Antwoord: bigamie (gelijktijdig getrouwd zijn met twee vrouwen of twee mannen) is in Nederland strafbaar voor iedereen met de Nederlandse nationaliteit.
De bekendste vorm van polygamie waarbij het aantal partners is beperkt noemen we bigamie. Bigamie is het huwelijk tussen een man en twee vrouwen. In veel landen, met name in de westerse wereld, is deze huwelijksvorm bij wet verboden. Dat betekent dat ook het huwen van meer dan twee vrouwen verboden is overigens.
Polygamie is onder meer mogelijk in Marokko, Kameroen, Egypte, Pakistan en India, maar soms alleen als er een speciale reden voor is (zie ook hieronder). In de meeste landen is het bij wet verboden.
Bigamie (Grieks: bi = twee, gamos = huwelijk) is het tegelijkertijd met twee partners gehuwd zijn. Het is een bijzondere vorm van polygamie. Dit is in Nederland, België en veel andere landen bij wet verboden.
(Latijns begrip) In de toekomst. [Latijn] In de toekomst.
In Nederland is het sluiten van een huwelijk tussen meer dan twee personen niet toegestaan.
Polyamorie: een levenswijze waarbij wordt erkend dat het mogelijk is om van meer dan één persoon tegelijk te houden. Polygamie: een echtelijke verbintenis van één man met meer vrouwen (polygynie) of één vrouw met meer mannen (polyandrie).
Hertrouwen is niet officieel
Het is natuurlijk vooral romantisch en leuk. Omdat het officieel niet door de wet wordt erkend, is een hernieuwings-ceremonie informeler en 'losser' dan een gewone bruiloft.
Iemand die polyamoreus is, kan zich met andere woorden intiem verbonden voelen met meerdere partners. Die intimiteit kan romantisch, seksueel, of beide zijn. Concreet? Iemand kan oprecht van twee of meer partners houden, tegelijkertijd.
Polygamie is volgens Van Dale een 'huwelijk met meer dan één partner', en monogamie een 'huwelijk of vaste (seksuele) relatie met één persoon'. 'Poly' is het Griekse woord voor veel, 'mono' betekent één en 'gamos' betekent huwelijk.
Polyamorie (van het Griekse πολύ poly, "veel, meerdere", en Latijnse amor, "liefde") staat voor een levenswijze waarin men openstaat voor het gelijktijdig hebben van meer dan één liefdesrelatie, waarbij ook ruimte is voor seksualiteit op de voorwaarde dat het gebeurt in openheid en eerlijkheid en met medeweten en ...
Hij zegt: 'Als je je vrouw wegstuurt en met een ander trouwt, dan pleeg je overspel. Ook de man die vervolgens met de weggestuurde vrouw trouwt, doet dat. ' Jezus stelt hier niet het hertrouwen ter discussie.
Je mag twee keer trouwen met dezelfde persoon.
'Je kan alleen opnieuw trouwen zodra je officieel bent gescheiden. In de praktijk moet er dan eerst een beschikking van de rechtbank zijn en de echtscheidingsbeschikking moet worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Daar gaat meestal wel een aantal weken overheen. '
De 'verliefde'-fase van een affaire duurt echter meestal ongeveer 6 tot 18 maanden. Deskundigen zijn het er unaniem over eens dat affaires voortduren zolang beide partijen uit de affaire krijgen wat ze willen en meestal wordt de affaire na zo'n 6-12 maanden beëindigd.
Ongeveer één op de drie vrouwen is vroeg of laat de minnares van een getrouwde man. De meeste van deze vrouwen hopen dat de man zijn vrouw zal verlaten, maar uiteindelijk kiest slechts anderhalf procent van de mannen voor hun minnares.
Een driehoeksverhouding is een (doorgaans romantische) relatie waarbij drie mensen zijn betrokken.
Je moet even bij jezelf nadenken. Als je op het punt staat om te kiezen tussen twee mannen betekent dat dus dat je meer verwacht en jezelf wilt gaan binden aan iemand. Het is dus belangrijk om van beide mannen te weten hoe zij in het leven staan en hoe zij over een relatie denken.
'Polyamorie is wat mij betreft de mogelijkheid om van meerdere mensen tegelijk te houden', zegt Marc in de uitzending. Polyamorie betekent letterlijk 'meervoudige liefde' of 'veel liefde'. In de uitzending zijn ze het er wel over eens dat polyamorie heel anders is als je het vergelijkt met een open relatie of swingen.
in ca·su 1in dit geval, afgekort: i.c.
De betekenis van ad hoc is 'voor deze zaak, dit geval, dit doel in het bijzonder' en 'meteen en ter plekke, zonder te streven naar een duidelijke lijn, naar een breder verband'. De woordgroep ad hoc komt uit het Latijn.
[ov] "~ met": ergens een bepaald doel mee in ogen hebben.
Het gebeurt met enige regelmaat: mensen zijn gescheiden en besluiten na verloop van tijd te hertrouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan met hun eerdere echtgenoot of partner. De wet bepaalt dat bij hertrouwen alle gevolgen van het (eerste) huwelijk herleven alsof er geen echtscheiding heeft plaatsgehad.