Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden met de Boretti Barilo. Zo is de barbecue ideaal voor grotere groepen door het grote kookoppervlakte. Daarnaast kun je vlees en vis op veel verschillende manieren klaarmaken door de verschillende zones op de barbecue.
Semi professionele keuken apparatuur van hoogwaardige kwaliteit en functionaliteit. Dat is Boretti. Met een breed assortiment fornuizen en keuken inbouw apparatuur biedt Boretti u een invulling voor alle keukenapparatuur voor een moderne keuken.
Boretti Barbecues
Boretti haalt Italiaanse functionaliteit en design deze kant op. Met een Boretti bbq weet je zeker dat je een bijzonder mooi afgewerkt en goed werkende barbecue aanschaft. Boretti staat bekend om haar complete buitenkeukens, maar heeft ook gasbarbecues en houtskoolbarbecues.
In 1995 werd het bedrijf Boretti opgericht in Italië met als doel hoogwaardige Italiaanse keukenapparatuur aan te bieden in verschillende landen.
Geschiedenis. In 1995 zag het eerste Boretti fornuis het levenslicht onder leiding van Bob Brilman die het Nederlandse bedrijf de Italiaanse naam gaf. De fornuizen van Boretti werden en worden nog steeds geproduceerd in Italië.
De messing branders op de Boretti fornuizen leveren door een aanzienlijk betere verbranding namelijk 25% meer rendement ten opzichte van de standaard branders op andere fornuizen. Door het betere rendement is de brander ook veel stiller en gemakkelijker schoon te houden (messing mag geschuurd worden).
Een BBQ met brikettenstarter aansteken
Vul de brikettenstarter voor driekwart met briketten of houtskool. Leg een paar aanmaakblokjes in de barbecue en steek ze aan. Zet de brikettenstarter op de blokjes. Wacht tot de kolen of briketten roodgloeiend zijn en stort ze in de barbecue.
De meeste BBQ onderdelen van Boretti kan u simpelweg in de afwasmachine plaatsen. De gietijzeren bakroosters van Boretti plaatst u echter best niet in een afwasmachine. Hoe kan u dit BBQ onderdeel dan reinigen? Warm de gietijzeren rooster op en borstel het zichtbare vuil weg.
Veel moderne barbecues hebben schuifjes om de toevoer te regelen. Vaak zowel aan de onderzijde als aan de bovenzijde van de barbecue. Door met deze ventilatiegaten te spelen, zal je merken dat je de temperatuur in je BBQ goed kunt bijsturen. Des te meer je de schuifjes openzet des te meer lucht erbij komt.
Onze favoriet | De weber Q1400
De beste in deze categorie is de Weber Q1400. Deze elektrische BBQ is groot genoeg voor 7 personen en je neemt hem makkelijk mee op de camping of boot. Het kan dus ook een tafelbarbecue zijn. Heel veilig, heel snel en dat allemaal zonder rook.
Goedkoper in gebruik: gasflessen zijn in aanschaf misschien duurder dan een zak houtskool maar ze gaan erg lang mee. Meer mogelijkheden: koken, bakken, wokken, direct en indirect grillen, een gasbarbecue biedt vele mogelijkheden om uw maaltijd te bereiden.
Door de BGE gaan zelfs mensen die niet graag barbecueën ervan genieten”, zegt hij lachend. Ook over de prijs is de BGE-expert duidelijk. “Het kost wat, maar een goedkope barbecue die veel meer houtskool verbruikt, na vijf jaar kapot is en dan vervangen moet worden, is veel duurder.”
Boretti garandeert de kwaliteit van de door haar geleverde artikelen gedurende een garantieperiode van 2 jaar na aankoop. De garantieperiode geldt voor outdoor producten en keukentoestellen van Boretti geleverd door Boretti.
Alhoewel Boretti een Italiaans merk betreft, worden de messen massaal geproduceerd in China.
Boretti fornuis – gewicht
Ondanks hun enorme omvang en robuuste materialen zijn Boretti fornuizen niet verbluffend zwaar: een Boretti fornuis weegt gemiddeld zo'n 95-100 kg. Nu is dat ook niet bepaald licht te noemen, maar een fornuis van 100 kg is nog wel te verplaatsen als dat nodig is.
Een houtskool- of elektrische barbecue kan je ook gerust in een schuur of garage zetten. Heb je geen afgedekte plek en moet je toestel buiten blijven staan, kies dan zeker voor een kwalitatieve waterbestendige hoes en bewaar eventueel enkel het rooster toch op een droge plek.
Voorkom vet en vocht
Dus om schimmelgroei te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je zo weinig mogelijk vocht en vet in je BBQ achterlaat. Een aantal tips. Na een BBQ-sessie is het goed om je barbecue flink mogelijk op te stoken, eventueel met nieuwe kolen. Daarmee brand je alle vet- en etensresten weg.
Ben je van plan elk weekend volop gebruik te maken van je barbecue? Kijk dan eens naar de gasbarbecue. Deze is misschien wat duurder in aanschafwaarde, maar hij is wel binnen een paar minuten opgewarmd en makkelijk schoon te maken.
Barbecueën met deksel komt namelijk niet alleen ten gunste van de smaak, maar bevordert tevens de veiligheid en netheid tijdens het barbequen. Door de barbecue te gebruiken met de deksel voorkom je de vorming van vlammen en dient ook nog eens als bescherming tegen rondvliegend as.
Maar wat is de beste houtskool BBQ? Uit onze beste barbecue test is gebleken dat de Weber Master Touch Premium SE E-5775 Zwart met Sear Grate de beste optie van 2022 is. Deze barbecue heeft een groot oppervlak met een diameter van 57 cm.
Stap voor stap barbecueën
Een gasbarbecue en een elektrische barbecue zijn in 10 minuten op temperatuur. Houtskool heeft een half uur tot een uur nodig. Er zijn dan geen vlammen meer en de kolen zijn bedekt met een laagje witte as.
Het typeplaatje vind je hoogstwaarschijnlijk door de deur te openen en dan rechts op de kopse kant van het fornuis te kijken. Als je het hier niet vindt, kijk dan aan de zijkant of achterkant van het fornuis.
De Boretti BPZN60ZWGL is een inbouw oven voorzien van pizza functie en zelfreinigende pyrolyse oven. Uniek is de snelheid van slechts 2,45 minuten waarmee een pizza op 350 graden bereid kan worden. De oven is verder voorzien van een energieklasse A label en mantelkoeling.
Een fornuis weeg gemiddeld genomen 95 tot 100 kilogram.