Le Pristine is duur. Een hoofdgerecht kost gemiddeld 35 euro. En soms word je nodeloos op kosten gejaagd. Voor een voorgerecht rond hamachi-vis en artisjok betaal je 35 euro, omdat er een lepel kaviaar op ligt, al biedt die weinig meerwaarde.
De totale rekening bedraagt 347,50 euro voor 2 personen, niet goedkoop maar wie gezien wil worden in deze trendy zaak met de signatuur van Sergio Herman moet er iets voor over hebben.
Sergio Herman heeft maandag een Michelinster gekregen voor Le Pristine, het restaurant dat hij afgelopen juli opende in Antwerpen. Hij sleept daarmee zijn zesde Michelinster binnen. Dit zijn de favoriete gerechten van de culinaire top uit Nederland.
België en Luxemburg tellen maar liefst 149 MICHELIN sterren.
Het spel zat ondertussen op de wagen. In geen tijd werd de Antwerpse sterrenzaak van de ouders van een van de door Acid genoemde Reuzegommers geboycot. Het restaurant met Michelinster en drie Gault&Millau-koksmutsjes kreeg in een mum van tijd valse online reservaties binnen.
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
Bij Blueness Antwerp kan je kiezen voor een menu van vier gangen (enkel tijdens de lunch) vanaf 95 euro of voor een menu van vijf gangen (zowel tijdens de lunch als het diner) vanaf 140 euro per persoon, exclusief drank.
De consument gaf in 2021 gemiddeld een bedrag uit van 70 euro op het terras. De horeca uitgaven verschillen wel per generatie en de millenials geven een bedrag uit van ongeveer 75-85 euro. Bij de generatie babyboomers gaat het om horeca uitgaven van ongeveer 65 euro.
Als je op jezelf woont en alleenstaand bent, dan is het wenselijk dat je minimaal €40,- per week aan leefgeld krijgt. Voor elke extra persoon in het huishouden, komt er €10,- bij. Woon je samen, dan is het wenselijk dat je minimaal €50,- per week hebt.
*Het dinerbuffet kent een maximale duur van 2,5 uur. € 42,50 p.p. Volwassenen | € 21,25 p.p. Kind (4 t/m 11 jr.) In Restaurant Het Buffet serveren wij op vrijdag- en zaterdagavond een heerlijk uitgebreid familie dinerbuffet waarbij het u aan niets zal ontbreken.
Volwassenen €23,50 p.p.Kinderen 3 t/m 11 jaar €13,50 p.p.Feestdagen prijzen:Volwassenen €27,50 p.p.
Hét duurste restaurant ter wereld ligt op Ibiza, heeft slechts 12 plaatsen en vraagt 1785 euro per persoon voor het unieke 20-gangenmenu.
De gemiddelde prijs van een driegangenmenu in Nederlandse restaurants ligt op 27,45 euro. Nederland is hiermee het duurste land van West-Europa. België volgt op de tweede plek met een prijs die 2,50 euro lager ligt dan in Nederland: 24,95.
De meeste consumenten besteden zo'n 30 euro per persoon in een restaurant. Van invloed op de prijs zijn het soort keuken, de kwaliteit van het eten, de locatie van het etablissement, de service, de concurrentie en natuurlijk de hoeveelheid bestelde gerechten en drankjes.
€48.000,00.
Op een menukaart staan verschillende gangen vermeld, zoals voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De kaart geeft ook informatie over verkrijgbare bijgerechten en dranken. Op de meeste menukaarten staan ook de kosten vermeld. Bij snackbars en fastfoodrestaurants is het menu op grote schermen leesbaar.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.
Hoe bouw je een menu op? De traditionele volgorde van een menu is als volgt: amuse – voorgerecht – soep – tussengerecht – spoom – hoofdgerecht – kaas – nagerecht. Natuurlijk maak je niet iedere dag een 8-gangenmenu, maar dit is de volgorde als je alle gerechten zou serveren.
Suggesties 7 gangen: Amuse, koud voorgerecht, soep, warm tussengerecht, spoom, hoofdgerecht, kaas of nagerecht.
Voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld tussen € 22 en € 30,- Er is al een keuzemenu van € 23.95.
In 2021 werd het Deense restaurant Noma van chef-kok René Redzepi nog uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld, in 2022 ging restaurant Geranium ervandoor met de titel. Toeval of niet, beide restaurants vind je in Kopenhagen. De uitreiking van 2023 vond plaats op dinsdag 20 juni, in de Spaanse stad Valencia.
Het Amsterdamse Ciel Bleu, eigenaar van twee Michelin-sterren, is het duurste restaurant van Nederland. Het eveneens Amsterdamse La Rive staat op de derde plaats. Bij Ciel Bleu moet men gemiddeld 160,05 euro voor een driegangenmenu betalen en bij La Rive 134,10 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van Diningcity.nl.
De winstmarge ligt tussen de 6% – 10%. Een Full service restaurant werkt met meer personeel en heeft vaak ook een hogere inkoop. Het gevolg hiervan zijn hogere kosten en daardoor een lagere winstmarge, namelijk tussen de 3%-5%. De gemiddelde winstmarge voor een fast food restaurant ligt tussen 6 – 9% .
Overnachten bij Van der Valk voor 52,50 euro met ontbijt? Een overnachting in een hotel staat voor puur genot. En helemaal als dat voor een speciale prijs kan. Daarom bieden wij een goedkope hotelovernachting al vanaf 52,50 euro per persoon aan.
Driegangenmenu | € 37,50
Onze à la carte gerechten zijn met zorg voor u samengesteld. Daarnaast kunt u zelf een driegangendiner samenstellen voor € 37,50 per persoon. De gerechten waar u uit kunt kiezen, zijn aangegeven met ons toekan logo. Bekijk de menukaart hieronder en stel uw eigen menu samen.