Het voedingsadvies voor de maxi-uitvoering (6,6 gram per stuk) is 1 bonbon per 20 kg lichaamsgewicht per dag. Het voedingsadvies voor de mini-uitvoering (3,3 gram per stuk) is 1 bonbon per 10 kg lichaamsgewicht per dag. Voor vloeibaar schapenvet geldt een voedingsadvies van 5 ml per 10 kg lichaamsgewicht.
Wanneer je schapenVet geeft aan je hond merk je dat binnen een paar dagen. Ongeacht welke voeding je geeft wanneer je SchapenVet geeft zie je direct dat je hond minder ontlast en dat betekent dat voedingsstoffen beter worden opgenomen door het SchapenVet.
Je kunt het schapenvet als beloning geven, omdat veel honden het lekker vinden. Je kunt het ook puur als traktatie voeren. Schapenvet realiseert een gezondere huid, sterkere botten, een betere gezondheid, een hogere weerstand, een glanzende en een betere darmflora.
Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Deze vitamines zijn belangrijk voor het gezichtsvermogen, voor de versteviging en opbouw van de botten, voor de slijmvliezen, voor de luchtwegen en voor het maag-darmkanaal. Vitamine A en D ondersteunen de afweer tegen bacteriën en infecties.
Er is geen eenduidig antwoord op de vraag of schapenvet of zalmolie beter is voor een hond. Wat beter is, hangt namelijk af de specifieke behoeften en de gezondheid van de hond. Zowel schapenvet hond als zalmolie hond kan voordelen hebben voor de gezondheid van jouw hond.
Het voedingsadvies voor de mini-uitvoering (3,3 gram per stuk) is 1 bonbon per 10 kg lichaamsgewicht per dag. Voor vloeibaar schapenvet geldt een voedingsadvies van 5 ml per 10 kg lichaamsgewicht. Vergeet niet dat schapenvet bedoeld is als aanvullend middel naast het reguliere voer.
Metacam en Rimadyl zijn zogenaamde NSAIDs, of wel niet-steroide ontstekingsremmers. Deze middelen hebben een koortsverlagende, pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Dit zijn echte medicijnen die je alleen op recept via je eigen dierenarts kunt krijgen.
Huisdierplus Vloeibaar schapenvet is hypoallergeen, omdat het vet gemaakt is van 100% schapen vet. Mocht u nog een ander vloeibare olie willen proberen voor uw hond of kat.
De hond zal gaan braken en diarree krijgen, versuft zijn en zijn eetlust verliezen. De rode bloedcellen raken beschadigd, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de organen verslechtert. Dus binnen een paar dagen, zal de hond bleke slijmvliezen, ademhalings problemen en een verhoogde hartslag krijgen.
Schapenvet wordt gemaakt van schapenvlees dat geschikt is voor de menselijke consumptie. Doorgaans wordt voor de productie zuiver niervet gebruikt. Dit niervet wordt gesmolten en gezeefd, waardoor een natuurzuiver product ontstaat. Het is in meerdere variaties verkrijgbaar.
Voor een gezonde vacht en huid
Het is een idee om te kijken of olijfolie daarbij kan helpen. Want wist je dat je olijfolie prima kunt toevoegen aan het dieet van je hond, omdat het in de meeste gevallen ook voor hem of haar ontzettend gezond is?
De originele BF®Petfood schapenvet bonbon knoflook is een natuurlijk en bijzonder probaat middel ter ondersteuning van afweer, huid, vacht, (spijs)vertering en weerstand. Met de natuurlijke werking van knoflook. Natuurlijk en effectief. Maakt de hond als gastheer minder aantrekkelijk.
Als je hond slechts op enkele plaatsen droge plekjes vertoont, raden we het gebruik van huidzalven en balsems als lokale behandeling aan. Regelmatig borstelen en kammen van de vacht is ook een goede tip om de haren van je hond die extra glans mee te geven. Bovendien vermijd je op die manier de vorming van klitten.
Schapenvet zorgt voor een gezonde huid, gaat haaruitval tegen en helpt een doffe vacht met zelfs kale, doffe of vale plekken herstellen. Met een glanzende vacht als resultaat.
Zalmolie voor honden gebruiken doe je omdat het een gezonde keuze is voor je hond. Dit komt omdat er gezonde vetzuren en omega 3 en 6 in zitten. Het kan zelf zorgen voor het voorkomen van ziektes en kwaaltjes.Daarnaast verbetert zalmolie de spiergroei en kracht en helpt het bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.
Huisdieren hebben geen smaak als het gaat om de kleur. Ze hebben het liefst een wollige schapenvacht. Speciaal voor uw hond of poes hebben wij bruine Hollandse vachten en vachten van het Zwartkopschaap voor een minimale prijs. Het zijn vachten met een kleine beschadiging, een vakkundige reparatie of wat ruigere wol.
Schapenvet knoflook voor de hond is goed om te geven vanwege de positieve invloed die het heeft op de huid, vacht, botten, darmflora, hart en bloedvaten.
Rijpe tomaten zijn geclassificeerd als niet giftig voor huisdieren, maar moeten worden beschouwd als een traktatie, niet als maaltijd. Dus het delen van een vers geplukte cherrytomaat uit de tuin of het aanbieden van een plakje tomaat bij het maken van het eten is prima voor je hond.
Paprika. Paprika bevat solanine: een stof die insecten weert, maar helaas ook giftig is voor je hond. Wil je je hond toch paprika geven? Kies dan rijpe, zoete paprika's (rode of gele), want die bevatten minder solanine dan onrijpe en groene paprika's.
De meest voorkomende allergieën bij de hond zijn vlooienallergie (49% van de gevallen), voedselallergie (15%) en atopie (30%). Atopie is een reactie op stoffen in de omgeving zoals pollen of huisstofmijten.
Jeuk bij honden door voedselallergie
Graanvrij hondenvoer is dan een prima oplossing. In graanvrije hondenbrokken zijn de granen vervangen door koolhydraatbronnen als peulvruchten, (zoete) aardappel of bepaalde fruitsoorten. Dit hondenvoer bevat vaak evenveel vezels als hondenvoer met granen.
Het eliminatiedieet is zeer goed uit te voeren met vers vlees. Vers vlees is namelijk te verkrijgen in allerlei varianten, zoals bijvoorbeeld lam, zalm, eend, paard, kalkoen of konijn.
Al eeuwenlang bekend om de ontstekingsremmende werking is Kurkuma (geelwortel). Kurkuma kan bij honden probleemloos worden toegediend. Ook zalmolie staat bekend om de ontstekingsremmende werking en verlicht klachten bij bijvoorbeeld artritis en reumatische aandoeningen.
Ze lopen bijvoorbeeld kreupel of lopen stijver dan voorheen. Bij chronische pijn zijn er vaak subtielere veranderingen in dagelijkse bezigheden zoals gaan meer gaan liggen, moeilijker gaan zitten en weer overeind komen of minder graag willen springen (bijvoorbeeld weigeren om de auto in te springen).