Babybel is een Frans merk van kaasproducten van Le Groupe Bel die internationaal worden verhandeld in Europa, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Le Group Bel introduceerde Babybel in 1952 en in 1979 werd Mini Babybel geïntroduceerd in Frankrijk.
Mini Babybel® wordt gemaakt van slechts vier ingrediënten: melk, zout, zuursel en stremsel. Mini Babybel bevat waardevolle calcium, is eiwitrijk en bevat geen toegevoegde conserveermiddelen.
Waar is de rode was om het Mini Babybelkaasje van gemaakt? De was die we gebruiken voor het coaten van Mini Babybel® bestaat uit een passende mix van paraffine en micro-kristallijn, met erdoor gemengd een rode kleurstof. Er is geen Bisfenol A in de was verwerkt.
Babybel-kaasjes zijn een prima snack, maar echt lekker zien ze er niet uit. Dat komt voornamelijk door de laag rode was die eromheen zit. Maar als je een klein beetje oplet, zie je al snel dat er een treklipje aan zit.
Hoe lang blijft Babybel goed? De Babybel is 20 gram per stuk verpakt en is zeer geschikt als tussendoortje tijdens de reis, school of kantoor of na het sporten. Buiten de koelkast is de verpakte kaas maximaal 10 dagen houdbaar.
Mini Babybel® kaas is een voedzame snack! Mini Babybel® kaas bevat belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, calcium en vitamine B12. Eiwitten en calcium ondersteunen de groei van spieren, botten en tanden, terwijl vitamine B12 een bijdrage levert aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.
De originele versie, een variant van Edammer kaas, wordt verpakt in rode was met een rode wikkel.
In 1 mini babybel zit 0,36 gram zout. Het voedingscentrum adviseert maximaal 4 gram zout per dag voor een kind van 4-6 jaar.
In plaats van traditioneel stremsel afkomstig van dieren, wordt het stremsel in Babybel® verkregen uit paddenstoelen, dus vegetariërs kunnen ook genieten!
Babybel Original mini reserveren | Albert Heijn.
De nieren van baby's en kinderen kunnen nog niet veel zout aan. Als kinderen te veel zout binnenkrijgen, kunnen ze op latere leeftijd last krijgen van hun nieren. Het advies is daarom om geen extra zout toe te voegen aan het eten van je baby of kind.
Je hebt zout nodig. Je lichaam gebruikt dit voor het prikkelen van zenuwen, het samentrekken van spieren en het goed opnemen en afvoeren van vocht. Hiervoor is ongeveer 1 tot 3 gram zout nodig. Gemiddeld krijgen we zo'n 9 gram zout binnen.
Als je teveel zout hebt gegeten is de zout-water balans in het lichaam ver te zoeken. Je krijgt dorst en je lichaam vertelt je dat er meer water gewenst is. Last van een droge mond? Dit is een van de signalen.
Volgens diverse kaasspeciaalzaken kun je harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, buiten de koelkast bewaren bij een kamertemperatuur van acht tot vijftien graden. Zachte kazen, zoals brie, kunnen beter in de koelkast bewaard worden.
Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen. De houdbaarheid na die vier uur is afhankelijk van de kaassoort.
Bewaar kaas ook zeker niet té koud, want van koude lucht droogt hij uit. De kou heeft bovendien een remmend effect op het rijpingsproces van de kaas. Het beste bewaar je kaas in het minst koude deel van de koelkast. Zoek in jouw eigen koelkast een plekje met een temperatuur van 7-10 graden.
In 1 grote (165 gram) banaan zit: 152 kcal energie. 0,5 gram vet. 0,2 gram verzadigd vet.
Is HiPRO gezond? Ja, alle producten bevatten 0% vet en 0% toegevoegde suikers. Het is hoog in eiwitten en relatief laag in calorieën. Je kunt het dus prima iedere dag eten.
Nadelen eiwitshake
Volgens deze overzichtsstudie zijn te veel eiwitten met name erg belastend voor je lever en nieren. Ook verhoogt een chronische overdosis eiwit de kans op hart- en vaatziekten en zelfs op sommige soorten kanker. Nu loop je niet zo maar een overschot op van af en toe een eiwitshake gebruiken.
Proteïne is goed voor je botten, ondersteunt het herstel van je spieren na fysieke inspanning en draagt ook bij tot de groei van spiermassa. Daarom worden eiwitshakes ook wel gezien als sportshakes en vooral gebruikt door (fanatieke) sporters. Eiwitshakes worden ook wel proteïneshakes genoemd.
Het gebruik van eiwitshakes kan nuttig zijn voor mensen die intensief sporten, streven naar de opbouw van spiermassa en als aanvulling op hun voeding op een gemakkelijke manier extra eiwitten binnen willen krijgen.