Een stevige en vooral gezonde huid is voor iedereen van groot belang. Tevens wordt bindweefselmassage veel ingezet bij huidveroudering, cellulite, een doffe huid en verklevingen van de huid. Ook wanneer je op zoek bent naar een huid verbeterende behandeling met een korte hersteltijd is deze massage ideaal.
Het meeste effect bereik je door een kuur te doen. Dit houdt in dat je minimaal 5 (voor jonge huid) of 10 behandelingen (voor een anti-aging effect) doet als interval voor je huid. Hiervoor kom je 1-2 keer per week in de praktijk voor een bindweefselbehandeling met 1 tussenfase van rust (2 weken).
Bindweefselmassage is bewezen effectief bij de behandeling van diverse klachten zoals rugklachten, nek en/of schouderklachten en klachten aan de armen of benen. Bindweefselmassage kan op vrijwel elk lichaamsdeel worden uitgevoerd en kan bij langdurige klachten zeer effectief werken.
De bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen. Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd.
Het resultaat van een bindweefselmassage kan blijvend zijn, maar hangt vooral af van je behandeldoelen. Ook spelen de conditie van je bindweefsel en leefstijl daar een belangrijke rol in. In de eerste plaats is het belangrijk om de behandelingen in kuurverband, met een frequentie van twee keer per week op te starten.
Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden. Iemand kan zich na een massage ook vermoeid voelen. Deze verschijnselen dienen binnen 24 uur voorbij te zijn.
De ene techniek kan mild aanvoelen, maar andere technieken kunnen een licht scherp of een snijdend gevoel geven. Na een behandeling kan er soms nog een na-reactie plaatsvinden.
'Je kunt jezelf ook prima een bindweefselmassage geven. Hiermee weet je zeker dat je alles echt even vergeet en doordat deze massage zo stevig is, voel je je daarna honderd procent weer als herboren.
Bij een behandeling van (acne)littekens en andere intensere indicaties (zeer verslapte huid, veel diepe rimpels) worden 12 behandelingen geadviseerd. Behandelingen in kuurverband vinden om de week plaats. Naarmate een bindweefselmassage vaker wordt ondergaan, zal deze ook soepeler worden.
Als het bindweefsel verstijfd of verkleefd is, geeft dit pijnklachten. Dit komt omdat het weefsel tijdens het bewegen niet goed meer mee rekt met de spieren en de huid. Het is te vergelijken met een trui. Wanneer u een trui aantrekt die lekker zit, kunt u prettig bewegen en voelt het goed aan.
Tijdens de bindweefselmassage worden de bindweefselcellen geprikkeld. Hierdoor maakt de huid sneller nieuwe cellen, collageen en elastine aan. Daardoor wordt de huid strakker en steviger en zal de conditie van de huid verbeteren.
Tijdens een bindweefselmassage oefenen we druk uit op het lichaam waardoor spieren weer op hun natuurlijke plaats komen en de spanning wordt teruggebracht. Zo worden verklevingen opgelost en komen de opgekropte afvalstoffen los. Wij raden onze cliënten aan om de dagen na een bindweefselmassage veel water te drinken.
Bindweefselmassage voor je benen
Ook je benen kunnen baat hebben bij een bindweefselmassage. Zo kan de behandeling bindweefsel losmaken dat onderhuids aan elkaar is gaan plakken, lichte ontstekingen verminderen en de afvoer van afvalstoffen stimuleren.
Bindweefsel geeft steun aan het lichaam en beschermt organen. Het zit rond organen, zenuwen en bloedvaten, en in de wand van bloedvaten.Ook zit er bindweefsel tussen spieren en bijvoorbeeld in kniebanden, pezen en gewrichten.
Een bindweefselmassage kan de aanmaak van collageen en elastine in de huid stimuleren, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Dit helpt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. De massage helpt bij het verminderen van vochtophopingen en het verminderen van wallen onder de ogen.
Het resultaat van een bindweefselmassage van gezicht/benen/rug/lichaam en buik is dat vet- en vochtophopingen afnemen en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.
Een éénmalige behandeling kost € 42,50 en is bedoeld om het resultaat vast te houden of als proefmassage om te voelen en ervaren of deze behandeling bij jou past. Behandeling van 1 zone duurt 30 minuten per behandeling, 2 zones duurt 40 minuten per behandeling en 3 zones duurt 50 minuten per behandeling.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig? Afhankelijk van uw doelstelling, huidconditie en de behandelindicatie wordt de behandelfrequentie vastgesteld. Meestal zijn zes tot twaalf behandelingen nodig. De bindweefselmassage geeft in kuur vorm het beste effect.
Een goede manier om zelf je bindweefsels aan te pakken is met een foamroller. Hiermee maak jij je bindweefsel los en bewerk je de doorbloeding zodat de af- en aanvoer van afvalstoffen een boost krijgt. De foamroller is geschikt voor het losmaken van je bindweefsel van je nek, rug, buik, armen en benen.
Met massage en afslankproducten kan je dit vet wegwerken en opnieuw een platte buik krijgen. De meest doeltreffende massage om buikvet aan te pakken, is knijpen-en-rollen. Knijp je vetrol stevig tussen de duim en de wijsvinger en laat de huid tussen je vingers rollen, van boven naar beneden en van beneden naar boven.
Een gezichtsmassage zorgt niet alleen voor een betere afvoer van afvalstoffen, het stimuleert ook de aanvoer van voedingsstoffen. Het activeert de bloeddoorstroming en de opname van zuurstof door de huid en vermindert donkere kringen en wallen onder je ogen. Het resultaat is een jonge, gezonde uitstraling.
Ook wordt de aanmaak van collagene- en elastiene vezels gestimuleerd wat resulteert in een sterke en flexibele huid. U merkt vaak gelijk effect in de vorm van vergrote beweeglijkheid van het pijnlijke gebied. Vooral na de eerste behandeling kunt u 2 dagen napijn (beurs gevoel) ervaren wat volkomen normaal is.
Bindweefsel is als een soort lijm. Waardoor gaat bindweefsel vastzitten? Door blessures, stress, verkeerde bewegingen, verkeerde houding, operaties etc.kunnen beschadigingen ontstaan waardoor de weefsels niet meer soepel langs elkaar kunnen bewegen.
Symptomen van zwak bindweefsel zijn: Vaker last van pijn in spieren, pezen en gewrichten. Hypermobiliteit. Striae.