Je kunt bijvoorbeeld honden verjagen met geur. Hiervoor zijn namelijk speciale strooikorrels ontwikkeld met een geur die honden erg onaangenaam vinden. Deze korrels zijn gemaakt van plantaardige extracten, zoals citroen, azijn en peper.
Honden en katten uit je tuin houden
Gebruik dan een diervriendelijk afweermiddel. Je houdt dieren op afstand met een kant-en-klare afwerende spray, een afwerende gel of ultrasone toestellen. Zo'n spray of gel verspreidt een geur die dieren onaangenaam vinden.
Honden houden niet van de geur van azijn en elke hond zal rechtsomkeert maken als hij of zij deze indringende geur ruikt. Azijn is daarom een handig middeltje om een natuurlijke barrière te vormen tegen honden. Verdun de azijn niet met water en spray het alleen op de tuintegels of op de tuinaarde.
Azijn. Spuit of giet azijn over de het gebied waar honden poepen. Honden zijn zeer gevoelig voor geur en hebben een hekel aan de geur van azijn. Als je tuin en of stoep sterk onderhevig is aan poepende honden, moet je het gebied ongeveer een keer per week opnieuw behandelen totdat de honden het bericht hebben ontvangen ...
Als je iets wil waar de honden niet tegenaan plassen zou je aan Beribiris kunnen denken. Mooi donker rood. Vroeg in het voorjaar zijn de prikkels nog zacht, handig met snoeien.
Het nachthok kan het beste volledig vrij van de grond staan (op poten) op een ondergrond van beton of tegels. Zo blijft de grond onder het hok droog en is er enige ventilatie onder het hok door. De afmetingen van het nachthok zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van de hond.
Bepaalde soorten schors zijn zeer giftig voor honden. Om er zeker van te zijn dat uw hond geen schors eet is het belangrijk om waakzaam te blijven of aan te leren dat het eten van boomschors of ander (giftig) materiaal niet de bedoeling is.
Veel zoogdieren, waaronder honden, hebben maar 2 soorten kegeltjes in hun ogen. Hierdoor kunnen ze minder kleuren zien dan mensen. Honden zijn vooral rood-groen kleurenblind .
Honden verjagen bij mijn erf
Ik spray zo af en toen overal wat azijn rond om de honden plasplaatsen. Dan voorkom ik dat ze daar gaan plassen. Honden vinden azijn namelijk niet zo lekker. Ze zoeken dan liever een ander plekje uit om hun behoeften te doen.
De lavendel is niet giftig voor mensen of insecten, maar wel voor huisdieren zoals katten, honden en konijnen. Neem bij (of vermoeden van) inname contact op met de huis- of dierenarts.
Gevolgen voor dieren
De plant is mild giftig. Inname van kleine hoeveelheden veroorzaakt geen vergiftiging. De saponinen zijn irriterend voor het maagdarmslijmvlies, en inname van relatief grote hoeveelheden kan maagdarm effecten veroorzaken, zoals koliek, braken en diarree.
Wanneer het vriest, is het verstandig om het nachthok van de hond tijdelijk in de garage of een stal te zetten. Hier is het niet zo warm als binnen, zodat je hond niet went aan de warmte. Wanneer de temperatuur boven het vriespunt uitkomt, mag de hond weer naar het nachthok in zijn kennel.
De hond zowel binnen als buiten houden is geen goede oplossing. De hond overdag binnenshuis laten en 's nachts buitenshuis of andersom, overdag buiten en 's nachts binnen, geeft vooral in de koudere maanden problemen voor de hond. Die moet gedurende de seizoenen zijn vacht aanpassen aan de veranderende temperaturen.
Ook dient de kortste zijde van het verblijf minimaal 1,2 meter te zijn. Bij hondjes met een schofthoogte tot 30 cm minimaal 1 meter. Bijvoorbeeld: U zet een Duitse herder met een schofthoogte van 65 cm met een keeshondje van 40 cm, dan geldt de formule (1 + 2) x 1,5 = 4,5 m2.
Haagplanten die giftig zijn voor honden, katten of paarden zijn onder meer de taxus, de liguster, de laurierkers, de buxus en de hulst. Wel geschikt zijn de haagbeuk, de beukenhaag, de sneeuwbal en de meidoorn.
De besjes van de liguster kunnen dodelijk zijn voor mensen. Vogels zijn er overigens wel gek op. Ook voor de taxus geldt dat deze plant giftig genoeg is om een mens te doden.
Plassen zo veel mogelijk tegen gemeentebosjes (hoewel ze tegen hagen ook wel aan mogen plassen, mits volwassen), als ze tegen een gevel plassen minimaal 3 meter van de deur af en niet voor winkels. Ze mogen absoluut geen voortuinen in, ook niet om even te snuffelen en poep wordt altijd direct opgeruimd.
Een gemiddelde hond produceert ruim 125 kilo poep per jaar. Maar dan nog, die chipszak blijft 10, 15 jaar of langer "liggen" (uiteraard, meestal wordt deze uiteindelijk wel opgeruimd) terwijl een hondendrol met een dag of 10, 15, uit het straatbeeld verdwenen is.
Maak een graafhoek ergens in je tuin weg van je planten en het grasveld waar hij zijn gang kan gaan (dat kan bijvoorbeeld een grote plastic zandkuil zijn). Begraaf daar hondenkoekjes, botten en kauwspeeltjes in die hij daar mag opgraven en je houdt er een blije hond en een tuin zonder gaten aan over.