Drijfgassen zijn gassen die vaak in spuitbussen worden gebruikt om de deodorant naar buiten te persen. Hiervoor wordt butaan-, isobutaan- of propaangas gebruikt. Propaan- en butaanmengsels zijn brandbaar. Bij normaal gebruik is deodorant met drijfgas veilig.
Liever geen uitdrogende alcohol
Een ander ingrediënt dat je tegenkomt in deo's – zeker vroeger – is gedenatureerde alcohol. Dat stofje gaat de bacteriën onder je oksel tegen die zorgen voor transpiratiegeur. Helaas is deze stof niet zo mild voor je huid. Zeker als je je okselhuid scheert, kan zo'n deo flink prikken.
In de gezichtstonic is alcohol toegevoegd vanwege zijn ontvettende eigenschappen gebruikt en in deodorants wordt alcohol gebruikt om geuren te verdrijven. Er zijn een paar varianten alcohol die je beter kunt vermijden. Een van de meest voorkomende is alcohol denat, dit is een vrij harde alcohol.
Geen relatie gevonden
Er is veel onderzoek gedaan naar een relatie tussen deodorant en borstkanker. Onderzoek van zowel de American Cancer Society als het Amerikaanse National Cancer Institute heeft geen relatie gevonden tussen het gebruik van deodorant en borstkanker, ook als de oksel onthaard is 6-7.
Aluminium kan de uitgang van de zweetklieren afsluiten. Het vormt als het ware een blokkade tegen zweet en dat klinkt best prettig. Maar zweten doe je niet voor niets. Aluminium verstoort het transpiratieproces waardoor niet alleen het vocht maar ook de afvalstoffen niet opgeruimd kunnen worden.
Dus wil jij liever het zekere voor het onzekere nemen kies dan voor een deodorant die geen aluminium, aluin en parabenen gebruiken. De deodoranten die wij verkopen van zZacht, Happysoaps en Loveli zijn niet schadelijk voor de huid!
Als je een anti-transpirant spray gebruikt, is het belangrijk dat je deze goed schudt, zodat het aluminiumchloorhydraatpoeder gelijkmatig wordt verdeeld in de spuitbus en op de huid. Om witte sporen te voorkomen, moeten alle producten tegen transpiratie (dus ook sticks of rollers!)
Deodorant: als je deo niet antibacterieel is gaat het ongeopend drie jaar mee, na opening zes maanden. Antibacteriële deodorant gaat een stuk langer mee. Gezichtscrème en body lotion: ongeopend drie jaar, na opening zes maanden. Lippenstift en gloss: ongeopend vijf jaar, na opening een jaar.
Aluminiumchloride wordt in veel deodorants gebruikt. Volgens de onderzoekers zorgt de stof ervoor dat de zweetklieren tijdelijk worden geblokkeerd, waardoor je stopt met zweten, maar kan aluminiumchloride zich daardoor ophopen in het borstweefsel.
Vaseline Spray Deodorant is een populair product dat is ontworpen om je fris en beschermd te houden gedurende de dag. Vaseline Spray Deodorant bevat geen alcohol. De formule is mild en zacht voor de huid, waardoor het geschikt is voor een gevoelige huid. Vaseline spray deodorant Active Fresh - 250 ml.
Aluminium kan door de huid worden opgenomen door actieve haarzakjes en zo komt dit ingrediënt terecht in ons lichaam. Daarbij is deodorant met aluminium extra gevaarlijk omdat de lymfeklieren zo dichtbij de oksel zitten en het lymfe stelsel de gifstoffen verspreid door het hele lichaam.
Zweetgeurtjes weg in één-twee-drie
Spray of smeer wat antibacteriële handspray- of gel onder je oksels en laat het even aan de lucht drogen. Zweetgeur wordt namelijk veroorzaakt door bacteriën die zich op de huid vormen en daar ongestoord kunnen broeien.
Als je op zoek bent naar een deodorant die effectief werkt tegen zweetgeur, dan is een deodorant met aluminium de beste optie. Aluminium werkt door de zweetklieren tijdelijk te blokkeren, waardoor je minder gaat zweten. Dit helpt om de geur van bacteriën die in zweet groeien te verminderen.
deodorant zit aluminium in de vorm van 'aluminiumzouten'. Dit zijn chemische stoffen waar aluminium in zit. De meest gebruikte variant is aluminium chloorhydraat.
Drijfgassen zijn gassen die vaak in spuitbussen worden gebruikt om de deodorant naar buiten te persen. Hiervoor wordt butaan-, isobutaan- of propaangas gebruikt. Propaan- en butaanmengsels zijn brandbaar. Bij normaal gebruik is deodorant met drijfgas veilig.
Werkt Loveli deodorant nou echt? Ja, de Loveli deodorant werkt echt. Zweet geeft een nare geur, op het moment dat het in contact komt met de bacteriën op je huid. Je kunt dit deels voorkomen door je oksels te wassen, maar vooral door de pH-waarde van je huid omhoog te brengen.
Een deodorant roller werkt discreet en je maakt echt huidcontact door de roller tegen je oksel aan te drukken. Dit is ook meteen het nadeel van een roller, omdat je dan ook steeds eventuele bacteriën van je huid oppakt en die terug rolt in de roller.
Favoriet is de NIVEA Black & White deodorant en de Dove Invisible Care. Zelf gebruik ik het liefst de roller variant. Mocht je het prettig vinden kun je natuurlijk ook een ondershirt dragen. Hierdoor zullen de vlekken niet rechtstreeks in je overhemd of shirt komen.
Zinkoxide voor extra bescherming tegen stress-zweet
In de Power of Zen deo zit zinkoxide om je te beschermen tegen stress- en hormoonzweet. Dit soort zweet is anders dan zweet dat veroorzaakt wordt door warmte en inspanning. Het is dikker en geler en het bevat meer vetzuren dan gewoon zweet.