Bananen zitten namelijk vol met vitamine A, B, E én kalium, zink, ijzer en mangaan.Dit is allemaal essentieel voor gezond haar en zorgt er ook nog eens voor dat je lokken gehydrateerd worden. Kortom: banaan wíl je in je lokken.
Bananen.
Bananen bevatten veel kalium en dit mineraal zorgt ervoor dat de vochtigheid van je huid in balans blijft. Zo kan een droge huid bijvoorbeeld ook een symptoom zijn van kaliumtekort, dus als je hier vaak last van hebt, kan het helpen om wat vaker een banaan te nemen.
Boordevol vitamines en mineralen
Dit zijn onder andere vitamine B6, B12, kalium en magnesium. Zonde om de schil weg te gooien dus, want kalium zorgt bijvoorbeeld voor wittere tanden en is ook nog eens goed voor uw hart. Daarnaast bevat de schil van een banaan ook fytochemicaliën.
De bananenschil bevat namelijk natuurlijke werkstoffen die helpen tegen acné en veroudering van de huid. Heb je een droge huid? Dan helpen vitamine A en de mineralen de droogte tegengaan waardoor je huid gaat stralen.
Het klinkt niet direct heel aantrekkelijk, maar de schil van een biologische banaan blijk je dus prima te kunnen eten. Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten. Het is zelfs gezond om ook de schil van een banaan op te eten. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium.
Volgens het verhaal zouden bananen een stof bevatten die bananadine heet. Die zou vrijkomen en een roes opwekken als men gedroogde bananenschillen rookt. De stof bestaat echter niet en van bananenschillen roken kan je dus niet in een roes geraken.
Snijd beide uiteinden van de bananenschil en doe de schil in een pan. Voeg water toe, totdat de schil volledig onder water staat en kook 'm tien minuten. Voilá, bananenthee. Je drinkt 'm kaal of met melk of suiker.
Je voorkomt rimpels als je de schil over de huid heen smeert en voor een half uur laat zitten. Was het er daarna goed af en je zult naar verluidt al snel resultaat zien. Wanneer de dokter je vertelt dat je een te hoog cholesterol hebt, moet je waarschijnlijk een bananenschil toevoegen aan je eetpatroon.
Prak een rijpe banaan, knijp het sap van een halve citroen erbij en smeer het op je huid. Laat het masker maximaal tien minuten intrekken en spoel je gezicht af met lauwwarm water.
Zo wordt het klokhuis van een appel het snelst afgebroken – tussen de twee tot acht weken – terwijl de afbraak van een bananen- of sinaasappelschil zo'n twee jaar kan duren. Gemiddeld is groente- en fruitafval in de natuur na een aantal maanden helemaal verdwenen.
Op de fruitschaal kan dit tussen de 3 en 7 dagen. Als je deze tijd uit wil rekken, kan je de bovenkant van de banaan/trots bananen inpakken met vershoudfolie.
Toch kun je een kiwi met schil en al gerust eten. In de schil zitten de meeste vezels en vitaminen, maar dit is in vergelijking met de vrucht zelf weinig en daardoor zal het voor je gezondheid niet uitmaken of je een kiwi met of zonder schil eet.
Bessen, frambozen, bramen en granaatappel bevatten veel antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Vrij radicalen zorgen voor vervroegde veroudering en rode vlekjes in je huid. Sinaasappels, citroen, paprika bevatten veel vitamine C.
Mandarijnen, tangerijn en sinaasappels verbeteren de huidskleur en beschermen uw huid tegen schade door de zon. Citrusvruchten worden speciaal aanbevolen om te eten voor acne-gevoelige of vette huidtypes. Banaan is een vrucht die je het hele jaar door kunt vinden.
Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt kies je voor voeding met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Eet vette vis, noten en zaden voor omega-3 en bijvoorbeeld groene bladgroenten voor vitamine C en ijzer. Voor extra proteïne kun je het beste eieren en yoghurt eten!
(Griekse) yoghurt is niet alleen goed voor je afweersysteem en spijsvertering, het is ook heel goed voor je huid. Yoghurt houdt de huid jong omdat het veel riboflavine (vitamine B2) bevat. Net als vitamine C bevordert ook riboflavine de aanmaak van collageen.
Bananenschillen bevatten vitamine B6, B12, magnesium en kalium, schrijft Treehugger. Daarnaast bevatten ze ook bioactieve stoffen zoals polyfenolen en carotenoïden. Dat zijn goede redenen om je schillen op te eten en ze niet weg te gooien.
De vruchten van de commerciële banaan zijn parthenocarp en bevatten daardoor geen zaden. De vrucht is driehokkig en als deze dwars doorgesneden wordt zijn in het centrum de niet uitgegroeide zaden als zwarte puntjes nog te zien.
Dat keukenresten kunnen dienen als een natuurlijke meststof voor je planten, wist je misschien al. Maar vooral bananenschillen, die rijk zijn aan kalium en fosfor, zijn hier interessant. Vooral tomaten, augurken, rozen, pelargoniums, fuchsia's en pompoenen genieten van bananenwater.
Plaats de deksel op de droogoven en stel in op 70 graden. Laat de plakjes banaan nu in ongeveer 10 á 12 uur drogen totdat deze knapperig zijn. En als je geen droogoven hebt leg je de plakjes banaan op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats je deze voor 10 tot 12 uur in een voorverwarmde oven op 70 graden.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Wat betreft de voedingsstoffen maakt het eigenlijk geen verschil zegt Wieke van der Vossen kennisspecialist Voedselveiligheid bij het Voedingscentrum. "Er zitten vaak wel meer vezels en vitaminen in de schil, maar het is maar zo weinig dat het geen effect zal hebben op je gezondheid."