Torens. De 157,38 meter hoge noordtoren en de 157,31 meter hoge zuidtoren tellen beide 509 treden.
De Domtoren is hét symbool van Utrecht. De 112-meter hoge reus valt via 465 treden te beklimmen.
Om de Dom van Keulen te bezoeken hoef je geen ticket aan te schaffen en kan je gratis binnen lopen. Wil je echter de toren beklimmen of de schatkamer bezoeken, dan dien je wel een ticket aan te schaffen.
12% van de huidige bevolking van Keulen is moslim. Dit komt vooral door Turkse immigranten (ca. 85.000) sinds de jaren 60 van de 20e eeuw.
Enkele specialiteiten van Keulen en het Rijnland zijn: Kölsch Kaviar (gerookte zwarte pens met uienringen), Bockwurst (een kruidig soort worst opgediend met roggebrood), Hömmchen (varkensham met zuurkool), Himmel und Ad (gekookte appelen en aardappelen, met zwarte pens) en Decke Bunn mit Speck (bonen met saus en spek).
Als we het dichter bij huis zoeken valt het op dat landelijk gezien de grootste groepen immigranten (Turken en Marokkanen) zich ook hier in de grote gemeentes hebben gevestigd. In Breda, Oosterhout, Roosendaal, Dongen, Bergen op Zoom, Etten-Leur en Halderberge staan zij stipt bovenaan.
Sint-Pietersbasiliek (Vaticaan Stad)
De Sint-Pietersbasiliek in Vaticaan Stad is niet alleen de grootste kerk van Europa, het is ook de bekendste kerk.
De kerktoren van het munster van Ulm in Baden-Württemberg is met 162 meter de hoogste ter wereld.
Utrecht Amersfoort Rhenen Montfoort Wijk bij Duurstede Page 3 3 Inleiding Als je in Utrecht loopt, kan je hem al van verre zien: de Domtoren. De hoogste kerktoren van Nederland met een hoogte van 112 meter en 32 centimeter. Als je helemaal naar boven wilt, moet je wel 465 traptreden beklimmen.
De afkorting staat voor Deo Optimo Maximo = aan God, de beste en hoogste, gewijd. Wanneer de term DOM zondermeer wordt aangetroffen dan wordt een titel bedoeld. Dom is dan afgeleid van het Latijnse dominus (in het Nederlands: heer) en is een titel in de Rooms-katholieke kerk.
Met 112 meter en 32 centimeter is de Domtoren in Utrecht de hoogste kerktoren van Nederland.
Een basiliek (van het Griekse woord voor 'koning') was oorspronkelijk een rechthoekige bouwvorm met verhoogd middendeel en zuilengalerijen. Daar sprak de koning recht en werd handel gedreven. Een kathedraal is een kerk waar een bisschop zijn zetel, zijn 'cathedra' heeft.
1. De Sint-Pietersbasiliek (1506 – 1626), Vaticaanstad. De grootste Rooms-Katholieke basiliek staat natuurlijk in de meest belangrijke stad binnen het geloof: Vaticaanstad. De basiliek is ontworpen door enkele grote architecten en kunstenaars uit die tijd, zoals Donate Bramante, Michelangelo en Gian Lorenzo Bernini.
Er is geen stad ter wereld waar het Katholieke geloof zo diep geworteld zit als Rome en de stad heeft dan ook meer dan 900 kerken.
Niet de Domkerk in Utrecht, niet de Sint Jan in den Bosch, maar de heilige Willibrordusbasiliek in het Zeeuws-Vlaamse Hulst is gekozen tot de mooiste kerk van Nederland.
AMMAN - Archeologen zeggen dat zij onder de St. Gregoriuskerk in de Noord-Jordaanse plaats Rihab een grot hebben ontdekt die de oudste kerk ter wereld zou zijn. De ruimte zou tussen 33 en 70 na Christus zijn gebouwd.
De grootste kerk van Nederland qua vloeroppervlak is de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch gevolgd door de Kathedrale basiliek Sint Bavo in Haarlem.
Buurten met geen of nauwelijks Marokkanen zijn Molenlaankwartier, Hillegersberg-Zuid en Strand en Duin. De Turkse Rotterdammers wonen het vaakst in de buurt Afrikaanderwijk: een derde van de inwoners is van Turkse herkomst. Verder wonen er ook veel Turken in Hillesluis (30 procent) en Feijenoord (27 procent).
De Turken van Duitsland zijn de immigranten (en hun nakomelingen) die vanaf de jaren zestig uit Turkije kwamen . De 30 oktober 1961 temidden van een "economisch wonder" ( Wirtschaftswunder ), ondertekenden de Bondsrepubliek Duitsland en Turkije in Bad Godesberg een overeenkomst over de rekrutering van arbeidskrachten.
Turken zijn heel sociaal en gastvrij, het is daar heel normaal dat vrienden, familie en buren veel bij elkaar komen, zelfs spontane bezoekjes. Een van de Turkse gewoontes is dan ook dat ze hun bezoekers altijd koffie en thee aanbieden en ook uitnodigen om samen te eten. Sla je dit af dan is dit onbeleefd.