GezondheidEngelse drop is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. Engelse drop kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Bovendien zijn er ook grote verschillen tussen drop onderling. Neem bijvoorbeeld het onderscheid tussen zoete drop en zoute drop. Zoete drop is zoet omdat er zoveel suiker aan is toegevoegd dat het zoute niet meer te merken is. Zoete drop zit dus net als suikerwerk boordevol suiker en overdaad is dus allerminst gezond.
Een volwassen man of vrouw kan veilig op een dag ongeveer 120 gram drop of een halve liter zoethoutthee gebruiken. Dit komt neer op ongeveer 20 tot 25 dropjes of 3 tot 4 glazen zoethoutthee. Als iemand zowel drop als zoethoutthee neemt, is dit natuurlijk minder. Bijvoorbeeld 10 dropjes en 1 tot 2 glazen thee.
Engelse drop is een soort snoepgoed dat bestaat uit een mix van verschillende soorten veelkleurige dropjes. De voornaamste ingrediënten zijn suiker, melasse, kokos en anijs.Verder wordt veelal gelatine toegevoegd. Engelse drop werd voor het eerst gefabriceerd in Sheffield, Engeland in 1899, vandaar de naam.
De lekkerste Engelse drop vinden we zelf van het merk Klene. Het lijkt wel of er net even wat meer aandacht en smaak wordt meegegeven aan door het merk Klene. De prijs van Klene is weliwaar iets hoger, maar daar lijk je dus meer smaak voor terug te krijgen.
Engelse Drop kopen bij Dropgigant
Wil je engelse drop kopen, dan ben je bij dropgigant aan het juiste adres. Wij hebben de allerlekkerste engelse dropjes (bijna) altijd op voorraad. Wat zit er in de mix? Anijsrondjes, rondjes met dropvulling, 3 laags dropjes, massieve dropstaafjes en 5 laags dropjes.
Onderzoek van de FDA toont aan dat het eten van meer dan 50 gram drop (ongeveer 10 dropjes) per dag, gedurende twee weken lang tot ernstige gevolgen voor de gezondheid kan leiden. Problemen als een te hoge bloeddruk en een kaliumtekort zorgen in veel gevallen voor hartritmestoornissen.
Zoethout wordt voornamelijk gebruikt bij hoest. Samen met de overige bestanddelen in een hoestdrank zorgt het voor een zoete smaak, verhoogt het de aanmaak van slijm en vergemakkelijkt zo het ophoesten. Van oudsher wordt drop of zoethout ook gebruikt bij maag- en darmklachten.
Gek genoeg bevat zoete drop meer zout (per 100 g ongeveer 200 mg natrium) dan zoute drop (150 mg). In zoute drop zit simpelweg minder suiker, waardoor het zout duidelijker te proeven is. Deze hoeveelheden zout kunnen weinig kwaad.
Wie dacht dat zoute drop nog iets slechter is voor de bloeddruk, heeft het mis. Doordat zoethoutwortel een zoete smaak geeft, zit er meer van dat extract in zoete dan in zoute drop. Je bloeddruk stijgt dus iets sneller van zoete drop.
"Glycyrrhizinezuur verhoogt de bloeddruk, meer nog dan zout dat doet", legt hij uit. "Als je chronisch veel drop eet, kan dat leiden tot een hoge bloeddruk, en dat is weer de grootste oorzaak van hartinfarcten en hersenbloedingen."
Als je een grote hoeveelheid drop eet, krijg je ook veel glycyrrhizine binnen. Je lichaam gaat dan meer vocht vasthouden, waardoor je bloeddruk stijgt. Een verhoogde bloeddruk kan verschillende ziektes veroorzaken en is één van de risicofactor van dementie.
Snoep of drop blijft geen gezonde keuze als je jouw calorie inname wilt verlagen of minder koolhydraten wilt eten. Ook al worden de polyolen niet bij de koolhydraten gerekend, ze reageren in het lichaam wel deels het zelfde. De suikervrije drop is daarom niet perse een gezonde keuze.
Maar werkt drop nou echt als medicijn? Zoethout is de wortel en uitlopers van de plant Glycyrrhiza glabra. Het is al eeuwenlang in gebruik als kruidenmiddel. Er worden nog steeds medicijnen van gemaakt die je zonder recept kan verkrijgen als fijngemalen poeder of als gedroogd aftreksel (dat vaak in hoestdrankjes zit).
Het is niet verstandig om meer dan 300-500 Kcal onder je behoefte uit te komen. Dat 'gat' tussen je calorie-inname en je daadwerkelijke caloriebehoefte is dan erg groot. De kans is groot dat je heel vaak trek hebt en futloos voelt.
Als je uitgaat van het gemiddelde gewicht van een dropje, ongeveer 4 gram, dan zou je per dag meer dan 40 gram drop binnenkrijgen waarmee je een verhoogd risico op hartritmestoornissen ontwikkelt evenals een hogere bloeddruk. Kortom, de kans op een hartaanval wordt verhoogd.
Hoe komt het nou dat drop zo slecht voor je is? Dat zit zo: drop bevat glycyrrhizine, een stofje waardoor het natriumgehalte van het lichaam omhoog gaat. Door een teveel aan natrium worden de nieren en het hart extra belast, wat voor een hoge bloeddruk kan zorgen.
Herkenbaar voor veel dropfans: eenmaal het zakje open dan moet het leeg. Dat drop zo verslavend kan zijn komt door de geraffineerde suikers die in de meeste dropsoorten zijn verwerkt. Deze zorgen ervoor dat je hersenen steeds meer suiker nodig hebben om te kunnen werken. En je dus blijft snoepen.
De veelkleurige dropjes worden in Europa en Amerika gegeten en werden voor het eerst gemaakt in de stad Sheffield in Engeland, anno 1899. Dus ja: Engelse drop is écht Engels. Daar noemen ze het 'liquorice allsorts'.
De smaak van Engelse drop
Engelse dropjes zijn zo bijzonder omdat ze niet uit alleen drop bestaan. De dropsmaak wordt gecombineerd met kokos en anijs. Dat is een bijzondere combinatie, die misschien niet zo voor de hand ligt, maar erg lekker blijkt als je het eenmaal proeft.
Engelse drop is een van de populairste dropsoorten. Hoewel de meeste dropjes uit Nederland komen, komt Engelse drop echt uit Engeland. Engelse drop is een mix van verschillende soorten dropjes.