Conclusie: Brinta is in principe een gezond product, met name omdat het volkoren is en daardoor veel vezels bevat. Het is wel een koolhydraatrijk product. Wanneer je het aantal koolhydraten wilt beperken of wilt afvallen kun je het beter niet eten.
Brinta is dan ook een goede keuze. De vezels die het bevat helpen je langdurig een vol gevoel te geven en ook de eiwitten dragen daar aan bij. Brinta bevat verder veel mineralen en vitamines, die belangrijk zijn om ook tijdens het afvallen gezond te blijven.
Bij Brinta hoef je je ook daar geen zorgen om te maken, met een GI van 40.Dat is laag genoeg om het iedere dag zonder problemen te kunnen eten. Let op: voor mensen met diabetes ligt de GI nog wel iets te hoog.
Brinta en havermout zijn beide gezond. Ook zijn ze allebei een goede basis voor een voedzaam ontbijt. Brinta bevat iets meer eiwitten, havermout bevat iets meer vet. In tegenstelling tot havermout bevat Brinta gluten.
Beste keuze is pap gemaakt van volkoren tarwevlokken of gemalen vlokken. Brinta is een bekend voorbeeld, maar er zijn ook huismerkvariaties te koop. Wist je dat een bordje volkoren tarwepap maar liefst 5 gram vezels levert? Dat is ongeveer net zoveel als in 2 volkoren boterhammen.
Wil je een gezond ontbijt om af te vallen, dan let je op de calorieën die het ontbijt bevat. Je zult dan kunnen terugvallen op ontbijtjes op basis van yoghurt, kwark of fruit. Bijvoorbeeld een powersmoothie met alleen de ingrediënten banaan, sinaasappel, aardbeien en magere yoghurt.
De gezondheidsvoordelen van Brinta
Dankzij het hoge vezelgehalte worden je darmen aangespoord om aan het werk te gaan, waardoor je minder kans op obstipatie hebt. Maar ook zijn vezels goed als je last hebt van diarree.
HAVERMOUT OF BRINTA VOOR HET HARDLOPEN
Een koolhydraatrijke maaltijd zoals havermout of Brinta is populair onder hardlopers. Het bevat namelijk veel koolhydraten, voedingsvezels en vitaminen en mineralen. Je kan deze ''pap'' bereiden met melk, yoghurt of kwark en hier fruit aan toe kunnen voegen.
Koolhydraten en suikers in Brinta
Als je koolhydraatarm eet, staat Brinta bij jou waarschijnlijk niet op het menu. Per 100 gram van de vlokken zit er namelijk 64 gram koolhydraten in. Een minimale hoeveelheid daarvan, namelijk 4,6 gram, bestaat uit (natuurlijke) suikers die voorkomen in de volkoren tarwevlokken.
Handige tips om af te vallen
Verklein de porties: eet iets minder vlees, brood, aardappelen, rijst of pasta. Probeer minder te snoepen, neem vaker fruit of groenten tussendoor. Vergelijk de hoeveelheid calorieën, vet, eiwitten en koolhydraten op etiketten. Kies voor volkorenproducten voor een voller gevoel.
Wist je dat veel sporters - en dan vooral duursporters – gek zijn op Brinta? Dat is niet zo raar, want alle Brinta-producten bevatten veel koolhydraten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen! Samen met vetten vormen koolhydraten de belangrijkste energiebron voor je lichaam.
Een goed uitgangspunt is om per dag niet meer dan 100 gram koolhydraten te eten. Met een portie Brinta zit je al bijna op een kwart van die hoeveelheid.
Mengen met water wordt afgeraden, omdat dat niet ten goede komt van de smaak. Brinta is namelijk vrij van e-nummers, waardoor er dus geen toegevoegde smaakstoffen, kleurstoffen, hulpstoffen, conserveermiddelen en dergelijke in te vinden zijn.
Brinta met banaan is een ware smaaksensatie
Het geeft je gelijk energie om de dag goed te beginnen. Brinta (met banaan) staat bekend als een dikmaker. Dit is alleen onterecht, omdat het een heel voedzaam product is. Er zitten veel voedingsvezels in, die zorgen er weer voor dat je lang een verzadigd gevoel hebt.
1 portie met 250ml halfvolle melk (40 g) bevat 260 calorieën.
Wat kan ik eten als gezond ontbijt? Bruin of volkorenbrood met halvarine of margarine uit een kuipje en gezond beleg, zoals 30+ kaas of 100% pindakaas. Magere of halfvolle melk of yoghurt met volkoren ontbijtgranen zoals havermout en muesli (havervlokken). Je kunt ook een muesli kiezen met gedroogd fruit of noten.
Gelukkig kun je havermout vervangen. Liever niet natuurlijk, maar als je echt wegrent wanneer je het ziet is het natuurlijk niet aan te raden om het met tegenzin naar binnen te werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Brinta, teff of spelt.
New member. Bambix is eigenlijk gewoon hetzelfde als Brinta e.d., maar dan aangepast op de darmpjes van een baby (lichter verteerbaar). Je kunt het dus met iedere willekeurige melk aanmaken, ook met gewone koeienmelk.
Hoewel de traditionele bereiding van Brinta het mengen met hete melk betreft, zijn er vele andere manieren om van dit graanproduct te genieten. Je kunt Brinta bijvoorbeeld ook met koude melk of yoghurt mengen voor een verfrissend zomers ontbijt.
Naturel bestaat uit volkorengranen en is een bron van voedingsvezels, 5 vitaminen, ijzer en is een bron van 3 verschillende b-vitaminen. Het is snel, makkelijk en voedzaam. Voeg de inhoud van een zakje toe aan heet of koud water.Even goed roeren en je drinkontbijt is klaar!
Vanaf de leeftijd van acht maanden kun je je baby ontbijtpap of volkoren granenpap geven. Let op: havermout, Bambix en Brinta zijn zwaar voor je baby om te verteren en kun je dus het beste pas na twaalf maanden geven.
Volkorenbrood, groente, fruit, noten en peulvruchten zijn goede bronnen van vezel. Vezels werken in de darm als een soort spons waardoor ze water opnemen. Zo zorgen ze voor een soepele ontlasting en geven volume aan de ontlasting.
Bij een gezond voedingspatroon krijg je voldoende vezels binnen. Die houden het vocht vast in je darm, stimuleren de werking van je darm en maken je stoelgang zachter. Vezels vind je in: volkoren graanproducten zoals volkorenbrood, roggebrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, havermout, muesli.
Roer de Brinta door de melk, en klaar is je ontbijt! Tip: net als in de havermoutpap kun je met Brintapap heel veel variaties maken. Bijvoorbeeld met appelstroop, kaneel, kardemom, rozijnen, zonnebloempitten, noten of vers fruit (zoals banaan).