Het beste antwoord. Met 1500 woorden zit je op het B1-niveau van het Europese Referentie Kader wat voldoende zou moeten zijn voor een eenvoudige baan in een Franssprekend land.
Volgens de studie beveelt dit instituut aan om in 23 tot 24 weken 575 tot 600 uur met leren door te brengen om een B2- of C1-niveau in het Frans te bereiken.
Op volwassen leeftijd kennen moedertaalsprekers ongeveer 15.000 woorden en de hoger opgeleiden tussen de 25.000 en 35.000 woorden. Dit aantal varieert naar gelang van de leeftijd en het opleidingsniveau.
Duits, bij voorbeeld, heeft ongeveer 200.000 woorden en Frans telt minder dan 100.000. De rijkste taal in de wereld is Engels – er zijn niet minder dan 250.000 woorden.
Meeste talen & meeste woorden
Papoea-Nieuw-Guinea is het land waarin de meeste talen worden gesproken, namelijk 840. Daarnaast is het Engels de taal met de meeste woorden, namelijk ongeveer 750.000 (en er komen elke week nog nieuwe bij).
Uit onderzoek blijkt dat je maximaal 40 woordjes per dag kan leren en onthouden. Een raar fenomeen: bij een rijtje van 10 woorden heb je 8 herhalingen nodig voor je het kent, bij een rijtje van 20 woorden moet je ieder woord 30 keer herhalen! Teveel woordjes ineens is dus tijdverspilling.
Moeilijk en minder moeilijk
Voor Nederlanders zijn Japans, Chinees, Koreaans en Arabisch ingewikkelde talen om te leren. Alleen al het schrift van deze talen is ontzettend lastig omdat het uit tekens bestaat en niet uit letters zoals wij die kennen.
1 – 10 Je kent ongeveer 100 tot 1000 woorden. U zit ongeveer op niveau A1. 11 – 20 Je kent ongeveer 1100 tot 2000 woorden. U zit ongeveer op niveau A2.
Sommige mensen denken nog steeds dat je het beste meer talen kunt leren door deze achter elkaar, opeenvolgend te leren. Dit klopt echter niet voor het spontaan leren van talen. Dit is uit onderzoek gebleken. Kinderen kunnen namelijk al vanaf hun geboorte meerdere talen aangeboden krijgen en dit goed oppakken.
Met deze volledig nieuwe zelfstudie cursus Frans leer je eenvoudig en doelgericht de Franse taal. Met het fraai uitgevoerde boek, leer je Frans met vele oefeningen, kleurrijke afbeeldingen, basis grammatica en audio.
De Franse taal wordt op alle continenten gesproken, in 28 verschillende landen. Dit betekent dat je Frans bijna overal kunt oefenen, en dat zou ook moeten. Het Frans behoort namelijk tot de familie van de Romaanse talen, wat inhoudt dat voor mensen die Engels spreken de vocabulaire makkelijk op te pikken is.
In het Franse woordenboek staan ongeveer 500 Nederlandse leenwoorden. Voilà! Gebruikte bronnen: Sijs, Nicoline van der, “Van Harpe tot loterie, Nederlandse leenwoorden in het Frans”, 'Onze Taal', jrg.
Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde volwassene zo'n 42.000 woorden kent. En iedere twee dagen leren we er een nieuw woordje bij. Volgens Mark Dingemanse, taalwetenschapper aan het Max Planck Instituut, is het een enorm onderzoek geweest: 'Er zijn wel zo'n 220.000 mensen getest in het Engels.
Tot en met het achtste jaar neemt de woordenschat met ongeveer 600 woorden per jaar toe; vanaf het 9e tot 12e jaar komen daar tussen de 1700 en 3000 woorden per jaar bij, zodat een kind op 12 jarige leeftijd beschikt over 17.000 woorden.
Op de leeftijd van negen à tien maanden maken kinderen geluiden die steeds meer lijken op spraakklanken. Het herhalen van dezelfde klanken noemen we brabbelen. Rond de eerste verjaardag begint bij de meeste kinderen het gebrabbel op echte woordjes te lijken. Ze vertellen je zo hele 'verhalen'.
Vanaf 2 jaar maakt je peuter enorme sprongen in zijn taalontwikkeling. Zijn woordenschat neemt snel toe, soms met wel tien woorden per week. Rond deze leeftijd kunnen de meeste kinderen ook 'zinnetjes' maken van twee woorden, zoals 'mama eet'.
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kinderen van 10 maanden gemiddeld tussen de nul en 20 woorden begrijpen, kinderen van 13 maanden gemiddeld 50 woorden, kinderen van 14 maanden gemiddeld 100 woorden en kinderen van 2 jaar en 6 maanden zelfs 615 woorden.
Bonustip, rijtjes leren
Leer rijtjes op dezelfde manier als woorden: met gebruik van zoveel mogelijk zintuigen en volgens de 'ik-ga-op-reis-en-ik-neem-mee-methode'. Je hoeft alleen niet blokjes van 5 te maken. Het is handiger om steeds een woord of ene vorm toe te voegen, totdat je de hele rij kent.