden (volgens gedane onderzoeken). Alleen is het wel zo dat als je 10 woorden leert, je ze 8x moet herhalen. Leer je 20 woordjes, dan moet je ze 30x herhalen.
Veel mogelijkheden dus waar StudyTravel je graag bij adviseert. Je kunt er ook voor kiezen meerdere talen te studeren. Twee maanden je Engels bijspijkeren, vervolgens 3 maanden Frans studeren en wellicht wil je dan ook nog 2 maanden een nieuwe taal erbij leren, bijvoorbeeld Spaans.
Je kunt beter de volledige focus leggen op een aantal woorden dat je niet zo goed kent. Dan haal je woorden immers beter uit elkaar. Zodra je weet wat je moet leren, is het tijd om een verdeling te maken. De meest effectieve manier om de woorden te stampen, is door ze over iedere dag tussen nu en de toets te verdelen.
Op WRTS kunnen je leerlingen gratis woordjes en begrippen leren. Zet woordenlijsten uit bekende lesmethoden klaar voor jouw klas of begin de les met een interactieve quiz. Geschikt voor alle vakken.
Over 8 schooljaren is dit minimaal 7.520 uur. De overgebleven 240 uur mogen scholen zelf verdelen over de onderbouw en de bovenbouw. Er is geen wettelijk maximum aan het aantal uren onderwijs per dag.
Leessnelheid wordt meestal aangeduid in 'wpm', woorden per minuut. De gemiddelde leessnelheid bedraagt rond de 240 wpm. De aanduiding 'aanzienlijk sneller dan gemiddeld' is een subjectieve kwalificatie, die hier wordt ingevuld als 'meer dan twee keer sneller dan gemiddeld'.
Wel blijkt er een richtinggevend aantal te zijn, gebaseerd op verschillende onderzoeken: basisschoolleerlingen moeten ongeveer tussen de 50 en 70 woorden per minuut correct kunnen lezen om een tekst goed te kunnen begrijpen.
Een van huis uit Nederlandstalig kind beschikt op vierjarige leeftijd receptief over ongeveer 3300 woorden. Tot en met hun achtste jaar komen daar ongeveer 600 woorden per jaar bij, van hun negende tot hun twaalfde tussen de 1700 en 3000 per jaar.
Volgens het Guinness Book of Records zijn de moeilijkste talen het Tabassaran in de Kaukasus omdat deze taal maar liefst 48 naamvallen kent; de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die met 70 de meeste voorvoegsels ter wereld heeft; Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 ...