Engels is een rare taal. Engels is toch maar een lastige taal om te leren: woorden met verschillende betekenissen alleen omdat de klemtoon anders ligt, onregelmatige meervouds- en werkwoordsvormen, grappige voorzetsels en veel onlogische woorden, vier verschillende uitspraken bij één letter of lettercombinatie…..
Er is moeite met spellen. Doordat er weinig inzicht is in de woordopbouw is er meestal grote moeite om woordbetekenissen te herleiden. Er is moeite met het onthouden van de te leren woordjes. Er is onvoldoende resultaat van intensief oefenen.
Engels. Het zal je niet verbazen dat Engels over het algemeen gezien wordt als de makkelijkst te leren taal. Dit komt voornamelijk doordat vrijwel alle films, series en muziek die we zien en luisteren, in het Engels zijn. Hierdoor pikken de meeste mensen heel snel deze taal op.
Moeilijk en minder moeilijk
Voor Nederlanders zijn Japans, Chinees, Koreaans en Arabisch ingewikkelde talen om te leren. Alleen al het schrift van deze talen is ontzettend lastig omdat het uit tekens bestaat en niet uit letters zoals wij die kennen.
Zoveel uur kost het om Engels te leren
Om Engels te leren op niveau A0-B1, zijn gemiddeld 600 tot750 studie-uren nodig. Wil je net iets beter Engels leren en ga je voor B2-C2 niveau, dan zul je hier gemiddeld 900 studie-uren in moeten steken.
Elke taal heeft zo zijn eigen grammatica, maar in het Engels zijn er veel minder regels dan in bijvoorbeeld het Frans, Duits of Portugees. Dat maakt Engelse grammatica leren voor iedereen mogelijk.
Engels is super flexibel
Niet-moedertaalsprekers van het Engels die het als tweede taal leren, geven vaak aan hoeveel manieren er zijn om dingen te zeggen. Dat komt omdat Engels niet discrimineert. Je kunt het echt gebruiken zoals je wilt.
Zo laat de dichter en vertaler Paul Claes voor de zoveelste keer weten dat het Nederlands de onwelluidendste taal ter wereld is.
Italiaans komt als meest aantrekkelijk naar voren in het onderzoek. Het hart van de deelnemers ging letterlijk tekeer, met 23% meer slagen per minuut. Daarna volgen Portugees (20%), Frans (18%) en Grieks (18%).
Het Duits natuurlijk. Het is een Germaanse taal. Engels ook, maar dat is veel minder te merken.
Nederlanders spreken erg goed Engels. Ons land staat wereldwijd op de derde plaats qua Engels taalgebruik. Alleen Estland en Zweden staan hoger. Dat blijkt uit een wereldwijde studie van een afdeling van Cambridge University die gespecialiseerd is in de beoordeling en certificering van het Engelse taalniveau.
Het Engels verstaan gaat voor de meeste studenten heel soepel.Maar schrijven in het Engels is soms nog wat lastig. In het begin vinden we het ook niet erg als er nog eenvoudige taalfouten gemaakt worden. Maar uiteindelijk moet je wel een goed afstudeerwerkstuk in het Engels afleveren.
Maar toch beheersen we als Nederlanders het Engels het best in vergelijking met andere landen, blijkt uit onderzoek. Bij het onderzoek is echter alleen gekeken naar de schrijf- en luistervaardigheid van de Nederlander, niet naar de spreekvaardigheid.
Vreemdste taal ter wereld wordt door een paar duizend mensen in Mexico gesproken. De 'raarste taal ter wereld' wordt gesproken door een paar duizend mensen in Mexico en heet Chalcatongo Mixtec. Dat is één van de bevindingen van een onderzoek naar alle talen ter wereld.
In een vergelijkende studie naar spreektempo in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Mandarijn Chinees en Spaans, kwamen het Japans en Spaans er als de snelste talen uit, het Duits en Chinees als traagste.
Zo is voor Nederlanders Arabisch, Koreaans, Chinees en Japans de moeilijkste talen ter wereld. Het feit dat het schrift van deze talen uit tekens bestaat en niet uit letters maakt het voor ons nog moeilijker om te leren.
Een polyglot is iemand met een hoge graad van taalbeheersing in veel verschillende talen.
Engels is een Germaanse taal
Zij hebben het maken van een Engelse toets een stuk makkelijker voor ons gemaakt. Nederlands is namelijk net als Engels een Germaanse taal en dat betekent dat veel kenmerken van de talen hetzelfde zijn.
Les Engels betekent les in de belangrijkste wereldtaal.
Er zijn vele redenen om Engels te leren; het laat u toe wereldwijd te communiceren, nieuwe vrienden te maken en zakelijke contacten aan te knopen. Meer en meer bedrijven in alle continenten gebruiken het Engels als belangrijkste of als tweede taal.