Dat je telefoon warm wordt bij het opladen, is niet heel vreemd. Sterker nog, dat is vrij normaal. Het is immers een toestel dat wordt aangedreven door elektriciteit. En daar komt warmte bij kijken.
Wanneer u uw telefoon oplaadt, wordt de telefoon warm omdat het laadcircuit warmte genereert terwijl de batterij wordt opgeladen. Het opladen van een telefoon op een bank of bed zorgt ervoor dat de telefoon zelfs nog warmer wordt, omdat de warmte minder goed kan worden afgevoerd.
Als je telefoon te heet wordt, kan de lithium-ion-accu beschadigd raken. Daardoor veroudert de batterij sneller, waardoor hij sneller leegloopt. In heel extreme gevallen kan een oververhitte accu ook in brand vliegen.
Warme telefoon, lege accu
Je kan de gratis app AIDA 64 gebruiken om de temperatuur van je smartphone te meten. Als je telefoon actief is dan is een temperatuur tussen 37 en 45 graden bij normaal gebruik acceptabel.
De meest smartphones presteren het beste bij een temperatuur tussen de 0 en 35 graden Celsius. Als er hogere temperaturen worden gemeten, kan je telefoon oververhit raken. Als je je telefoon een langere periode bij hogere temperaturen gebruikt, kan het zelfs schadelijk zijn voor de batterij.
Uw apparaat kan warm worden
Wanneer u gegevens terugzet vanaf een reservekopie. Wanneer u uw apparaat draadloos oplaadt. Als u grafisch veeleisende apps of processorintensieve apps, games of augmented-reality-apps of -voorzieningen gebruikt. Als u videomateriaal van hoge kwaliteit streamt.
Schakel alle applicaties uit die veel energie verbruiken zoals Bluetooth en locatievoorzieningen. Maak geen gebruik van de camera, navigatie of games. Hierdoor kan de iPhone of iPad minder goed afkoelen. Schakel eventueel de vliegtuigmodus in, zodat er geen data wordt verbruikt en de iPhone of iPad beter kan afkoelen.
Als uw adapter te heet wordt betekent dit vaak dat hij overbelast wordt. Dit betekent in veel gevallen dat de adapter versleten is en niet meer het vereiste vermogen kan leveren. In dit geval is het verstandig uw adapter te vervangen zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
Een oorzaak van oververhitting waar de meeste mensen niet meteen aan denken is kortsluiting in de iPhone. Dit kan veroorzaakt worden door een slechte batterij, door het gebruiken van slechte opladers maar ook door water- of vochtschade.
Wanneer je functies of apps gebruikt die meer energie vergen of deze gedurende langere tijd gebruikt, kan je toestel tijdelijk warm worden als gevolg van een hoger batterijverbruik. Ook kan je telefoon tijdens het draadloos opladen of snelladen warmer aanvoelen.
Leg je smartphone niet in de koelkast.
De plotse warmteverandering kan de interne componenten beschadigen. Wat je wel kan doen, is je smartphone even uitschakelen en in een goed geventileerde ruimte plaatsen voor een paar uur. Geen koelkasten dus!
Het kan zijn dat je spanningregelaar niet goed functioneert en deze teveel stroom levert aan je accu. Daardoor wordt deze warm en gaat koken.
Als jouw iPhone oververhit is, laadt hij traag of zelfs helemaal niet meer op. Daarnaast werkt de flitser niet en worden zware apps, zoals spelletjes of navigatie, trager.
Het display heeft ronde hoeken die de vorm van het stijlvolle design volgen. Deze hoeken vallen binnen een normale rechthoek. Als rechthoek meet het scherm 15,40 cm (iPhone 14) of 16,96 cm (iPhone 14 Plus) diagonaal. Het daadwerkelijke display is kleiner.
Een iPhone die aanstaat werkt het beste bij een temperatuur tussen de 0 en 35 graden Celsius. Een iPhone die uitgeschakeld is kan tegen een breder temperatuurbereik. Een iPhone die uitstaat kan tegen de temperaturen tussen de -20 en 45 graden Celsius.
De iPhone is ontworpen om warmte af te voeren, maar een oude batterij, te veel apps en zelfs direct zonlicht kunnen ervoor zorgen dat de telefoon oververhit raakt.
iPhone 14 Pro (Max) heeft de beste camera's. Maar ook de camera's van iPhone 14 (Plus), 13 (mini), 12 (mini) en 11 stellen je niet teleur. Wil jij gewoon het beste van het beste, dan is er natuurlijk maar één echte winnaar: iPhone 14 Pro Max.
iPhone 14-serie: verschenen in september 2022. De iPhone 14-serie bestaat weer uit vier toestellen: de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Deze modellen zijn in september 2022 aangekondigd en vanaf diezelfde maand verkrijgbaar, met uitzondering van de iPhone 14 Plus.
Apple komt dit jaar met vier verschillende varianten van de iPhone 14 in twee formaten. Dit zijn de iPhone 14 (6.1 inch scherm), iPhone 14 Pro (6.1 inch), iPhone 14 Plus (6.7 inch) en iPhone 14 Pro Max (6.7 inch). De iPhone Mini van de 13-serie is dus vervangen door de nieuwe iPhone 14 Plus.
Een lithium-ion-accu bestaat doorgaans uit twee elektroden en elektrolyt: een chemische verbinding die elektrische stroom geleidt. Wanneer een accu te vaak wordt opgeladen, kan de temperatuur zeer hoog oplopen. Wanneer de temperatuur zo'n 150 graden Celsius bereikt, kan de elektrolyt vlam vatten.
Altijd verbonden zijn met 4G of 5G zorgt niet alleen voor een snelle dataverbinding, maar zorgt er ook voor dat je batterij snel leeg gaat. Heb je even geen internet nodig of kun je via wifi internetten? Zet dan je 'mobiele data' uit. Door deze functie tijdelijk uit te schakelen, gaat je telefoon vaak uren langer mee.
Om de Android batterij gezond te houden is het belangrijk 'm niet te overloaden. Met de 'AccuBattery' app kun je zelf instellen tot hoeveel procent je je batterij wilt opladen en krijg je een melding als het zo ver is.